Το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ης Δεκεμβρίου 2008

Τα 9&1/2 λεπτά της ώρας! (πώς λέµε 9&1/2 εβδοµάδες;) Πλήρης  στοίχιση Τόσο κράτησε η προ ηµερησίας διατάξεως ενηµέρωση του δηµάρχου µας κ. Λ. Κυρίζογλου! Εννιάµισυ λεπτά! Ούτε δέκα! Κοίταγα και ξανακοίταγα το ρολόι µου, τσιµπιόµουνα για να σιγουρευτώ! Ναι δεν έχει γίνει λάθος! Ο δήµαρχος έκανε ατοµικό ρεκόρ συντοµίας! Τι ατοµικό, παγκόσµιο! Πρώτα, ευχαρίστησε τη δηµότισσα κ. Γεροµιχαλού Βασιλική, που µε επιστολή της, που διάβασε ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Φούσκας, ευχαρίστησε τον δήµο επειδή έδωσε το όνοµα του συζύγου της σε σχολείο των Αµπελοκήπων. Αυτό έγινε στα πλαίσια της ονοµατοδοσίας των σχολείων και ο κ. Γεροµιχαλός ήταν εκπαιδευτικός! Ύστερα ανήγγειλε τα επόµενα δηµοτικά συµβούλια: το πρώτο στις 4 του Γενάρη για τις δηµαιρεσίες και το 2ο στις 19 του Γενάρη µε κεντρικό θέµα την αναδιοργάνωση του Οργανισµού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών του δήµου µας. (Σ.Σ.: Σπουδαίο και σοβαρό θέµα, που για το λόγο αυτό θα σας ενηµερώσω εκτενώς τον άλλο µήνα). Για τις δηµαιρεσίες δεν γνωρίζω τίποτε, παρά µόνο ότι ο κ. Βασίλης Μεζίκης θα διαδεχθεί τον κ. Πασχάλη Φούσκα στη θέση του Προέδρου του ∆.Σ. κι αυτό όχι σίγουρα... απο κουτσοµπολιό, που λένε... Ο κ. Κουσενίδης δεν ήταν παρών σε εκείνο το σηµείο της συνεδρίασης. Ήρθε αργότερα. Και τούτο επειδή δοκίµαζε, µε τους ηλεκτρολόγους του δήµου, όχι τα µελοµακάρονα και τους κουραµπιέδες (που πήγε το ασεβές µυαλό µου) αλλά τις νέες λάµπες του διακοσµητικού φωτισµού, του δήµου µας! Ο δήµαρχος, λοιπόν, µας ανακοίνωσε ότι ο δήµος εντάχθηκε στο πρόγραµµα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, που χρηµατοδοτείται απο το ∆΄ Κ.Π.Σ. (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης). Έτσι αγόρασαν και δοκίµαζαν νέες λάµπες φωτισµού κι όπως είπε κοστίζουν στο ¼ της τιµής των υπαρχόντων και καταναλώνουν 7 έως 10 φορές λιγότερο απο τις υπάρχουσες! Βέβαια, στη πραγµατικότητα, ο υπάρχων διακοσµητικός φωτισµός είναι υπερβολικός και ενεργοβόρος. Όχι µόνο επειδή η εποχή µας δεν προσφέρεται για τέτοια πολυτέλεια αλλά επειδή σε πολλά σηµεία του δήµου µας, ο καθηµερινός δηµόσιος φωτισµός δεν είναι επαρκής και πολλοί δηµότες παραπονούνται για τα επικίνδυνα σκοτάδια της γειτονιάς τους. Αν ανάβαµε λιγότερα διακοσµητικά λαµπάκια και για λιγότερες γιορταστικές ευκαιρίες, θα µπορούσαµε να φωτίσουµε καλύτερα τις γειτονιές, που έχουν πρόβληµα και µε λιγότερα χρήµατα!
(Ασύρµατο ίντερνετ στους Αµπελόκηπους! Θαύµα!)

