Αντιδράσεις δημάρχων της Θεσσαλονίκης για τον «Καλλικράτη» Κοινό μέτωπο από τους δήμους Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Ελευθερίου – Κορδελιού, Μενεμένης, Πεύκων και Τριανδρίας




Την αντίδρασή τους για τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας 
αναφορικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Πεύκων, Ευκαρπίας, Ελευθερίου - Κορδελιού και Μενεμένης. 
Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα σενάρια αυτά η νέα διοικητική μεταρρύθμιση εξαντλείται στη συνένωση των παραπάνω δήμων με άλλους όμορους και μη δήμους. 
Οι δήμαρχοι ζητούν την εφαρμογή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ώστε να παραμείνουν ανέπαφα τα πολεοδομικά συγκροτήματα των δύο πόλεων. Τονίζουν ακόμη ότι εφόσον κριθούν απαραίτητες κάποιες συνενώσεις, ο αριθμός των δήμων που θα προκύψει από αυτές δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους τέσσερις.
Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι απορρίπτουν κατηγορηματικά τα διάφορα σχέδια, δημοσιεύματα και σενάρια που διακινούν εντέχνως κάποιοι κύκλοι και βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητος σύμφωνα με τα οποία το σχέδιο Καλλικράτης για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης εξαντλείται στη συνένωση και απορρόφηση των δήμων μας με συγκεκριμένους, όμορους και μη, δήμους. 
Οι έξι δήμαρχοι θα εκθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις απόψεις τους σε συνέντευξη τύπουτην οποία θα παραχωρήσουμετην Παρασκευή 5-2-2010, στο δημαρχείο Τριανδρίας, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση προς τους τοπικούς υπουργούς και βουλευτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!