Οικόπεδο Φιλίππου... και Στρατόπεδο: προβληματισμός για το μέλλον και διδάγματα απο το παρελθόν...



Οικόπεδο Φιλίππου(εικόνα πρίν χτιστεί, απο Google Earth)                                          Στρ. Μέγας Αλέξανδρος(σήμερα)
(κάντε κλίκ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Πρίν απο 10 - 15 χρόνια ο δήμος Αμπελοκήπων είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα ελεύθερων χώρων. Είχε επίσης, σοβαρό πρόβλημα έλλειψης σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς τα παιδιά μας πήγαιναν πρωί και απόγευμα στο σχολείο. Με αγώνες και προσπάθεια κατάφεραν οι δημοτικοί μας άρχοντες κι εξασφάλισαν τόσο το οικόπεδο Φιλίππου όσο και το στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος. Και με την σημερινή εξασφάλιση κι άλλων οικοπέδων θα χτιστούν σύντομα νέα σχολεία και απο του χρόνου λύνονται όλα τα προβλήματα στέγασης και ωραρίου των παιδιών μας. Εύγε σε όλους τους δημάρχους μας γι' αυτό! Έχουν την ευγνωμοσύνη μας.
Παραμένει ωστόσο το σοβαρότατο πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης χώρων. Βλέποντας την πόλη μας απο το δορυφόρο του Google Earth, διαπίστωσα αυτό που όλοι μας βλέπουμε καθημερινά. Την ασφυκτική δόμηση του οικοπέδου Φιλίππου, εκεί όπου έχουν κτιστεί τα νέα διδακτήρια. Ελάχιστος χώρος έχει απομείνει ελεύθερος, το γηπεδάκι του μπάσκετ δεν υπάρχει και δεν μπορεί πλέον να γίνει κάποια εκδήλωση εκεί, μια συναυλία π.χ. τα Αμπελοκήπεια κλπ. έτσι όπως γινόταν. Λύνοντας το πρόβλημα της σχολικής στέγης, δημιουργήσαμε ταυτόχρονα ένα νέο: την κατάργηση του ελέυθερου χώρου! στο ίδιο οικόπεδο πρόκειται να κατασκευαστεί το υπόγειο parking! Εάν και όποτε κατασκευαστεί... Αυτό που θα παραμείνει αναλλοίωτο είναι η κατάργηση του ελεύθερου χώρου, δυστυχώς...
Απο τον ίδιο δορυφόρο πήγα στο στρατόπεδο. Άλλη εικόνα εκεί. Άπλετος και ελεύθερος χώρος (για τα δεδομένα του δήμου μας) πράσινο και φωτεινό περιβάλλον. Με τη φαντασία μου προσπάθησα να δώ τον υπάρχοντα χώρο με το κολυμβητήριο κατασκευασμένο. Το κολυμβητήριο θα έχει και βοηθητικούς χώρους και parking σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Κάνοντας τις σκέψεις αυτές κι έχοντας κατά νού την "απώλεια" του οικόπεδου Φιλίππου σε ελεύθερο χώρο, μήπως πρόκειται να κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη στο χώρο του στρατοπέδου;
Τί λέτε;

Σχόλια

Ο χρήστης anevlavis είπε…
Στου "Φιλίππου" δυστυχώς ό,τι έγινε, έγινε, δεν έχει πλέον κανένα νόημα η συνέχεια της γκρίνιας. Σε λίγο καιρό μάλλον θα μείνουν άδεια και κάποια κτίρια λόγω έλλειψης παιδιών.
Γνώμη μου είναι ότι το κολυμβητήριο θο αποτελέσει επανάληψη του ίδιου λάθους. Θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, θα επιβαρυνθούμε οικονομικά και όφελος ελάχιστο. Λίγο παιδιά του Δήμου μας και με τσουχτερή συνδρομή θα απολαμβάνουν των υπηρεσιών του. Γνώμη μου επίσης είναι ότι πρέπεινα γίνονται μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά εκτός κατοικημένων περιοχών. Τόσες άγονες εκτάσεις έχει το κράτος, ας τις φτιάξει εκεί. Ας μην τσιμεντοποιεί και τους ελάχιστους πνεύμονες σε μια τόσο πυκνοδομημέμη περιοχή.
Το γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος, έχει την ερμηνεία του, ας μείνει όμως για άλλο σχόλιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχουμε τίποτα . τι σας πειραζει το κολυμβητήριο ; πρέπι να τρέχουν , τα παιδιά μας στο κέντρο ; Άμα γίνει θα το χειροκροτάτε μετά . Κα΄θε φορά έτσι κάνετε .
Ο χρήστης anevlavis είπε…
Προς ανώνυμο:19 Δεκ 6:43 μμ

Το κάθε φορά δεν το κατάλαβα, τί εννοείς; για ποιό πράγμα μιλάς;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω με τον προβληματισμο του anevlavi και θα χαιρομουν αν και πολλοι αλλοι,"κανανε ετσι",σκεφτονταν μαλλον, ειθελε να πει ο γνωστος ανωνυμος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!