Δεν φοβάμαι το κούρεμα, αλλά το μπριόλ!


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Ο Τρικούπης μάς επτώχευσε, μιλάμε επαινετικά για τον Τρικούπη. Ο Βενιζέλος μάς έστειλε στην Ουκρανία και του ανακοίνωσαν απλώς ότι χάσαμε την Ανατολική Θράκη, ωστόσο δεν υπάρχει πόλη χωρίς ένα δρόμο στο όνομά του. Δεν νομίζω ότι παρόμοια ευμενής μοίρα περιμένει στο μέλλον των εγγονιών μας οποιονδήποτε «από την κυβέρνηση του μνημονίου». Διότι πέρασαν δυο χρόνια μόλις, που η κυβέρνηση κατάφερε να καταστήσει συμπαθή την πέρα από κάθε λογική κυβέρνηση του χαβαλέ, η οποία αυτοηττήθηκε το 2009. Αυτό δεν είναι ρεκόρ: είναι θλίψη μαύρη κι άραχλη.
Αγορές, ευρώ, κερδοσκόποι, πατριώτες, αντί, αντί, αντί και τα λοιπά, αντιγερμανισμός, κατοχή. Συμπαθάτε με, αλλά δεν θα ανακατευτώ. Αν αισθάνεστε άνετα με το να σοβινίζετε με πάθος, κάντε το. Αλλά δεν φοβάμαι μήτε το λαό μας μήτε τον αίτιο και τον αναίτιο. Ο μόνος υπαίτιος για μένα δεν έχει καν όνομα, αλλά τον καταλαβαίνετε εύκολα. Είναι ο Ελλην πολιτικός υπεύθυνος. Αυτός που εκπροσωπεί το «αγνό» ΠΑΣΟΚ και αύριο την «αγνή» Νέα Δημοκρατία, στην όποια κυβέρνηση. Εχει όνομα βεβαίως, αλλά προτιμώ να του ρίχνω μπινελίκια. Είναι ο Φούκικης (τύπος που σφυρίζει αμέριμνος), αρσούζης και γρουσούζης (αμετάφραστο), αγαπητικός (εύκολο) με μαντέκα πάνω από τους κροτάφους, αγέλαστος και σοβαροφανής, που κάθε τόσο λέει «θα το χειριστούμε πολιτικά το ζήτημα» και σε κάθε διεκδίκηση της συντεχνίας ή των ψηφοφόρων του, σπεύδει να διαβεβαιώσει τους «αγωνιστές» ότι (α) έχει βρει τρόπο να τουμπάρει την τρόικα και τους επιτρόπους, (β) ας λένε ό,τι πιστεύουν, διότι θα περάσουμε καμήλα από τρύπα βελόνας και (γ) υπομονή, η χούντα θα περάσει, αλλά έχουν γνώσιν οι φύλακες, αδελφέ!
Με λίγα λόγια φοβούμαι ότι στους δέκα μελλοντικούς υπουργούς, οι δύο θα ανήκουν στον πατριωτικό τομέα του κόμματός τους και θα ρημάζουν το ταμ τιριρί των συμφωνημένων. Σε κανένα δανειάκι, σε κανέναν διορισμό, σε μια εξαίρεση πολιτικής ή κοινωνικής ομάδας από κάποιες εφεδρείες. Με σπάνια ρητορική στη Βουλή και στις επιτροπές. Μονόμπατος. Εκτελεστικός. Γνήσιος ιδεολόγος. Τον πρωθυπουργό τονε βαράει φιλικά στην πλάτη. Ξέρει. Εμείς δεν ξέρουμε.
Οποιους γκαουλάιτερ και να εγκαταστήσετε, το σαΐνι της Ελλαδάρας θα είναι η μόνη μας παρηγοριά. Ανεπάγγελτος πάντα, πλην του να εκλέγεται ως έχων κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του. Αχρηστος από γέννα. Κοιλάρφανος, στερημένος αγάπη και φιλικά συναισθήματα. Και το πιο σημαντικό, αγέλαστος του κερατά. Διότι ψήφο του έχει τη σοβαροφάνεια. Αυτόν τον τύπο φοβάμαι, πατριώτες, γι' αυτό και δεν βλέπω με κάτι τέτοιους εύκολα να φτάνουμε ένα κομμάτι έως το 2021.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!