Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: ένα αμφιλεγόμενο πρόβλημα.


Στους Αμπελόκηπους, αλλά και σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας μας, υπάρχουν εγκατεστημένες, σε κτίρια, κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Χωρίς τις κεραίες αυτές δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Είναι δηλαδή ένα αναγκιαίο κακό ή όχι; Γίνεται μεγάλη συζήτηση, κατά καιρούς, για το πόσο επηρεάζει την υγεία μας, η ακτινοβολία των κεραιών αυτών αλλά και των κινητών τηλεφώνων. Υπάρχουν σφοδροί επικριτές εναντίον των κεραιών και ταυτόχρονα υπάρχει και η "αδιαφορία" των υπόλοιπων, που είναι και οι περισσότεροι, για το θέμα.


Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 23/3, του Δ.Σ. του δήμου Αμπελοκήπων, ο δήμαρχος πληροφόρησε τα μέλη, πως η γενική ακτινοβολία της πόλης της Θεσσαλονίκης, μετρήθηκε τουλάχιστον 20 φορές υψηλότερη της ακτινοβολίας του πάρκου των κεραιών στον Χορτιάτη! Αυτό τον ανησύχησε και ζήτησε μετρήσεις για τις κεραίες που "φιλοξενούνται" στην περιοχή μας. Δύο απο τις εγκατεστημένες κεραίες, στα κτίρια της οδού Μαυροκορδάτου 8 και στην Ελευθερίας με Αμπελώνων, είπε πως δεν λειτουργούν! Ενώ στο κτίριο του ΟΤΕ στην περιοχή Μεταγωγών η κεραία λειτουργεί με πολύ χαμηλώτερο, του επιτρεπτού ορίου σήμα. Ύστερα απο αυτά ο δήμαρχος κίνησε την διαδικασία απομάκρυνσης των κεραιών που δεν λειτουργούν. Η διακοπή της λειτουργίας τους προκλήθηκε απο δικαστικές αποφάσεις. 


Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1. οι δικαστές αναγνωρίζουν πρόβλημα και εκδίδουν αποφάσεις που διακόπτουν την λειτουργία των κεραιών. 2. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως ο ΟΤΕ, χρησιμοποιούν ένα όριο ακτινοβολίας, με το οποίο δικαιολογούν την ύπαρξη και χρήση των κεραιών! και 3. Υπάρχει η διαπιστωμένη αύξηση της γενικής ακτινοβολίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που είναι τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερη απο αυτή του πάρκου των κεραιών στον Χορτιάτη και αποδίδεται στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν είναι πολύ ανησυχητικά όλα αυτά;

Σχόλια

Ο χρήστης Andreas είπε…
Φίλε μου αντί να λέμε έξω οι κεραίες από τις γειτονιές θα έπρεπε να λέμε φέρτε και άλλες κεραίες στην γειτονιά μας...

Φέρτε και άλλες ώστε να μην χρειάζεται οι 3 κεραίες που έχετε να εκπέμπουν 10 Watt αλλά να έχουμε 30 κεραίες που να εκπέμπουν 1 Watt. (τα νούμερα είναι τυχαία αλλά πιστεύω ότι καταλαβαίνετε την λογική).

Και σκεφτείτε το και αλλιώς εάν αυτό το επιχείρημα δεν σας αρκεί και ψάχνετε ακόμα να βρείτε την "μαμουνιά". Τι συμφέρει τις εταιρίες; Να έχουν εγκαταστήσει (και να πρέπει να συντηρούν) 10 κεραίες (περιμετρικά έστω) στην πόλη ή να 1.000 ή 10.000 ;

Οι μόνες κεραίες που πρέπει να φύγουν είναι οι παράνομες ώστε να ξέρουμε που και πόσες κεραίες έχει η κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας ώστε να κάνουμε μετρήσεις παρά να ψάχνουμε καμινάδες και λοιπά καμουφλάζ.

Δείτε και στο site του ΚΕΠΚΑ που έχουν ασχοληθεί πολύ τα παιδιά.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Ανδρέα ελήφθη, over and thanks!
Θα επισκεφτώ το ΚΕΠΚΑ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!