Χάρη μας κάνεις κ. Αβραμόπουλε;



Λίγες μέρες τώρα πηγαινοέρχομαι στο ΑΧΕΠΑ εξ' αιτίας προβλήματος υγείας συγγενικού μου προσώπου. Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα θλιβερή και η ίδια, μ' αυτή που είχα δοκιμάσει τριάντα χρόνια πρίν: ΧΑΟΣ! Όποιος γουστάρει μπαινοβγαίνει στα κτίρια του ΑΧΕΠΑ, όποια ώρα γουστάρει! 

Παραμένοντας στο δωμάτιο ή στον διάδρομο μιας κλινικής, δεν μπορείς να αποφύγεις τον μεγάλο θόρυβο που ακούγεται απο παντού. Κανείς δεν μιλά με χαμηλωμένο τον τόνο της φωνής! Ούτε οι ασθενείς! Αν κάποιος υποφέρει (και είναι πολλοί) και θέλει να ηρεμήσει, είναι αδύνατο! Οι φωνές των γιατρών, των νοσοκόμων, των επισκεπτών και όλων τέλος πάντων που βρίσκονται εκεί, θυμίζουν την καφετέρια του τούβλου, πριν αρχίσει η προβολή ποδοσφαιρικού αγώνα! Κι αυτό είναι το ελάχιστο!
Χιλιάδες άνθρωποι, που δεν έχουν καμμιά δουλειά να βρίσκονται εκεί, εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου! Ανενόχλητοι! Τέλος πάντων, όλοι γνωρίζουμε την κακή κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας μας και του Ε.Σ.Υ.  Άλλωστε το κολάζ αφισσών διαμαρτυρίας των γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων που είναι αναρτημένες παντού, μαρτυρούν το κακό χάλι! 

Σε μερικούς τοίχους του κεντρικού κτιρίου του ΑΧΕΠΑ έχουν αναρτηθεί και οι γνωστές πινακίδες, όπου αρέσκονται οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας, να ευλογούν τα κατορθώματά τους. Όπως στη φωτό που τράβηξα σήμερα το πρωί. Ο σημερινός Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, μας πληροφορεί ότι επί της θητείας του εγκαινιάστηκε μια πτέρυγα!
--Χάρη μας κάνατε κ. Υπουργέ; πρέπει να σας ευγνωμονούμε γι' αυτό; Δεν περιλαμβάνεται μέσα στο καθήκον σας να μεριμνάτε για το αυτονόητο; Πρός τί η πινακίδα; Κάνατε κάτι με τα χρήματα των φορολογουμένων και καυχιέστε γι' αυτό;
Ρε άντε κατεβάστε τες όλες! Η προσωπική σας προβολή μας μάρανε!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To kαλύτερο είναι όταν γίνεται ένας τηλεμαραθώνιος για μονάδα π.χ. παιδικών εγκαυμάτων όπου ο απλός κόσμος κάνει ΕΡΑΝΟ για να χτιστεί μια τέτοια μονάδα και βγαίνει ο υπουργός υγείας να δώσει συγχαρητήρια στην τηλεόραση για κάτι που έπρεπε ο ΙΔΙΟΣ να έχει φροντίσει να φτιαχτεί πολύ καιρό πριν.
Όχι κύριοι, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
Κ.Κρικέλης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μπορώ να καταλάβω τελικά τι μας αρέσει ή με τι είμαστε ικανοποιημένοι.

Ήθελα να ρωτήσω τον αρχικό σχολιαστή.
Φίλε μου , έχεις δει εσύ ποτέ ,στην μέχρι τώρα πορεία σου ,να έχει κάνει κάποιος υπουργός κάτι και να έβαλε τα χρήματα από την τσέπη του?
Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.
Σ' ενόχλησε που έκανε κάτι ο υπουργός , η σ' ενόχλησε που το έκανε υπουργός της ΝΔ ?
Και γιατί σ' ενόχλησε που γράφει το όνομά του υπουργού η πινακίδα ?
Εγώ θα ήμουν πανευτυχής , αν είχαμε αλλά δυο νοσοκομεία στην πόλη μας κι ας είχαν και προτομές των υπουργών από έξω.
Πως θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιοι και πότε έχουν κάνει κάτι(οποιοιδήποτε κι αν είναι, ότι χρώμα κι αν έχουν ) ?

Δηλαδή θέλουμε να παράγουν έργο η μην παράγουν έργο οι πολιτικοί ?

Να σου το πω και λίγο διαφορετικά ?
Εδώ μια ιδέα "πέφτει" στο μπλοκ και υπάρχει συνέχεια η ενημέρωση ,ότι "εμείς το είχαμε πρωτοπεί" , η υπογραφή δηλαδή !!
Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο , συμφωνώ απόλυτα ,αλλά μην ξεχνάς ότι εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε αυτή την εικόνα και βέβαια δεν μας τιμά καθόλου.
Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη.



Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Ανώνυμε φίλε, το σκεπτικό μου είναι απλό: κανείς υπουργός είτε της ΝΔ είτε του Πασοκ είτε του ΣΥΝ κλπ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να αυτοδιαφημίζεται κάνοντας το αυτονόητο καθήκον του. Επειδή γι αυτό επιλέγεται και ψηφίζεται. Ακόμη κι εάν κάποιοι πολίτες θέλοντας να τιμήσουν την "προσφορά" του, αναρτούν την ταμπέλα (προς τιμή του) οφείλει να το αρνηθεί! Έτσι θα έπραττε το καθήκον του δίνοντας και το παράδειγμα προς όλους. Τέτοια νοοτροπία είχε ο αείμνηστος Νικόλαος Πλαστήρας. Έφτιαξε π.χ. όλο το τότε δίκτυο του ΟΤΕ και διέταξε να μη μπεί πουθενά το όνομά του. Ήταν σεμνότατος και αληθινός άντρας και πατριώτης.
Για τα υπόλοιπα της παρατήρησής σου, συμφωνώ κι ευχαριστώ πολύ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Αλέξανδρε, συμφωνώ κι εγώ απόλυτα , με την διευκρινιστική σου τοποθέτηση .

Μακάρι να είχαμε μερικούς, αυτού του ειδους πολιτικούς .
Που ομως άραγε βρίσκονται?

Ενας ανώνυμος δημότης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελικά είσαι πολύ λαϊκιστής!

ΓΧ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
27 Ιανουάριος 2009 10:59 μμ


Απορία ψαλτου.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βηξ !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρακαλώ ας διευκρινιστεί,σε ποιον αναφερεται ο 10:59 ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Vicks ,έτσι γράφεται ανορθόγραφε !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον Υδάτη!

ΓΧ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!