Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, 47η ημέρα





Οπως στα σοβιέτ
Αν ζούσαμε στην παλαιά Σοβιετική Ενωση και είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με όλες τις καταστάσεις ταιριάζει μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), το πρότυπο του καλού πολίτη θα ήταν ένας εργάτης που, αφού εμβολιάζεται χαμογελαστός για τη νέα γρίπη, δέχεται, πανευτυχής, να δώσει κάτι παραπάνω για τα οικονομικά του κράτους, ενώ πιστεύει ότι πρέπει να πάρει σύνταξη στα 90, αν δεν αυτοκτονήσει στα 89.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και τώρα, στον πραγματικό μας κόσμο. Ο καλός, ο συνεπής πολίτης, πρέπει πρώτα να εμβολιαστεί για τη νέα γρίπη, μετά να δεχθεί τον προϋπολογισμό και τα φορολογικά μέτρα ως ένα θετικό βήμα εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και εν συνεχεία να προσέλθει πρόθυμος στη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Πέρασαν, λοιπόν, 47 μέρες από τότε που ο Γιώργος πήγε στο Μαξίμου για να πάρει τα κλειδιά από τον Καραμανλή και τα πρωτοσέλιδα δεν είναι ωραία για την κυβέρνηση και μάλιστα μία μέρα, το Σάββατο, που οι άνθρωποι διαβάζουν εφημερίδες. Κανένας δεν εντυπωσιάστηκε με το stick, εντός του οποίου κλείστηκε το θηρίο ο προϋπολογισμός, όλοι όμως ανησυχούν για το περιεχόμενο του. Εχουμε έναν προϋπολογισμό μόνο και μόνο για να τηρούνται οι τύποι και τα προσχήματα. Ο πίνακας με τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικία σας είναι πολύ πιο αξιόπιστος. Ολοι γνωρίζουμε ότι θα αλλάξει, δυστυχώς προς το χειρότερο.

Τι μας λέει ο προϋπολογισμός και τα πρωτοσέλιδα αυτής της ανοιξιάτικης μέρας στην καρδιά του φθινοπώρου; Οχι ο χειμώνας που έρχεται θα έχει και ένταση και διάρκεια. Το ξέρουμε. Και το πρόβλημα γίνεται χειρότερα όταν γνωρίζεις ότι μπορεί να είσαι πλήρης καλών προθέσεων, πλην όμως κενός υπομονής.

του Κώστα Γιαννακίδη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και δεν ανήκω στο συγκεκριμένο κομμα ,εσείς πιστεύατε οτι θα τους αφήσουν να παραξουν έργο ;

χα χα χα χα χα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!