Στην επόμενη πρότασή του ο δήμαρχος, «έπαιξε» με τον καημό μου. -- κ. Γιακουμίδη με χαρά σας αναγγέλλω την ένταξη του δήμου μας στο διαδημοτικό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»! ήδη εγκαθίσταται ο εξοπλισμός ασύρματου ίντερνετ στο δήμο μας και σε συνεργασία και με του όμορους δήμους, σε λίγο καιρό οι δημότες μας θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή! Μου ήρθε να κλάψω (που λέει ο λόγος...) απο την τεχνολογική επανάσταση! Είπα να του θυμίσω τις προπερσινές αντιρρήσεις του, που δήθεν οι δημότες θα βλέπανε τσόντες και θα υπέπιπταν και σε παρανομίες τύπου trafficking, αλλά τέτοιες μέρες να γκρινιάζω; Εδώ ο δήμαρχος νομίζει ότι habebum papam! To άφησα ασχολίαστο λοιπόν... καλορίζικο συνδημότες και συνδημότισσές μου! Καλορίζικο! Έτσι, με τα συγχαρίκια μου, έληξε η πιο σύντομη ενημέρωση του δήμαρχου. Προσωπικά δεν το περίμενα, ύστερα απο δυο χρόνια εμπειρίας συνεδριάσεων... μακάρι και στο μέλλον να παραμείνει σύντομος και περιεκτικός, αφού αυτό είναι το βασικό βήμα για να γίνει και αποτελεσματικός.

Η «δουλεία» ταλαιπωρεί ακόµη τους ανθρώπους!
(Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας της Πατρ. Γρηγορίου Ε΄, παραπονούµενοι.)

