Την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Θεσ/νίκης ένα Σάββατο το μήνα επιδιώκει ο ΕΣΘ

Την πεζοδρόμηση των δρόμων, που περικλείουν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα Σάββατο το μήνα, φιλοδοξεί να πετύχει ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ) της πόλης. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του φορέα Κώστας Χαντζαρίδης, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί πριν από το καλοκαίρι.
Στόχος της διοίκησης του ΕΣΘ είναι να πεζοδρομούνται οι δρόμοι Τσιμισκή, Ερμού και Μητροπόλεως, μια φορά το μήνα και μέρα Σάββατο. Ο σύλλογος ευελπιστεί πως με την εφαρμογή του μέτρου οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανενόχλητοι τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης και να προβούν στις αγορές που επιθυμούν.
Εκτιμούν, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα δώσει «ανάσα» στους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Χαντζαρίδης είπε πως στόχος του ΕΣΘ είναι να γίνει θεσμός και να συνδυαστεί και με άλλες, σχετικές κινήσεις.
Ως τέτοιες ανέφερε δωρεάν πάρκινγκ σε χώρους που θα αποφασιστούν από κοινού με το δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και με την πλήρη ενεργοποίηση των συνεργείων της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν από τα πεζοδρόμια της πόλης τους πλανόδιους μικροπωλητές.
Στο μεταξύ, ξεπέρασε τις προσδοκίες του ΕΣΘ η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο φορέας για το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος είχε καλέσει τα μέλη του - με εσωτερική οδηγία - να ρίξουν τη συγκεκριμένη μέρα τις τιμές και στην έκκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν 4.100 καταστηματάρχες.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Χαντζαρίδης, όσοι συμμετείχαν, δεν έριξαν απλά τις τιμές αλλά και μεγιστοποίησαν την εξυπηρέτηση τους προς τους καταναλωτές. Έτσι κέρδισαν το αγοραστικό κοινό, το οποίο, μέχρι τις 8 το βράδυ, έδωσε έντονο ρυθμό στην αγορά.

«Τα Σάββατα, στις 3.30 το μεσημέρι, η αγορά της πόλης συνήθως νεκρώνει και γίνεται αυτό που λέμε η αγορά του χαβαλέ», ανέφερε ο πρόεδρος τους ΕΣΘ και πρόσθεσε ότι «την 27η Μαρτίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης έσφυζε από ζωντάνια και τα καταστήματα είδαν τα ράφια τους να αδειάζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Χαντζαρίδη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έστειλε σήμα στους καταστηματάρχες για το ποιες είναι οι κινήσεις που οφείλουν να κάνουν και οι ίδιοι, έτσι ώστε να προσελκύσουν - και εν κατακλείδι - να κερδίσουν το αγοραστικό κοινό της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τους κάλεσε να αξιοποιήσουν τα μηνύματα που έλαβαν, ώστε οι δουλειές τους «να πηγαίνουν καλά».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!