Ο Σαμαράς εγκαινιάζει τον νέο εθνικό Διχασμό. Της Μαρίνας Βήχου

  Η πολιτική διαχείριση της καταδρομικής επίθεσης κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε στις Σκουριές Χαλκιδικής ήταν ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα για να γίνει πλέον αντιληπτό ότι η Δεξιά παράταξη, με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά και την αυλή του οδηγεί την χώρα σε ένα νέοΕθνικό Διχασμό. Η στόχοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ηθικού αυτουργού της επίθεσης, το κλίμα της τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στην περιοχή, οι προσαγωγές και η παράνομη λήψη γενετικό υλικού φανερώνουν μιά δεξιά κυβερνώσα παράταξη, που καμιά σχέση δεν έχει πλέον με τηνΝέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκείνη που νομιμοποίησε το ΚΚΕ και έθεσε τέρμα στις διώξεις λόγω πολιτικών φρονημάτων.
Ο δισεγγονός της βενιζελικιάς Πηνελόπης Δέλτα δεν πρόφτασε φυσικά  να ακούσει από την προγιαγιά του τις διηγήσεις της για την περίοδο του Εθνικού Διχασμού ( 1914-1917 )που σφράγισε την μοίρα της Ελλάδας για 60 χρόνια δεν φρόντισε όμως ούτε και να διαβάσει τα σχετικά ιστορικά κείμενα.
Γιατί αν τα είχε διαβάσει θα είχε διαπιστώσει πως σε μεγάλο βαθμό απόρροια του Εθνικού Διχασμού ήταν και η μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία Μεταξά, ο εμφύλιος και ηχούντα των συνταγματαρχών. Επίσης θα έβλεπε ότι οι πρώτες εκτοπίσεις αντιφρονούντων ξεκίνησαν το 1915, μεσούντος του Εθνικού Διχασμού και μεταξύ των πρώτων εξορίστων ήταν εκτός από τους κομμουνιστες και αντιφρονούντες βενιζελικοί. 
Γιατί όμως ο Σαμαράς και οι μυστικοσύμβουλοι του έχουν βάλει πλώρη για τον νέο Εθνικό Διχασμό; Ενας λόγος είναι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι τόσο από τα δεξιά του η ναζιστική ΧΑ, όσο και από τα Αριστερά του ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούν τα ποσοστά τους, σε αντίθεση με τα ενδιάμεσα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που είναι αμφίβολο - αν συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση - όχι μόνο αν θα μπουν στην επόμενη Βουλή αλλά και αν θα διατηρηθούν σαν πολιτικοί σχηματισμοί.
Εξ άλλου με εξαφανισμένο πλέον το ΛΑΟΣ και δηλωμένη την πρόθεση Καμμένου να μην συνεργαστεί με την ΝΔ, αντίθετα να επιδιώξει κάποιας μορφής συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, το αδιέξοδο της κυβερνώσας παράταξης είναι δεδομένο. 
Σε άλλες ίσως εποχές, πριν την παγκόσμια κατακραυγή κατά του Ναζισμού και του φασισμού, για τα εγκλήματα που διέπραξαν στον Β´Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ήταν εφικτό να συνεργαστεί η ΝΔ με την ΧΑ, έτσι εξ άλλου ανέβηκαν στην εξουσία τόσο ο Μουσολίνι, όσο και ο Χίτλερ- σε συνεργασία με δεξιά κόμματα- σήμερα όμως κάποια τέτοια ανοιχτή συνεργασία θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός ΕΕ και δεν θα το διακινδύνευε αυτό ο Σαμαράς.
Ούτε όμως η ΧΑ έχει δείξει σημάδια να επιθυμεί μια τέτοια συνεργασία. Είναι άλλος ο ρόλος της. Η δε υιοθέτηση από την ΝΔ της ατζέντας της ΧΑ όσον αφορά τόσο τους μετανάστες, όσο και γενικότερα θέματα καταστολής δεν δείχνει να της αποφέρει πίσω τους ψηφοφόρους της που έχουν γοητευθεί από τον δήθεν αντισυστημικό λόγο της ΧΑ. 
Το μόνο συνεπώς που της απομένει είναι η σπίλωση, συκοφάντηση και τρομοκράτηση της Αριστεράς και των ψηφοφόρων της, αλλά και συνολικότερα του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος, προσμένοντας με αυτό τον τρόπο να καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση της Αριστεράς προς την εξουσία, ιδιαίτερα δε όταν μέσα στην ίδια την δεξιά οικογένεια υπάρχουν φωνές ( Καμμένος), που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ήταν δυνατή μια συνεργασία μεταξύ της Αριστεράς και τμήματος της Δεξιάς. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο είναι που τρέμει η Σαμαρική Δεξιά και προσπαθεί με μεθόδους βίας, τρομοκρατίας και συκοφαντίες να το αποκλείσει. 
Και εδώ θα βρει σίγουρους κρυφούς συμμάχους την παρακρατική ΧΑ. Είναι τυχαίο άραγε που ο Μιχαλολιάκος πριν δύο βδομάδες σε δηλώσεις στο MEGA αναφέρθηκε σε "σχέδιο επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ από παρακρατικούς μηχανισμούς, που δεν έχουν σχέση με την ΧΑ και επιδιώκουν την πόλωση ένα όψει της γενικής απεργίας της 20/2".
Η επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές σημειώθηκε 3 μέρες πριν. Μήπως κάτι υπονοούσε ο "ποιητής"; Και άρα μάταια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον Δένδια να ερευνήσει την υπόθεση.
Το βέβαιο πλέον είναι ότι κράτος και παρακράτος έχουν διαπλακεί προκειμένου να παρεμποδιστεί η όποια δυνατότητα μιας αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.
Και οι λόγοι δεν είναι μόνο πολιτικοί, είναι κυρίως οικονομικοί. Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το Μνημόνιο σημαίνουν μεγάλα φαγοπότια και τα νέα γύρω από τον Σαμαρά τζάκια τρίβουν κιόλας τα χέρια και τους τρέχουν τα σάλια. Δεν θέλουν καμιά Αριστερά όσο light κι αν είναι να τους χαλάσει τα σχέδια.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα Εθνική Τραγωδία.
ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!