O "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου" σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη


Την ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία της στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει η ταινία του Στέλιου Κούλογλου "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου". Σήμερα Δευτέρα το επίκαιρο φιλμ θα προβληθεί στην Θεσσαλονίκη(κινηματογράφος Αριστοτέλειο 9μμ), αύριο Τρίτη στην Κατερίνη και την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη( Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Φλοίσβος",έναρξη 9.30). Και τις τρεις προβολές θα προλογίσει ο Σ. Κούλογλου που θα απαντήσει και στις ερωτήσεις των θεατών.
Η φωτογραφία προέρχεται από την προβολή της ταινίας στην Νάουσα, για την οποία το blog neos proboleas έγραψε: Το αδιαχώρητο επικράτησε στην προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Δεκάδες θεατές δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, ενώ πολλοί άλλοι την παρακολούθησαν όρθιοι ή καθισμένοι στο πάτωμα..
Ενα ακόμη blog της Βόρειας Ελλάδας έγραψε για την εκδήλωση με τον παρακάτω ...χιουμοριστικό τίτλο:
Στέλιος Κούλογλου για...δήμαρχος Νάουσας!!
Κατάμεστο ήταν το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου και τηλεοπτικού παραγωγού κ. Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος παραβρέθηκε στην προβολή της ταινίας, την προλόγισε και στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των θεατών.
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στη Λατινική Αμερική, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Πλάνα αρχείου έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές και βασίζεται στο βιβλίο( μπεστ σέλερ) του συγγραφέα Τζόν Πέρκινς, που υπήρξε πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η δουλειά του είναι να πείσει χώρες στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ να δεχτούν υπέρογκα δάνεια για ανάπτυξη υποδομής και να καταστήσει σίγουρο ότι αυτά τα προσοδοφόρα σχέδια σχετίζονται με αμερικανικές εταιρείες. Ο τελικός σκοπός είναι να αναγκάσει αυτές τις χώρες, που είναι φορτωμένες με υπέρογκα χρέη, να υποταχθούν οικονομικά και πολιτικά.
Όντας πολύ πετυχημένος στην καινούρια του δουλειά, ο Perkins, στα τέλη της δεκαετίας του '70, προσπαθεί να προσεγγίσει τους προέδρους του Ισημερινού και του Παναμά. Απορρίπτουν και οι δύο τις προτάσεις του, για να πεθάνουν μυστηριωδώς λίγο αργότερα σε αεροπορικά «δυστυχήματα». Πεπεισμένος ότι αυτή είναι δουλειά των τσακαλιών, ο Perkins αποφασίζει να μιλήσει και να γράψει ένα βιβλίο, αλλά «φιμώνεται» με απειλές και δωροδοκίες.
Όπως εξήγησε στο κοινό που παρακολούθησε το 90λεπτο ντοκιμαντέρ, η ταινία του εντάσσεται στα πλαίσια της προώθησης των ντοκιμαντέρ του και της στήριξης της εμπορικής προβολής της ιστοσελίδας του(www. Tvsx.gr).
Μετά την προβολή ο κ. Κούλογλου, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις του κοινού, ανάφερε ότι η προσπάθεια οικονομικής εξάρτησης των χωρών από τα συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας( ΗΠΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτους ρυθμούς με σκοπό την απομύζηση του εθνικού τους πλούτου. Για την Ελλάδα επιδίωξη του συστήματος, σύμφωνα με την άποψη του δημοσιογράφου, είναι η πώληση του φυσικού της πλούτου ( νησιά κ.λ.π).
Στην προβολή, που είχε χορηγό το καφέ «Σείριος» και διοργανωτή το ΚΕΔΗΠΟΝ, παραβρέθηκε ο δήμαρχος κ. Καραμπατζός, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Ντόβας αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολιτών που κατέκλυσαν κάθε γωνία της αίθουσας, ενώ πολλοί παρέμειναν όρθιοι!!
Λέτε να κατέβει κι αυτος για δήμαρχος; Με τον κόσμο που είχε πάντως χθες στο θέατρο σίγουρα θα εκλεγεί!
ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!