Ανακριτές παραθύρων...

του Niko Ago
Υπάρχουν άπειροι τρόποι να καταπολεμάς τη πλήξη. Λόγου χάρη, θα δεις ένα βιντεάκι στο YouTube.  Αναπαύεσαι στο καναπέ σου, πλήρη οθόνη στον υπολογιστή  και  τα γεγονότα στο «πιάτο» σου. Play και αρχίζουμε.

Ένας  παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων, τρεις συνάδελφοί του στα παράθυρα και στη μέση – και της οθόνης και της παρέας – ένας νεαρός ευρωβουλευτής. Η ανάκριση ξεκινάει από τον κεντρικό παρουσιαστή:  Για πες μας, κύριε βουλευτά, γιατί θέλεις να σταματήσεις τις έρευνες για πετρέλαιο και άλλα υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο; «Κάγκελο» ο νεαρός αλλά ψύχραιμος και διαυγής. Το μόνο που ζήτησα εγώ, λέει, είναι η πρόσληψη πέντε παρατηρητών – άρα και πέντε νέες θέσεις εργασίας- στο νορβηγικό πλοίο της έρευνας,  πράγμα που προβλέπεται από τη σύμβαση και τους διεθνείς κανόνες, είναι όμως και απολύτως επιβεβλημένο, για να μην υπάρξει οικολογική καταστροφή.

Ποιος είδε τον «θεό» και δεν τον φοβήθηκε.  Όλα μαζί τα παράθυρα, προεξάρχοντος ενός παραθυρατζή που αν δεν έγραφε  κάτω  από το «παράθυρό» του «δημοσιογράφος»,  το ύφος του και το γουλί κουρεμένο κεφάλι, παρέπεμπαν σε άλλες, μαύρες εποχές, κάνοντας να μοιάζει  εκπληκτικά με  ανακριτή της γκεστάπο, ορμάνε στον «άτυχο» να τον κατασπαράξουν. «Και ποιος είσαι εσύ κύριε που θα παίξεις με το μέλλον της χώρας;» «Πούθε μας ήρθες εσύ τώρα, και θα σαμποτάρεις τις έρευνες;» κλπ.

Με  χαμόγελο και ήρεμη φωνή, ο νεαρός ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης εξηγεί ξανά πως, δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το σεβασμό των διεθνών κανόνων για θαλάσσιες έρευνες, τις οποίες έχει υπογράψει και η χώρα μας. Κι εκεί… σκάει η βόμβα. Ο κύριος «γκεστάπο», τον ρωτάει αν έχει εργαστεί πουθενά και αν είχε κάποια εργασιακή σχέση με την Τουρκία. Ο, καθ' όλα ευγενής και πράος Κρίτων, αφού απαντά πού έχει εργαστεί, αφού προσθέτει πως για τη δράση του στο Ευρωκοινοβούλιο έχει βραβευτεί δυο φορές από του συναδέλφους του όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ως καλύτερος ευρωβουλευτής,  συμπληρώνει  πως «ως φοιτητής, έκανα  την πρακτική μου άσκηση, για ένα μήνα, στο υπ. Οικονομικών της Τουρκίας.» 

Αίφνης,  έλαμψαν ταυτόχρονα τα μάτια και το γουλί κρανίο του κυρίου «γκεστάπο»: Να σε χαίρονται αυτοί που σε διόρισαν ευρωβουλευτή! Στα δίπλα παράθυρα, οι άλλοι έγνεφαν και κάγχαζαν με απόλυτη ικανοποίηση, για το «λαβράκι» που μόλις είχαν ανακαλύψει. Μόνη εξαίρεση η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου που προς τιμήν της ζήτησε από τον παρουσιαστή και τους άλλους δύο …τιμητές να μην υπερβάλουν και να μην ενοχοποιούν την κάθε λέξη από το βιογραφικό του ευρωβουλευτή. Μάταια. Όλοι οι άλλοι πλην της Καλογεροπούλου είχαν απέναντι τους τον εχθρό αυτοπροσώπως.  Τον «πράκτορα» που εργάστηκε(!) στην Τουρκία– που φυσικά δεν εργάστηκε, ένα μήνα φοιτητική άσκηση έκανε- και θέλει να εμποδίσει(!) τις έρευνες στο Ιόνιο για πετρέλαιο. Και άκου τι ζητάει ο… διορισμένος(!): Να σεβαστούμε τους νόμους. Και μας το λέει κατάμουτρα. Στα παράθυρα μιας χώρας που έχει (επιλεγμένες) δημοκρατικές ευαισθησίες.  Βρε, περνάνε αυτά σε τα μας; Περνάνε αυτά;  Γι' αυτό σου λέω, δεν πλήττεις τούτο τον καιρό.

www.protagon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!