Δεν πειράζει η γυναίκα του Καίσαρα να μη φαίνεται τίμια, αλλά μην το ξεφτιλίζει κιόλας

του Αντώνη Πανούτσου
Τα «σκάνδαλα του ποδοσφαίρου» που αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ κοινό έχουν το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, οι προσωπικότητες και οι πράξεις των μάνατζερ Π.Π. και Α.Τ. και του διαιτητή που θα αναφέρεται ως «Σαμπρ» μικρή σχέση έχουν. Ο Π.Π., πρεσβύτερο και αξιοσέβαστο πρόσωπο στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ότι μπλέχτηκε σε περίεργες ιστορίες. Η ιστορία στην οποία εμπλέκεται έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας του 2005. Τα αγόρασε από την ΕΠΟ με 860 χιλιάρικα και τα πούλησε στην ΕΡΤ με 1,4. Αν τώρα η ΕΠΟ τα πούλησε φτηνά ή η ΕΡΤ τα αγόρασε ακριβά, γιασασίν του μάγκα του Π.Π. και αν κάποιος πιστεύει ότι είναι σκάνδαλο, μπορεί να κάνει αγωγές για απιστία.

Από την άλλη, ο Α.Τ. είναι εντελώς άλλη ιστορία. Η μεγάλη στιγμή του Α.Τ. είναι η «ομορφιά του ποδοσφαίρου» στο ματς του Ηρακλή με την ΑΕΚ το 1999. Αλλά από τις μεγάλες πορείες της Κέρκυρας και του Πάνθρακα ο colorfull Α.Τ. βρισκόταν πάντα κοντά σε κάθε ομορφιά του ποδοσφαίρου, έχοντας παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως την ανέγερση βιλών στη Χαλκιδική που πουλιόντουσαν σε Αραβες, συμμετοχή σε μεγάλες επενδύσεις στα Σκόπια με καλές πολιτικές διασυνδέσεις, αφού διοργάνωνε εκδηλώσεις υπουργού των Οικονομικών προηγούμενης κυβέρνησης. Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται ακριβώς με κάθε κατάθεση στα 26 εκατομμύρια των τραπεζικών καταθέσεων του Α.Τ., αλλά οι κύριες δραστηριότητες είναι τρεις: λεφτά που του έχουν καταθέσει ομάδες στις οποίες πήγαιναν με μεταγραφή παίκτες-πελάτες του.

Λεφτά παικτών-πελατών του που του ζήτησαν να τα επενδύσει σε μπίζνες, όπως στις βίλες της Χαλκιδικής που ανέφερα προηγουμένως. Σπασμένες επιταγές προέδρων ομάδων που ο Α.Τ. εξυπηρέτησε σε κάποια δύσκολη στιγμή και αυτοί αργότερα του έβαλαν τα χρήματα στον λογαριασμό. Οι καταθέσεις πάντως δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη λογική «του δώσανε λεφτά να τα παίξει στο Στοίχημα σε στημένα ματς». Η πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιστρατεύονται ξαδελφάκια, θείες και πεθερές, προκειμένου να μοιράζεται το στοίχημα για το ξεκάρφωμα και όχι τα λεφτά να πηγαίνουν σε έναν, που είναι απίθανο εταιρεία στοιχημάτων να βρεθεί να παίξει το ποσόν που θα ποντάρει. Τέλος, για τον «Σαμπρ» η ιστορία μοιάζει πολύ απλή. Είναι αντίστοιχη με αυτές που είχε φέρει στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη, για πρόσωπα του ποδοσφαίρου που εμφανίζονται να έχουν κερδίσει τα μαλλιά της κεφαλής τους στο Στοίχημα. Η συνηθισμένη πρακτική που έχει λεφτά αλλά δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει να αγοράζει ανώνυμα κουπόνια του Στοιχήματος και να νομιμοποιεί χρήμα σαν κερδισμένα λεφτά. Τώρα από πού βρεθήκανε τα 300 χιλιάρικα που έπρεπε να νομιμοποιηθούν είναι μια άλλη ιστορία που δύσκολα κάποιος εισαγγελέας θα αποκαλύψει.

Τρίκαλα - Λεβαδειακός Ταυτόχρονα με τις αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ για τις αδικαιολόγητες καταθέσεις των προσώπων στον χώρο του ποδοσφαίρου, την προηγούμενη Κυριακή έσκασε και η υπόθεση της δωροδοκίας στο ματς των Τρικάλων με τον Λεβαδειακό. Ο πρόεδρος των Τρικάλων κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άτομο από τη Λιβαδειά πλησίασε τον τερματοφύλακα της ομάδας για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς με τον Λεβαδειακό, ο Γιάννης Κομπότης, πρόεδρος του Λεβαδειακού, πέρασε τη βραδιά του στο φιλόξενο Τμήμα των Τρικάλων, ο Λεβαδειακός έχασε με 4-0 και μετά, στη χαρά της νίκης, οι καταγγελίες έμοιαζε να «μαζεύονται». Football League Το τι έγινε παραμένει άγνωστο. Γνωστή όμως και εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση της Football League -τρομάρα της!- δηλαδή της πρώην Β’ Εθνικής, που με ανακοίνωσή της διαμαρτυρόταν ότι η καταγγελία έδωσε «την αίσθηση ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ανυποληψία και αναξιοπιστία χωρίς να αποφαίνονται γι’ αυτό αρμόδια όργανα» και ότι «με τέτοιου είδους κινήσεις πλήττεται η Ενωση και δημιουργούνται σκιές που δυσχεραίνουν το έργο της σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της». Κι εγώ να πω ότι πιθανότατα ο Κομπότης
να είναι αθώος και κάποιος «Ταρζάν» εν αγνοία του να επικοινώνησε με τον τερματοφύλακα για να στηθεί το ματς. Σε ποιο «αρμόδιο όργανο» έπρεπε να πάει ο πρόεδρος των Τρικάλων αν όχι στην Αστυνομία; Στη Football League και στον πρόεδρό της, τον Σπύρο Καλογιάννη; Το πιθανότερο που θα άκουγε είναι: «Τι πας να κάνεις, άνθρωπε μου; Θα καταστραφούμε».

Ο ΟΠΑΠ Το έργο που «δυσχεραίνεται» είναι η είσπραξη των χρημάτων του ΟΠΑΠ. Επειδή η σχέση Β’ Εθνικής - ΟΠΑΠ βασίζεται στην αρχή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πειράζει να μη φαίνεται τίμια, αλλά μην το ξεφτιλίζει κιόλας», η σιωπηρή συμφωνία είναι ότι ο ΟΠΑΠ, γνωρίζοντας ότι μπορεί να γίνει των Τρικάλων, δεν θα βάζει ματς της Β’ Εθνικής στο δελτίο, αλλά οι ομάδες δεν πρέπει να εκτίθενται μέχρι ξεφωνητού. Ετσι όπως είπε και κάποια ψυχή: «Οταν προσπαθούνε να σου πιάσουν παίκτη και το παίρνεις πρέφα, τους πηδάς και μετά περιμένεις το επόμενο ματς να τους την κάνεις εσύ».

αναδημοσίευση απο: www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!