Θα τη σώσει από τον πολιτικό θάνατο...

του Κώστα Καίσαρη

ΜΠΡΟΣ γκρεμός και πίσω ρέμα. Μπροστά ο Σαμαράς κι από πίσω ο Τσίπρας. Πώς να γλιτώσει αυτός ο τόπος; Καμιά ελπίδα δεν υπάρχει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δηλαδή στις 18 του μήνα επανέρχεται στην κυβέρνηση ο γνωστός θίασος: Ντόρα Μπακογιάννη, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κεφαλογιάννης, Πολύδωρας και Προκόπης Παυλόπουλος. Και Μήτσος Αβραμόπουλος, βεβαίως βεβαίως. Συν τους μετεγγραφέντες Αδωνι και Βορίδη.
Για να γλιτώσουν την Ελλάδα από τον Τσίπρα και τη δραχμή. Από τους Στρατούληδες που θέλουνε να πάρουνε τις καταθέσεις του κοσμάκη από τις τράπεζες. Αυτές είναι οι δύο κυβερνητικές επιλογές. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν λέει να ξεκολλήσει από το 15%. Και πώς να πάρει παραπάνω; Και μόνο που κατεβάζει υποψήφιο τον Παπακωνσταντίνου φτάνει. Σαν να σου λέει στα μούτρα σου δηλαδή, εμείς ό,τι κι αν γίνει δεν αλλάζουμε. Ιδιοι θα μείνουμε. Τα ίδια θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε. Κάπως έτσι τρελάθηκε ο κόσμος στις προηγούμενες εκλογές κι έφτασε ο Καμμένος με τον Τέρενς Κουίκ το δέκα τοις εκατό και η Χρυσή Αυγή το επτά.

Λες κι όταν μπαίνανε οι ψηφοφόροι στο παραβάν κλείνανε τα μάτια, τραβάγανε ένα ψηφοδέλτιο στην τύχη και το βάζανε μέσα στον φάκελο. Αφού βέβαια είχανε πετάξει στο καλάθι των αχρήστων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Μια και μόνο παράμετρος δείχνει το μέγεθος της γελοιότητας. Οι επιλογές των κομμάτων για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που υποτίθεται ότι συμβολίζουν και σηματοδοτούν τη φυσιογνωμία του κάθε κόμματος. Δεν παίρνεις έναν στην τύχη να τον βάλεις νάμπερ ένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ποιος ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας θυμάται ποιον είχε βάλει πρώτο στο Επικρατείας ο Σαμαράς; Ούτε ένας στους δέκα. Κάποιος δικαστικός ήταν.
Που σ' αυτές τις εκλογές όμως θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Επειδή για να επιστρέψει η Ντόρα στο μαντρί απαίτησε και εξασφάλισε την τιμητική πρώτη θέση στο Επικρατείας. Τα ίδια κι ακόμα χειρότερα στο ΠΑΣΟΚ. Τον Πύρρο Δήμα επέλεξε ο Βενιζέλος. Αφού, σου λέει, ξεπέσαμε σαν πολιτικοί, να βάλουμε μπροστά τους αθλητές. Κι όποιος είδε στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τον Πύρρο Δήμα, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Τι συμβολίζει όμως ο πρώην αρσιβαρίστας; Τη σπατάλη της Μαντάμ Σουσού του 2004 και τη χρεοκοπία που ακολούθησε. Μιας χρήσεως λοιπόν κι ο Πύρρος Δήμας. Ο Βενιζέλος προσανατολίζεται στην Αννα Διαμαντοπούλου. Αλλος τρόπος για να ξαναβγεί βουλευτίνα δεν υπάρχει. Τη σκόνη του Σκανδαλίδη έφαγε στην Α' Αθήνας και για να βγάλει παραπάνω από έναν βουλευτή και σ' αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ είναι κομματάκι δύσκολο.
Η Αννα πάντα ήτανε δίπλα στον χοντρό κι αυτός θα τη σώσει από τον πολιτικό θάνατο και ενταφιασμό. Κι οι άλλοι όμως δεν πάνε πίσω. Σαν να έκανε μεταγραφή ο Πανιώνιος τον Μέσι είχε χαρακτηρίσει τη μεταγραφή του Κύρτσου στο ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης. Ως πότε όμως θα μπορούσε να δουλεύει τον κόσμο; Μαύρο τους ρίξανε σαν την καραμπογιά που βάφουν τα μαλλιά τους. Και τώρα που όλος ο θίασος του ΛΑΟΣ μετακόμισε στη Νέα Δημοκρατία ο Καρατζαφέρης στρίβει το τιμόνι ακόμα πιο ακροδεξιά. Τον χουντικό και αρνητή του δημοκρατικού πολιτεύματος Κώστα Πλεύρη έβαλε επικεφαλής στο Επικρατείας. Ο Πατακός (φωτό) που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη επιλογή του, έχει τιμωρηθεί με ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Αυτά.

