Αντιδρά η Αριστερά στο «ναι» Σανιδά στις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. «Οξύνεται η θεσμική βία»


Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά που επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, όταν δέχεται επιθέσεις. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για όξυνση της θεσμικής βίας.

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «πρόσθεσε άλλο ένα οπλοστάσιο στα μέσα που έχει για να χτυπήσει, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έβαλε την ΕΛ.ΑΣ. και βεβαίως αξιοποίησε τον γνωστό αντιδραστικό ρόλο του κ.Σανιδά για να παρθεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ εναντίον διαδηλώσεων [...] όταν οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά χτυπιούνται από την εργοδοσία και από το ίδιο το κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Έντονη είναι και η αντίδραση του ΣΥΝ που κάνει λόγο για «ολισθηρό κατήφορο όξυνσης της θεσμικής βίας» και εξαπολύει τα πυρά του κατά του κ.Σανιδά και της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του ο Εισαγγελέας, κ.Σανιδάς που σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον κρατικό αυταρχισμό και τη θεσμική καταστολή [...] προσέφερε απλόχερα και το τελευταίο του δώρο στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ».

Και συνεχίζει: «Ας γνωρίζει ο κ.Σανιδάς ότι εάν με την τελευταία αυτή συμβολή του στον ολισθηρό κατήφορο όξυνσης της θεσμικής βίας και καταστολής προκύψουν απώλειες ανθρώπινης ζωής διαδηλωτών ή σωματικές βλάβες θα θεωρηθεί ηθικά, πολικά και νομικά υπόλογος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!