Οι γυναίκες ψωνίζουν σε περιόδους ...κρίσης! Ψωνίζουν, αν και με ενοχές...



Οι γυναίκες δεν ...πτοούνται από την κρίση και ψωνίζουν περισσότερο από ό,τι συνήθως στις ομαλές οικονομικές περιόδους, σύμφωνα με επιστημονική βρετανική έρευνα.  Αν η καταναλωτική ζήτηση τελευταία έχει πέσει διεθνώς λόγω της οικονομικής κρίσης, γι' αυτό φταίνε οι άνδρες, διαπίστωσε η έρευνα και όχι οι γυναίκες.

Η μελέτη έγινε από την καθηγήτρια του βρετανικού πανεπιστημίου του ΧερτφορντσάιρΚάρεν Πάιν, συγγραφέα επίσης του βιβλίου «Sheconomics», σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισές γυναίκες δηλώνουν τρομαγμένες από την κρίση και αισθάνονται ότι η οικονομική τους κατάστασή τους έχει χειροτερεύσει.

Κι ενώ τρεις στις τέσσερις γυναίκες (75%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιου είδους περικοπές στις συνολικές δαπάνες τους, την ίδια στιγμή ακόμα περισσότερες (79%) αναφέρουν ότι θα κάνουν σπατάλες σε ψώνια για να ανεβάσουν την ψυχική τους διάθεση!

Το 40% των γυναικών θεωρεί ότι η κατάθλιψη αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τις επιπλέον αγορές τους στα μαγαζιά, ενώ το 60% δηλώνει ότι όταν νιώθουν «κάπως πεσμένες», ωθούνται σε ...σπατάλες. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, «αυτού του είδους η αντισταθμιστική κατανάλωση λειτουργεί ως μέθοδος ρύθμισης των έντονων συναισθημάτων».


Η βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν «φρενάρεται» από μια οικονομική κρίση, αλλά μάλλον γίνεται ακόμα πιο έντονη και ψυχαναγκαστική. Ορισμένοι άνθρωποι, κατά την ερευνήτρια, χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή αλκοόλ για να τα βγάλουν πέρα με τα συναισθήματά τους, αλλά κυρίως οι γυναίκες καταφεύγουν στα ψώνια ως άμυνα απέναντι στα αρνητικά αισθήματά τους ή στη γενικότερη έλλειψη ικανοποίησης με τη ζωή τους.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι αν γυναίκες δεν μπορούν ή εμποδιστούν να ψωνίσουν, ίσως αυξηθούν τα προβλήματα νοητικής υγείας τους, όπως το άγχος και η κατάθλιψη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
edo o kosmos kaigetai.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν σκεφτείτε πως κορυφαίοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι η κατανάλωση, τότε ναι, οι γυναίκες κάνουν καλή δουλειά
Κ.Κρικελης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!