ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ



του Λάζαρου Κυρίζογλου
Επί τέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σ’αυτή την ιστορία των κουκουλοφόρων, κάθε φορά που οι πολίτες διαδηλώνουν ειρηνικά και φέρνουν σε δύσκολη θέση την εκάστοτε κυβέρνηση. Η εμφάνιση και η γνωστή και προκαθορισμένη «δράση» τους, στις μεγάλες και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 20.10.2011 κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (νέου ενιαίου μισθολογίου, είναι ήδη νόμος του κράτους), θέτουν ξανά το ζήτημα. Την ανάγκη επιτέλους η Αστυνομία να πράξει το αυτονόητο δηλ. το καθήκον της. Να προστατέψει τους ειρηνικούς διαδηλωτές και να συλλάβει αυτούς τους λίγους…γνωστούς αγνώστους, για να διαλύσει την εντύπωση που δημιουργείται, ότι οι κουκουλοφόροι είναι συνεργάτες της αστυνομίας και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γιατί αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ας μη γελιόμαστε. Η αστυνομία είδε τους κουκουλοφόρους να «αποβιβάζονται» στο Μοναστηράκι. Ανενόχλητοι πορεύθηκαν με όλα τα «πολεμοφόδια τους» (σακίδια, πέτρες, σφυριά, λοστάρια, βόμβες μολότοφ, κοντάρια) μέχρι το Σύνταγμα, χωρίς να τους σταματήσει, χωρίς να τους αποκλείσει κανείς μακράν της Πλατείας Συντάγματος. Χωρίς να γίνει κανείς απολύτως έλεγχος για το τι κουβαλούσαν στα σακίδια. Αυτό ήταν έργο της απούσας αστυνομίας. Αλλά γιατί ο υπουργός δημόσιας τάξης δεν έδωσε εντολή για μια επιτέλους αυτονόητη εφαρμογή του νόμου, που ψηφίσθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση δηλαδή τον έλεγχο αυτών των ολίγων γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων και τη σύλληψη τους;
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ότι όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο επικράτησε χάος από το μετρό της Πλ.Συντάγματος μέχρι τη Βουλή, με χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων σε πολύ μεγάλες ποσότητες; Κι εκεί «αφέθηκαν» να κάνουν το «έργο» τους οι κουκουλοφόροι. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Άδειασε η Πλατεία Συντάγματος από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, τους αγανακτισμένους. Ας μην λησμονούμε και τη γνωστή χαοτική, τρομοκρατική και εγκληματική δράση τους με την απώλεια τεσσάρων ανθρώπων που κάηκαν στη Μαρφίν. Πέρασαν 12 μήνες και ακόμη δεν βρέθηκαν οι δολοφόνοι με τις κουκούλες.
Τώρα θέλουνε να πιστέψουμε ότι, μια αστυνομία που ανακάλυψε την 17 Νοέμβρη, τον Επαναστατικό Αγώνα, τους Πυρήνες της Φωτιάς, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Μπέο, αδυνατεί να βγάλει τις κουκούλες αυτών των αθλίων, να τους ξεσκεπάσει, να τους δει η κοινωνία και να τους συλλάβει; Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η αστυνομία αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει. Απλά δεν θέλει, διότι δεν έχει τις σχετικές εντολές από την φυσική και την πολιτική της ηγεσία. Χρειάζεται η καθαρή και σταθερή πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας (υπουργός δημόσιας τάξης) προς την φυσική ηγεσία της αστυνομίας για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Διαφορετικά εύλογα δημιουργείται και θα δημιουργείται η εντύπωση, ότι οι κουκουλοφόροι είναι συνεργάτες της αστυνομίας. Βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία» για να πληγεί η δημόσια εικόνα των ειρηνικών διαμαρτυριών και να ξεφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση από το δυσμενές σε βάρος της κλίμα, που δημιουργείται λόγω των ειρηνικών κινητοποιήσεων. Και αυτό μπορεί μεν να εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Εκθέτει όμως την αστυνομία, η φυσική ηγεσία της οποίας οφείλει να εκτελεί αυτεπάγγελτα το από το νόμο καθήκον της.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι να πλήττεται τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς η δημόσια εικόνα μας ως χώρα. Να πλήττεται η ίδια η δημοκρατία.
Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
 Μέλος Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!