Πώς η Ελλάδα χάνει την εθνική της κυριαρχία λόγω της κρίσης!


Η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει μέτρα για την Ελλάδα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχ.
Ακόμα και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, χωρίς καν να ερωτηθεί το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να ανακοινώσει για λογαριασμό της Αθήνας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην περίπτωση που κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο. Η παραπάνω «λεπτομέρεια», που μόλις τώρα γίνεται αντιληπτή από την ελληνική κυβέρνηση, αλλάζει άρδην τις εξελίξεις και δημιουργεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κρίσης, που μαίνεται. Όπως διαμηνύθηκε από αρμόδια κανάλια στο οικονομικό επιτελείο, πρόκειται για μια δυνατότητα που παρέχει στις Βρυξέλλες η κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 126 παράγραφος 9 της Συνθήκης του Μάαστριχ, στο οποίο υπάγεται η χώρα, μετά την ένταξη της σε καθεστώς επιτήρησης.

Το δεδομένο αυτό, ενδεχομένως να τελούσε υπόψη του κ.Γ.Παπανδρέου, όταν από του βήματος της Βουλής υποστήριζε ότι η παρούσα κρίση και η γενικότερη κατάσταση της χώρας, οδηγούν σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η συγκεκριμένη παράγραφος, παρά μόνο έτσι, όταν δίνει τέτοια δυνατότητα στην Κομισιόν;

Ούτως ή άλλως, η τελευταία έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο της, καθώς, όπως έγραφε και χθες η Voria.gr, στο τέλος της άλλης εβδομάδας στέλνει στην Αθήνα τον κ.Ολι Ρεν, ενώ στις 9 Μαρτίου συνεδριάζει το άτυπο Eurogroup, με το ελληνικό θέμα να μονοπωλεί την ατζέντα της συνάντησης, για μια ακόμη φορά.
ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!