Σε όλα τα κριτήρια ο Τάσος είναι πρώτος
ΣΤΟ µεταξύ, µείζον πολιτικό θέµα έχει προκύψει στη γαλάζια πολυκατοικία. Σύµφωνα µε διαρροές στο Διαδίκτυο, ποιος είδε τον Τάσο Μητρόπουλο (φωτό) και δεν τον φοβήθηκε. Αν είσαι µία «Ράµπο», είσαι πάντα «Ράµπο», όπως αναφέρει το σχετικό σλόγκαν για τα τζάνκι. Κι αν ήσουν «Ράµπο» στα γήπεδα, όπως ο Τάσος, θα είσαι «Ράµπο» και στην πολιτική. Πυρ και µανία, λοιπόν, ο Μητρόπουλος µε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γραµµατέα της Νέας Δηµοκρατίας. Τέτοιο ρίξιµο από το κόµµα που πιστεύει και υπηρετεί ο Τάσος δεν το περίµενε ποτέ. Τέταρτο στη λίστα στον Πειραιά θέλουν να τον βάλουνε. Για τη δεύτερη θέση έχει θέσει βέτο ο κολλητός του Σαµαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ για την τρίτη προορίζουν τον Ανατολάκη.
Τη µεταγραφή από το ΛΑΟΣ. Με ποια κριτήρια όµως; Ποιος ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής; Ποιος έχει τις περισσότερες συµµετοχές; Ποιος είναι πιο πολλές φορές διεθνής; Ποιος έπαιξε περισσότερα χρόνια µπάλα; Ποιος έριχνε το περισσότερο ξύλο στα γήπεδα; Ποιος φόρεσε πλην του Ολυµπιακού τις τιµηµένες φανέλες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ; Ποιος έχει πάρει τις περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες; Ποιος είναι πιο ωραίο παιδί; Σε όλα υπερέχει ο Τάσος. Ασε που ο Ανατολάκης είναι και εκ µεταγραφής Πειραιώτης από τη Θεσσαλονίκη. Σε όλα τα κριτήρια, λοιπόν, ο Τάσος είναι πρώτος κι ο Ανατολάκης δεύτερος. Οσο για την πολιτική σκέψη, ουδείς τη ζητάει και ουδείς τη λαµβάνει υπόψη του. Είναι εκ του περισσού.
Μια φορά διάλεξε και έπεσε διάνα
ΜΕΤΑ τον Ζαγοράκη πάει κι ο Κωνσταντινίδης από τον ΠΑΟΚ. Ας είναι καλά ο Βρύζας. Οπως έχουµε ξαναπεί άλλωστε, ο Βρύζας είναι τρία στη συσκευασία του ενός: Και τεχνικός διευθυντής και προπονητής και πρόεδρος. Και πάνω απ' όλα πονηρός. Στέλνει τον Κωνσταντινίδη να µιλήσει µε τον Μπολόνι και να του κάνει παζάρια µπας και ρίξει το κασέ του. Οταν έχει ήδη αποφασίσει ότι θα τον διώξει. Κι όταν έχει ήδη αποφασίσει να πάρει τον Δώνη. Και ποια είναι η πλάκα; Οι εφηµερίδες να γράφουνε ότι µιλάει µε υποψήφιους προπονητές για τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντινίδης. Γιατί έτσι έλεγε στους δηµοσιογράφους ο Βρύζας.
Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος στη θέση του Παντελή θα έφευγε. Οπως κι έγινε. Με τον Βρύζα να διώχνει τον Μπόλονι που είναι ακριβός και να παίρνει τον Δώνη που είναι φθηνός: Δύο εκατοµµύρια γιούρο για κλειστό συµβόλαιο τριών χρόνων αναφέρει το ρεπορτάζ. Οταν σε τρία χρόνια όχι ΠΑΟΚ δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρχει, αλλά ούτε καν η Ελλάδα ως κράτος. Προσωπικά πάντως στο θέµα του προπονητή τού έχω του Βρύζα απόλυτη εµπιστοσύνη. Μια φορά διάλεξε για τον ΠΑΟΚ κι έπεσε διάνα. Από την προετοιµασία έφυγε αυτός ο Μπερέτα.
Αν δεν πληρώνεις από την τσέπη σου και διαχειρίζεσαι ξένα λεφτά, όπως ο Βρύζας, διώχνεις τον Μπόλονι και παίρνεις µε τα διπλά τον Δώνη
-Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιος πάει να βάλει µέσω του Ξενιάδη λεφτά στην ΑΕΚ και µε ποιο αντάλλαγµα;

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!