Συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω mail. Αφορά συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών ώστε να σταματήσουν τα καταστροφικά έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και αφορούν οδοστρωσία και ασφαλτοστρώσεις σε συνολικό μήκος 60 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος!!!. Σ' αυτό το θέμα είχαμε ξανααναφερθεί με link εδώ και βλέπω με χαρά ότι κάποιοι ευαίσθητοι συμπολίτες αποφάσισαν να πάνε και παραπέρα. Γι' αυτό, όποιος θέλει να υπογράψει, εδώ


Τον τελευταίο μήνα εκτελούνται έργα οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στο δάσος του "Σέιχ Σου" Θεσσαλονίκης. Το συνολικό μήκος των δρόμων αγγίζει τα 60km. Οι υπό κατασκευή δρόμοι διέρχονται μέσα από το δάσος και δεν πρόκειται για περιφερειακές οδούς. Μέχρι στιγμής έχουν κοπεί δεκάδες χιλιάδες δέντρων για την πλάτυνση παλαιών δασικών δρόμων, οι οποίοι πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν, ενώ δεν έχει γίνει η απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη, όπως πρέπει να γίνεται για την υλοποίηση έργων σε δασικές εκτάσεις. Οι καταγραφές της πανίδας του Σέιχ Σου που διενήργησαν μη κρατικοί οργανισμοί, αποτυπώνουν με φωτογραφίες και γεωγραφικές συντεταγμένες, πλυθησμούς από 23 είδη ερπετών και αμφιβίων, τουλάχιστον 4 είδη θηλαστικών και 10άδες είδη πτηνών σπάνιων και μη, όλα είδη προστατευόμενα από την Σύμβαση της Βέρνης "για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης", η οποία επιβάλλει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε, την προστασία των οικότοπων των ειδών που βρίσκονται στις λίστες τις. Οι καταγραφές αυτές αποδεικνύουν ότι η περιβαλλοντική μελέτη της περιοχής πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, θα έπρεπε να είναι, τουλάχιστον, αυτονόητη. Το γεγονός ότι το έργο εκτελείται αυτή την στιγμή, χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την οικολογική ισορροπία της περιοχής, το καθιστά παράνομο και καταστροφικό για την πανίδα του μοναδικού "πνεύμονα" της Θεσσαλονίκης. Μετά και την καταστροφική φωτιά του '97 που έκαψε περίπου τα 2/3 του δάσους, η αποψίλωση δεκάδων χιλιάδων δέντρων και η υλοποίηση παράνομων και καταστροφικών έργων, είναι απλά απαράδεχτη και προκλητική.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΑ, να ξεκινήσει η απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη του δάσους. Ζητούμε την προστασία του "πνεύμονα" της Θεσσαλονίκης από κάθε είδους παρανομία και καταστροφή. Ζητούμε τον χαρακτηρισμό του δάσους του Σέιχ Σου ως προστατευμένη περιοχή και την συστηματική αναδάσωσή του. Αφήστε να γίνει το δάσος μας όπως ήταν πριν τον Ιούλιο του 1997.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Tο πιο σημαντικό ειναι οτι στις ΗΠΑ εκλέχτηκε μαύρος πρόεδρος.Απο εκεί και πέρα καλό είναι να ζητάμε περισσότερα,αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες.
Το οτι οι Αμερικάνοι έκαναν ενα τέτοιο βήμα ,δείχνει τις κοινωνικές διεργασίες που υπάρχουν στην αυτοκρατορία.Αυτό κατά την γνώμη μου είναι και το πιο ελπιδοφόρο.
Το δεύτερο σημαντικότατο στοιχειο , ειναι πως γιαυτη την εκλογή για πρώτη φορά κινητοποιήθηκαν εκατομμυρια πολιτών,με την ελπίδα της αλλαγής και αυτος ο κόσμος εχει κριτήρια πολυ πιο ώριμα απο τα δικά μας ,στη χώρα των "πολύξερων-ημιμαθών".
Οι δικές μου ελπίδες βρίσκονται,ακριβώς σαυτόν τον κόσμο.Η διάψευση των ελπίδων και η κατάρευση του "αμερικάνικου ονειρου" ανοίγει νέους δρόμους αναζήτησης στη σκέψη των βολεμένων του αναπτυγμένου κόσμου.
Με τη δική μας ασπρόμαυρη λογική,δεν ξέρω τι θα κάνουμε.Καθώς και με το ότι πάντα μας φταίνε κάποιοι αλλοι που συνομωτούν ασταμάτητα εναντίον μας.
Κάτω τα χέρια απο την Παλαιστίνη,γιατί σε λίγα χρόνια,κανείς δεν θα σας λυπάται οταν θα σας σφαζουν κατα εκατομμύρια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!