Ενάμισι μήνα πριν, οι κάτοικοι της πολυκατοικίας της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ είχαν ζητήσει απο το δημοτικό συμβούλιο, την ονομασία της παρόδου, όπου εισέρχονται στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής τους, σε Α' πάροδο Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ . To δρομάκι αυτό οδηγεί σε ακάλυπτο χώρο της οικοδομής τους, όπου παρκάρουν 28 αυτοκίνητα. Ο γείτονάς τους, της διπλανής οικοδομής, με την οποία σχηματίζεται η πάροδος, έχει την «δουλεία» όπως τεχνικά ονομάζεται, μέρους της παρόδου. Προφανώς τα μέτρα, η έκταση της «δουλείας» της παρόδου προστίθενται σε ενδεχόμενη προσθήκη ορόφων της οικοδομής του. Έτσι ο ‘κακός’ γείτονας πέτυχε µε δικαστική απόφαση να απαγορεύσει την χρήση και την δίοδο των οχηµάτων στον «αποκλεισµένο» απο τις γύρω οικοδοµές ακάλυπτο χώρο και 28 οχήµατα µείναν έξω, στους γύρω δρόµους. Για το λόγο αυτό οι παραπονούµενοι κάτοικοι είχαν ζητήσει τον χαρακτηρισµό της δουλείας σε πάροδο, ώστε ανεµπόδιστα να βάζουν µέσα τα αυτοκίνητά τους. ∆ιαφορετικά πρέπει να µετατρέψουν τα οχήµατα σε ελικόπτερα, αφού δεν υπάρχει άλλη δίοδος προς τον ακάλυπτο χώρο, που χρησιµοποιούν 20 χρόνια για πάρκινγκ. Επειδή όµως το ∆.Σ. δεν µπορεί να αποφασίσει ακούγοντας µονάχα τη µια πλευρά, είχαµε αναβάλλει το θέµα, προκειµένου να διερευνηθεί απο την Τεχνική και Νοµική Υπηρεσία του δήµου. Έγιναν στο µεταξύ οι απαραίτητες επαφές, έρευνες και διαπραγµατεύσεις και οι παραπονούµενοι κάτοικοι ήρθαν κι εχθές για να εκµαιεύσουν απο το ∆.Σ. τον χαρακτηρισµό της δουλείας σε πάροδο, για να προλάβουν και το τελευταίο δικαστήριο, που έχουν µε τον γείτονά τους, στις 14 του επόµενου Γενάρη.Έλα όµως που το θέµα τους δεν υπήρχε στην ηµερήσια διάταξη των χθεσινών θεµάτων, επειδή εκκρεµεί η γνωµάτευση του Νοµικού Συµβούλου του δήµου!Έτσι άρχισε η διένεξη των δηµοτών µε τον πρόεδρο κ. Φούσκα και τον δήµαρχο, που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τους λόγους, που το σώµα δεν µπορεί να λάβει απόφαση. Οι κάτοικοι, ανήξεροι περί των διαδικασιών και µε το φόβο της ήττας, στο προσεχές δικαστήριο, λόγω της έλλειψης της απόφασης απο το δήµο, φυσικά απογοητεύτηκαν και εξαγριώθηκαν. Ο πρόεδρος και ο δήµαρχος προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν την διαδικασία και υποστήριζαν και το δίκαιο του αιτήµατός τους! Άντε όµως να βγάλουν άκρη!
(Ο πρόεδρος κ. Φούσκας καθώς αδυνατεί να συνεννοηθεί!)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η λάθος τακτική του δήµαρχου, αλλά και οποιασδήποτε δηµοτικής εξουσίας, να κρατά ανηµέρωτους τους απλούς πολίτες, για τις διαδικασίες και τα συµβαίνοντα στο δήµο, οδηγεί πάντα σε παρεξηγήσεις και διενέξεις. Για παράδειγµα, το χρονικό των συνεδριάσεων και η ενηµέρωση που τηρώ απο τον περασµένο Φεβρουάριο του 2008, ύστερα απο κάθε συνεδρίαση, θα έπρεπε να είναι καθήκον του δήµαρχου. Όσο καλύτερα και πληρέστερα ενηµερωµένοι είναι οι δηµότες µας τόσο καλύτερα για όλους µας και προ παντός για τη δηµοτική µας αρχή! Η δικαιολογία του δήµαρχου, ότι ενηµερώνεται ο κόσµος απο τις αφίσες, που κολλά κατά καιρούς στην πόλη µας, είναι τουλάχιστον ανεπαρκής! Είναι µεγάλο µείον για την δηµοτική µας αρχή, η τακτική να µη ενηµερώνει του δηµότες. Ζούµε στην εποχή της πληροφορίας και γνωρίζουµε αµέσως το τι συµβαίνει π.χ. στη µακρινή Αυστραλία, την ίδια στιγµή που µαθαίνουµε τι συµβαίνει στο Κιλκίς! Είναι λοιπόν απαράδεκτο να µη γνωρίζουµε τι συµβαίνει στο δήµο µας, στις υπηρεσίες του και στις δραστηριότητές του! Φυσικά οι κάτοικοι έφυγαν δυσαρεστηµένοι, καταριώµενοι τη γραφειοκρατία και την ασυνέπεια των υπηρεσιών του δήµου µας και δικαιολογηµένα... ένα απλό πρόβληµα θα τους ταλανίζει καιρό ακόµα...
(Οι κ.κ. Ν. Σουσλόγλου και Ε. Πάντζος προβληµατισµένοι.)

Οι εξελίξεις στη Δηµοτική επιχείρηση
Η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού της Δημοτικής επιχείρησης (ύστερα απο τη μετατροπή της σε Κοινωφελή) δρομολογήθηκε με χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. οι παρακάτω δέκα υπάλληλοι είναι οι πρώτοι τυχεροί:
1. Αραμπατζή Δέσποινα του Νικολάου - ΔΕ Διοικητικός στο δήμο,

2. Κασκάνη Γεωργία του Ιωάννη - ΔΕ Διοικητικός στο δήμο,

3. Ζηγκόπης Γεώργιος του Γεωργίου - ΔΕ Τεχνικός Ηλεκτρονικός στο δήμο,

4. Πεπονάς Ιωάννης του Γεωργίου - ΥΕ Εργάτης Κήπων,

5.
Μπούμπαρης Γεώργιος του Νικολάου - ΥΕ Εργάτης Κήπων,
6. Σιτσάνης Χρήστος του Ανδρέα - ΥΕ Εργάτης Γενικών Καθηκόντων,

7. Σωτηριάδης Γεώργιος του Αιμιλίου - ΥΕ Εργάτης Γενικών Καθηκόντων
όλοι οι παραπάνω πάνε στο δήμο ως Αμεα.

