Εξοργίζομαι και ντρέπομαι – Γιατί μας εκβιάζουν οι Ευρωπαίοι;

του Γιάννη Αντύπα

Για να σε εκβιάζει κάποιος, λογικά από κάπου θα πρέπει να σε κρατά. Κάτι θα πρέπει να ξέρει για το παρελθόν σου. Ή για τις προθέσεις σου. Και σε εκβιάζει ότι αν δεν του κάνεις ό,τι θέλει θα μάθει ο κόσμος τι έκανες ή τι θα κάνεις. Κάπως έτσι δε γίνεται;
Γιατί, λοιπόν, μας εκβιάζουν εμάς οι ευρωπαίοι; Τι ξέρουν για το παρελθόν μας και τι ξέρουν για τις προθέσεις μας; Μια σκέψη είναι πως ξέρουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τα έβαλαν με το «τέρας» του κράτους και υποψιάζονται πως ούτε και η κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνει. Βλέπουν και ακούν για ισοδύναμα, τα οποία δεν ορίζονται, βλέπουν και ακούν για επαναδιαπραγμάτευση, η οποία βεβαίως δε ξεκινά. Οπότε, δεν είναι παράλογο που άφησαν ελεύθερα τα «σκυλιά» τους στα διεθνή ΜΜΕ για να κατασπαράξουν την Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι «τι κάνουμε εμείς»;Πράγματι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου άφησαν το κράτος όπως το βρήκαν; Πράγματι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει διάθεση να κάνει μεταρρυθμίσεις; Γιατί, αν οι απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα είναι καταφατικές, τότε το να μας βγάλουν από το ευρώ θα είναι το λιγότερο. Αν ο κόσμος που βιώνει την ανεργία μάθει, με αποδείξεις, πως η μεγάλη ζωή στα «ρετιρέ» του δημοσίου συνεχίζεται, τότε ο Θεός να μας φυλάει. Έρχεται διχασμός. Γιατί δε γίνεται κάποιοι να υποφέρουν και άλλοι να κάνουν πληρωμένες διακοπές. Όλο το χρόνο.
Διάβασα στον Κυριακάτικο Τύπο πως για κάθε παιδάκι οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας επιδοτούνται με 12.000 ευρώ! Για τρεις εβδομάδες στη Μαλακάσα, όσο κοστίζει ένας χρόνος σε Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό! Δε γράφω άλλο. Θέλω απαντήσεις. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οφείλουν να απαντήσουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στους κακοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους, στην εκπαίδευση, στις νομαρχίες, αν κάποιοι διάγουν βίο πολυτελή με τους δικούς τους φόρους. Θέλω να μάθω αν έχουν κοπεί οι υπερβολικοί μισθοί στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Και δεν το κάνω από μίσος. Έχασα εγώ λεφτά να χάσουν και οι άλλοι. Είναι απλά θέμα δικαιοσύνης. Γιατί εγώ έχασα εισόδημα ενώ άλλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Δε γίνεται, λοιπόν, τώρα να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ επειδή οι πολιτικοί δεν τολμούν να κόψουν τους 18 μισθούς στη ΔΕΠΑ, τους 16 στη Βουλή κοκ. Δεν γίνεται γερμανικά περιοδικά να αποκαλύπτουν πως έχουμε χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα στη Θράκη, αλλά η βάση για τις επισκευές είναι στα… Ιωάννινα! Αισθάνομαι ντροπή. Ο λαός στις εκλογές ψήφισε θυσίες για παραμονή στο ευρώ. Όχι να γυρίσουμε στη δραχμή επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν θυσίες.

ΠΗΓΗ: www.aixmi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!