Οι δόξες της Βαστίλλης...


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Στις εκλογές του 2009 γεμίσαμε τις κερκίδες γύρω από την πίστα, χαζεύοντας, ώσπου να ξεκινήσει ο αγώνας και μετά να πάμε σπιτάκια μας, και να αποφασίσουμε στις άλλες εκλογές κάτι άλλο. Αγώνας βέβαια δεν έγινε, μήτε προβλέπεται ότι θα γίνει. Διότι οι εκλογές δεν εξασφάλισαν το βασικό: τα συμβόλαια -των εταιριών, των οδηγών, τους κανονισμούς, τις προδιαγραφές, ακόμη και την τιμή των εισιτηρίων. Το ράλι κατέρρευσε πριν ξεκινήσει.
Σήμερα, οι μισοί από αυτούς που μπήκαν να παρακολουθήσουν το ράλι έμειναν με κουτσουρεμένες συντάξεις. Μερικούς τους έκοψαν μισθούς, άλλοι που ήρθαν με αυτοκινητάρες έπαθαν τέτοιον έλεγχο που κυκλοφορούν με πατίνια. Μια και ήμασταν μέσα σε ελεγχόμενο χώρο, άρχισε κάθε μυαλοπώλης να βγάζει τα σώψυχά του, βαφτίζοντάς τα «όπενγκοβ» (κάτι για το οποίο θα καγχάζουν πολλές γενιές, δυστυχώς το μεθεπόμενον αιώνα). Επιπλέον, επειδή αρκετοί άρχισαν να φωνάζουν «φέρτε τα λεφτά μας πίσω, όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», τα κόμματα συνεννοήθηκαν και έφεραν ό,τι όχημα διέθετε το καθένα, μήπως και ξεγελαστούμε και δούμε ένα ψευτοθέαμα και γλιτάρουν την κατακραυγή. Για οποιοδήποτε ζήτημα προέκυψε, είτε Νατούρα, είτε μουρμούρα, είτε η επίσκεψη της μεταναστευτικής ομάδας από τη λεβεντογέννα Κρήτη στο υπερκαραπανεπιστήμιο με την τιτανοδιοικησάρα, λέγε με Νομική, σκέφτηκαν ότι ένα αυτοσχέδιο ράλι θα διέσωζε τα προσχήματα.
Η Νέα Δημοκρατία ήρθε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκαιγε και υγρό υδρογόνο, με πολλά τσιφτσιλίκια, αλλά ο χώρος δεν είχε μήτε παροχή υδρογόνου μήτε καν πρίζα. Εμεινε, λοιπόν, να ζητά κατάργηση του ασύλου. Σαν να λες σε αμαρτωλό ότι καταργούνται οι αμαρτίες. Οι άλλοι δεν κατέβασαν συμβατά οχήματα. Η Αστυνομία πήγαινε με τα πόδια, οι πρυτάνεις έκαναν βόλτα, μόνον οι συνασπιστές έκαναν κάτι σαλτανάτια με τα ποδήλατά τους, ζητώντας ελευθερία των ποδηλατών, ενώ μόλις άκουσα τον Αλαβάνο να υπεραμύνεται μιας κατάληψης λέγοντας «μα και η Βαστίλλη κατελήφθη! Ακόμη θα βρισκόμασταν σε δουλοπαροικία!».
Δηλώνω ότι δεν καταλαβαίνω γρυ από τις κινήσεις και τα παιχνιδάκια σας και ότι τα θεωρώ καραμπινάτες γελοιότητες. Αναλαμβάνοντας την πλήρη προσωπική ευθύνη γι' αυτά που γράφω, άρα και την ευθύνη γι' αυτά που δεν κατάφερα να καταλάβω, αρνούμαι να πάρω σοβαρά τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο στην υπόθεση με τους μετανάστες από την Κρήτη και το βαθύ συμβολισμό της. Πιστεύω ότι οι αρχές του πανεπιστήμιου, που δήλωσαν ότι «οι φοιτητές φιλοξενούν τους μετανάστες, άρα δεν υπάρχει κατάληψη» εκφράζουν, και μάλιστα με πολύ τρέμουλο, έναν παθολογικό φόβο προς την «πελατεία» τους, πράγμα που βαθμολογεί και τη δυνατότητά τους να διδάσκουν. Πιστεύω πως όλοι έχετε πελάτες, όχι κοινό, επομένως δεν μπορώ να σας σεβαστώ περισσότερο από τον πονηράντζα που τσιμπάει τις τιμές στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Αντε γειά, με τους ακτιβισμούς σας, γενναίοι Βαστιλλιάνοι…
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!