8. Γούσιου Στυλιανή του Κων/νου - ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός , Α' ΚΑΠΗ
9. Τσατσούλα Γιαννούλα του Χρήστου - ΥΕ Οικογενειακή Βοηθός, Α'ΚΑΠΗ

10. Χατζημπαλόγλου Ιωάννα του Δημοσθένη, - Νοσηλεύτρια, Α'ΚΑΠΗ.

Σας ενημερώνω επίσης (ύστερα απο συζήτηση που είχα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ν. Σούλογλου ότι ήδη εκταμιεύτηκε το δάνειο των 980.000 ευρώ και εξοφλήθηκαν τα χρωστούμενα σε όλους τους εργαζόμενους. Επιτέλους θα κάνουν καλά Χριστούγεννα οι άνθρωποι, ύστερα απο τόση ταλαιπωρία!


Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο δήµο µας!
Εγκρίθηκε απο το Δ.Σ. η πραγματοποίηση προσλήψεων τακτικού προσωπικού, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του δήμου μας. Είναι η μεγαλύτερη αριθμητική προκήρυξη θέσεων που έγινε ποτέ! Πρόκειται για 48 θέσεις και η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει απο το τον ΑΣΕΠ. Ιδού περί τίνων πρόκειται:
1. Μία (1) θέση ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού

2. Μία (1) θέση ΠΕ Γεωτεχνικού (Γεωπόνου)
3.
Μία (1) θέση ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
4.
Μία (1) θέση ΤΕ Βιβλιοθηκονόμου
5. Τέσσερις (4) θέσεις ΔΕ Διοικητικών

6. Δύο (2) θέσεις ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρολόγων.

7. Μία (1) θέση ΔΕ Τεχνικών Ηλε
κτρονικών
8. Πέντε (5) θέσεις ΔΕ Οδηγών

9. Μία (1) θέση ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων

10. Έξη (6) θέσεις ΥΕ Εργατών Κήπων

11. Επτά (7) θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

12. Δέκα (10) θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων

13. Τρείς (3) θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (Οικοδόμοι)

14. Μία (1) θέση ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (Σιδεράδων)

15. Τέσσερις (4) θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων.

Είναι μια σημαντική και πολύ γενναία απόφαση της δημοτικής αρχής και επίκειται, κατά δήλωση του δημάρχου, προγραμματισμός προσλήψεων σε βάθος 20ετίας! (μακάρι να ισχύσει συνετός προγραμματισμός). To θέμα έχει άμεση σχέση με τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας που προανήγγειλα, να σχολιάσω στο Δ.Σ. της 19ης Ιανουαρίου, όπως έγ
ραψα παραπάνω. Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης δεν έχουν ιδιαίτερη αξία αναφοράς κι έτσι έληξε η τελευταία συνεδρίαση του 2008 καθώς και η θητεία του προεδρείου υπό τον κ. Πασχάλη Φούσκα, του αντιπροέδρου κ. Α. Παπαδήμα και της γραμματέως κ. Μ. Αποστολίδου. Όλοι τους ήσαν άξιοι των καθηκόντων τους.
Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει και η θητεία των αντιδημάρχων και της δημαρχιακής επιτροπής. Για το λόγο αυτό η επόμενη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου 2009 είναι αφιερωμένη στην εκλογή των νέων υπευθύνων. Ο υπογράφων και οι Πολίτες των Αμπελοκήπων εύχονται σε όλους τους δημότες ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και να είναι το 2009 γόνιμο και ευτυχές για όλο τον κόσμο! Γ.Ε. Γιακουμίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!