Οι Χοίροι της Γρίπης! (..και άλλες φαιδρές ιστορίες)



Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημαίνει συναγερμό για ΠΑΝΔΗΜΙΑ της γρίπης των χοίρων, η κοινή γνώμη στην Ελλάδα παρακολουθεί, εμβρόντητη, την εθνική ξεφτίλα του κοινοβουλίου, καθώς οι πατέρες του έθνους μας βιάζουν, παρά φύση, κάθε θεσμική αρχή και σοβαρότητα. Η υπόθεση Παυλίδη αποτελεί την κορωνίδα της ολικής περιφρόνησης της κοινής γνώμης, απέναντι στην δήθεν ισχυρή δημοκρατία μας. Η διάσταση της υπόθεσης Παυλίδη περιέχει σοβαρούς κινδύνους, να αποδυναμωθεί οριστικά και αμετάκλητα η έννοια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ήδη ακούω πολλούς ανθρώπους να επικαλούνται και να εύχονται δικτατορία!


Η ισχνή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας είναι προϊόν του εκλογικού νόμου του Σκανδαλίδη (ασορτί το όνομα με το περιεχόμενο)! Οι γάτες του ΠΑΣΟΚ έριξαν την φόλα του εκλογικού νόμου (λίγο πριν παραδώσουν το πνεύμα τους το 2003), που αναγκάζει την σημερινή κυβέρνηση να μη μπορεί να κυβερνήσει! Κατόπιν αυτού η χώρα μας υφίσταται, δια της Νέας Δημοκρατίας (επειδή παίζεται η επιβίωσή της ), τα σημερινά δεινά. Την ίδια σημερινή κατάσταση την είδαμε και την ζήσαμε τις τελευταίες μέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Και θα την ξαναδούμε πολύ σύντομα! Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές! Δεν βαρέθηκαν να το παίζουν;
Το οικονομικό μας χάλι γίνεται φανερό, επειδή δεν έχουμε δραχμή, για να τυπώσουμε χαρτονόμισμα και να την υποτιμήσουμε, όπως κάναμε παραδοσιακά μέχρι να μπούμε στο Ευρώ!
Το πολιτικό μας χάλι επίσης γίνεται φανερό, επειδή ο ισχύον εκλογικός νόμος παγιδεύει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές και εναλλαγή των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Όταν κυβερνά (δήθεν κυβερνά) ο ένας, ο άλλος ζητά εκλογές! Έτσι η διακυβέρνηση της χώρας μοιάζει με την Γρίπη και οι κυβερνώντες με τους Χοίρους! 
Αυτή η νοσηρή κατάσταση, που βιώνουμε καθημερινά με τα σκάνδαλα και τις υποθέσεις Παυλίδη, θα μπορούσε να περιοριστεί κατά πολύ, εάν ίσχυε ο τρόπος και οι νόμοι που ισχύουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές! Τότε θα βλέπαμε πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία μας! 
Μία προϋπόθεση πρέπει να ισχύσει: ο ίδιος εκλογικός νόμος με αυτόν που ισχύει για τις ευρωεκλογές! Απλή αναλογική, με ελάχιστο μέτρο εκλογής το 3%! Πώς λειτουργεί δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεργάζονται τα κόμματα εκεί; Πώς συνεργαζόμαστε καθημερινά εμείς οι απλοί πολίτες; Ρωτά κανείς στη ζωή του και στις συναλλαγές του, εάν ο απέναντι είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος ή φασίστας ή δεν ξέρω τί;
Οι χοίροι της Γρίπης τί άλλο έχουν να μας πούν; 
Αμάν πιά!

Σχόλια

Ο χρήστης αγκαθος είπε…
Κάποιες επισημάνσεις.
Απο μικρός παρατήρησα,πως όσοι αναφέρονταν σε λύσεις δικτατορίας,ήταν όσοι ακριβώς και σε νορμάλ καταστάσεις,πάλι την δικτατορία θυμόνταν και φυσικά δεν επρόκειτο ποτέ για νέους ανθρώπους,που επιζητούσαν περισότερη δημοκρατία,διαφάνεια,συλλογικότητα.
Πάντα κάτι γερασμένοι-όχι ηλιακά απαραίτητα- ,που ήθελαν να βγάλουν το ανάθεμά τους μέσω κάποιου σωτήρα.
Το δεύτερο που θα είθελα να επισημάνω είναι ,ότι,η κυβέρνηση εχει αδυναμία διακυβέρνησης όχι λόγω εκλογικού νόμου αλλά γιατί αντιμετωπίζει την εξουσία σαν λάφυρο και ικανοποίηση ιδιοτελών συμφερόντων.Απλά οι σημερινοί "άρχοντές" μας ,δεν καταλαβαίνουν και στοιχειωδώς το μακροπρόθεσμό όφελός τους,γιατί όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά αιτούμενα της εποχής,αλλά δεν τους ενδιαφέρουν συχρόνως.
Μόνη προοπτική λύσης που βλέπω,να φάνε τέτοιο μαύρισμα στις κάλπες,-όσοι μας έφεραν σαυτό το χάλι-που να αναγκαστούν όλοι,να βρεθούν μπροστά σε πιθανές λύσεις που θα προέλθουν απο συνεννόηση.
Ας ελπίσουμε οι πολίτες,σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης,να δείξουν στοιχεία χειραφέτησης,τουλάχιστον στις κάλπες.
Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Τί λάφυρο Ηλία μου, σαν λαχείο! την αντιμετωπίζουν την εξουσία. Λαχείο που κληρώνεται καθημερινά κι αυτοί μονάχα το κερδίζουν!
Όσο για την δικτατορία, είναι φανερό πως δεν την βλέπουν όπως εσύ, που τη γνώρισες και μεγάλωσες σε τέτοιο καθεστώς... Ρίξε, όμως, μια ματιά και θα διαπιστώσεις εύκολα την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ δηλ. τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ και την ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ που σέρνεται και που αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές του φασισμου.
Ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική είναι το απαραίτητο εργαλείο για χρηστή διακυβέρνηση, που εξασφαλίζεται όταν ο ελεγκτής κι ο ελεγχόμενος είναι διαφορετικά πρόσωπα...
Μαύρο λοιπόν στα μεγάλα κόμματα! Μαύρο όπου τους βρίσκουμε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!