Ποιοι λιάζονται στο γρασίδι;

του Βασίλη Χιώτη
Δύο βασικά συμπεράσματα προκύπτουν από τις δηλώσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Πρώτον: Η κυβέρνηση δεν πέφτει, επειδή κανείς δεν τολμά να την ρίξει πριν ψηφιστούν ο προϋπολογισμός και τα νέα οικονομικά μέτρα και διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Δεύτερον. Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, επειδή οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που την στηρίζουν, εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται πόσο παίζουν με την φωτιά και νοιάζονται περισσότερο το προσωπικό τους μέλλον, παρά το μέλλον της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναπνέει για πολύ, όταν ο κ. Κουβέλης δηλώνει αντίθετος με τις αποκρατικοποιήσεις και αρνείται να υπερψηφίσει τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα. Αν αρνείται να υπερψηφίσει την γενική διάταξη, πως θα υπερψηφίσει αύριο τις ειδικές με τις οποίες θα αποκρατικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ ή η ΔΕΗ;

Η κυβέρνηση δεν έχει πολύ ζωή, αν ο κ. Βενιζέλος συνεχίσει να καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά κάθε φορά που συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και δεν μπορεί να τιθασεύσει ούτε τους βουλευτές του που ψάχνουν αφορμή για ανταρσία.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μακριά με έναν πρωθυπουργό που όταν απευθύνεται στον ελληνικό λαό, χρησιμοποιεί πρώτο ενικό πρόσωπο, σαν να τα κάνει όλα μόνος του και οι άλλοι δύο να λιάζονται στο γρασίδι. 

«Προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία» τόνισε χθες ο κ. Σαμαράς δημιουργώντας την εντύπωση ότι παλεύει πια μόνος του για την σωτηρία της χώρας, την ίδια στιγμή που καλούσε τους άλλους δύο να εξακολουθήσουν να τον στηρίζουν.

Με αυτήν την νοοτροπία είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Αν διαπληκτίζονται τώρα οι πολιτικοί αρχηγοί που είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν, μπορούμε να φανταστούμε όλοι τι θα συμβεί όταν ο κίνδυνος περάσει και η συμβίωσή τους δεν είναι υποχρεωτική.

Ένα ωραίο πρωί θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε κυβέρνηση, η οποία θα έχει πέσει για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό όσο το επίδομα γάμου των άτεκνων γυναικών.
Και τότε οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι τόσο απρόβλεπτες που το πολιτικό σύστημα θα ισοπεδωθεί και οι τρεις πρώην κυβερνητικοί εταίροι θα μπορούν πια όλοι μαζί να λιάζονται στο γρασίδι….   

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!