Το Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Νοεμβρίου 2008

Διάβασα με ενδιαφέρον -όπως πάντα- το χρονικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2008, γραμμένο με μεράκι από τον Δημοτικό Σύμβουλο των Πολιτών Γιώργο Γιακουμίδη. (Διαβάστε το εδώ). Σημειώνω τα εξής:

Για τον προϋπολογισμό του 2009:
  1. Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ως Δήμος κανένα πρόγραμμα της Ε.Ε και ούτε φυσικά έχουμε πάρει αντίστοιχα κονδύλια!!!
  2. Ο προϋπολογισμός της περασμένης χρονιάς είχε υλοποιηθεί κατά 60% μέχρι τις 31/10/08!!
  3. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού πηγαίνει στην μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου
  4. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των Δήμων από την Κεντρική εξουσία άσπρη μέρα δεν θα δει κανείς,ούτε Δήμαρχος, ούτε-πολύ περισσότερο- πολίτης.
  5. Η αντιπολίτευση -και μείς μαζί- προτείνει αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού με τη συμμετοχή απλών δημοτών και φορέων της πόλης μας. Έναν συμμετοχικό προϋπολογισμό δηλαδή. (Δες εδώ και εδώ για παλιότερες σχετικές αναρτήσεις)
  6. Ο προυπολογισμός υπερψηφίστηκε μόνο από την Διοίκηση του Δήμου (ψήφοι 16 υπέρ, 10 κατά)

Ενημέρωση Δημάρχου (τα πιο σημαντικά)
  1. Ο κ. Κυρίζογλου -μαζί με άλλους 12 δημάρχους δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης- εισηγούνται τη μεταφορά της ∆ιεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και αξιώνουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι και τη Σίνδο, αλλά και την υπογείωση των γραµµών του ΟΣΕ. (Και μείς μαζί τους.)
  2. Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανέγερση του 11ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, στο ΤΥΠΕΞ, ολοκληρωτικά με δημόσια δαπάνη. (Μπράβο στον Δήμαρχο κι ας του τα λέγαμε εμείς καιρό τώρα).
  3. Ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης της οδού Γεννηµατά (καιρός ήταν)
  4. Ζητήθηκε τηλεφωνικά από την κ. Χρ. Τσιλιώνη, ανώτατο στέλεχος του ΟΣΚ το ένα απ' τα δύο σχολεία να κατασκευαστεί με βιοκλιματική τεχνολογία! (Μπράβο Δήμαρχε, τα λέμε εμείς και τα γράψαμε!)
  5. Μας ανακοίνωσε πως υλοποιείται το Portal του δήμου μας. (Επιτέλους!! Διαβάστε εδώ)

Για τα δύο τελευταία θέματα-που τα θίξαμε πρόσφατα- είμαστε σίγουροι ότι ήταν στο πρόγραμμα να γίνουν και ότι κανένα ρόλο δεν έπαιξαν τα ποστ μας. Σίγουρο επίσης είναι ότι δικαιώθηκε η ορθότητα τους.

Το νέο δάνειο των 980.000 ευρώ,
Μεγάλο θέμα, συζήτηση και διάσταση απόψεων -όπως ήταν αναμενόμενο- προέκυψε για το δάνειο των 980.000 € για την Δημοτική Επιχείρηση. Η ψηφοφορία, δεν χρειάζεται να μαντέψετε, δίνει την απόφαση στη δημοτική αρχή να δανειστεί τις 980.000 ευρώ. Ο δυναμισμός της ξεθωριάζει ολοένα και περισσότερο και αρχίζει να εισπράττει τα δεινά της κακής διοίκησής της. Ο λογαριασμός πληρώνεται απο όλους μας. Δυστυχώς! (διαβάστε εδώ σχετικό παλιότερο ποστ, και εδώ το χρονικό της συζήτησης )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!