Πανεπιστημιακό Άσυλο: ένα άλυτο πρόβλημα;


Το άσυλο στο πανεπιστήμιο αποτελεί ένα προνόμιο, που βρίσκεται στο στόχαστρο, απο παλιά. Στην έννοια του ασύλου περιέχεται κυρίως η ελευθερία της σκέψης και της δράσης της νεολαίας. Επίσης αφορά στα δικαιώματα και των διδασκόντων  στους τομείς της καινοτομίας, στη διακίνηση των ιδεών, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην άσκηση της ευαισθησίας σε πεδία, που η κοινωνία μας εύκολα λησμονεί.
Παράλληλα, η εκμετάλλευση του πανεπιστημιακού ασύλου, συνήθως απο εξω-πανεπιστημιακούς παράγοντες, ως χώρου καταφυγής και διαφυγής αξιόποινων ενεργειών, δημιούργησε το μεγάλο θέμα της κατάργησής του ή όχι! Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και εισαγγελική παρέμβαση! Πλησιάζει το τέλος του πανεπιστημιακού ασύλου, έτσι όπως το γνωρίζουμε; Υπάρχει σκόπιμη πρόθεση να αλλοιωθεί η έννοια και αυτού του κοινωνικού αγαθού; 
Αλιεύσαμε, με την βοήθεια φίλου πανεπιστημιακού, την ανταλλαγή e-mails, όπου συζητείται το θέμα, με μεγάλη αγωνία και αυθεντικότητα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!