Στα χαρακώματα οι δήμαρχοι για την νέα ΔΕΘ δύο εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της 74ης ΔΕΘ


10 δήμαρχοι από Ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ζητούν τη χωροθέτηση της Νέας ΔΕΘ στα ανατολικά υιοθετώντας την πρόταση του Δήμου Μίκρας.

Αύριο παραχωρούν συνέντευξη τύπου στην οποία θα παρουσιάσουν τα υπέρ της πρότασης τους.

Σε ψήφισμα που υπογράφουν οι δήμοι Θέρμης, Μίκρας, Θερμαϊκού, Επανωμής, Μηχανιώνας, Βασιλικών, Καλαμαριάς, Πυλαίας, Καλλικράτειας, Μουδανιών και Τρίγλιας κατακρίνουν την απόφαση για μετεγκατάσταση σε Σίνδο ή Λαγκαδά ως «τεχνοκρατικά ατεκμηρίωτη και με στρεβλή κατεύθυνση ισόρροπης ανάπτυξης».

Οι υπογράφοντες δήμαρχοι ζητούν τη χωροθέτηση της ΔΕΘ σε δημόσια έκταση του Δήμου Μίκρας που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», θέση που «θα είναι συμβατή με τις καλές ευρωπαϊκές αλλά και τις ελληνικές πρακτικές», επικαλούμενοι τα παραδείγματα της Μαδρίτης, του Παρισιού, της Στουτγάρδης, του Λονδίνου αλλά και του Μetropolitan Εxpo, όπου τα εκθεσιακά κέντρα βρίσκονται δίπλα στα αεροδρόμια. Μάλιστα οι δήμαρχοι προτείνουν «ανταλλαγή» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, η οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στα ανατολικά, με τη ΔΕΘ προκειμένου η πρώτη να γειτνιάζει με συναφείς δραστηριότητες, όπως η βιομηχανική περιοχή της πόλης και το ΤΕΙ της Σίνδου.

Καλα όλα αυτά αλλά τόσα χρήματα πού θα βρεθούν για να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση..αναρωτήθηκε κανείς από τους δημάρχους?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΔΕΘ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΥΤΙΚΑ !

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΜΕ .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!