Πριν από δέκα χρόνια τα λεφτά ήταν εύκολα


του Κώστα Καίσαρη
ΠΟΙΟΣ Μέσι; Ριμπερί και Ρόμπεν είναι που κερδίζουν το χρυσούν ωρολόγιον. Ποιος Ρονάλντο; Λεβαντόβσκι και τέζα όλοι. Ντόρτια η Μπάγερν στην Μπαρτσελόνα, ντόρτια η Ντόρτμουντ στη «βασίλισσα». Πάνε να κάνουνε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ... τελικό Κυπέλλου Γερμανίας. Και για την Μπαρτσελόνα λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενο. Οχι σε βαθμό ότι θα φάει τέσσερα, χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα, αλλά ότι απέναντι στην Μπάγερν θα τα βρει μπαστούνια.
Το φώναζε η Μπαρτσελόνα ότι δεν πατάει καλά στα πόδια της. Και με τη Μίλαν και μ' αυτούς τους ανύπαρκτους της Παρί Σεν Ζερμέν που παραλίγο να τη φέρουνε βόλτα. Οταν σε ζορίζουνε λοιπόν τόσο πολύ η Μίλαν και η Παρί, η Μπάγερν που σε βρήκε μπόσικια θα σε ξεπατώσει. Και την ξεπάτωσε. Δύσκολο όμως να περιμένεις το ξεπάτωμα της Ρεάλ από την Ντόρτμουντ. Το είδαμε όμως κι αυτό: να τρώει τέσσερα γκολ ο Μουρίνιο -κι εύκολα μάλιστα. Τα δύο γκραν φαβορί για τον τελικό αρπάξανε συνολικά οκτώ τεμάχια. Ναι μεν η Μπαρτσελόνα έχει κάψει λάδια και δεν μπορεί να τρέξει και ναι μεν η Ρεάλ δεν σε φοβίζει, αλλά εκεί που έχουνε ψωνίσει από σβέρκο είναι στις άμυνές τους. Στα δίχτυα τούς βάλανε.

Σαν καθαρόαιμα άλογα τρέχανε μέσα στο γήπεδο και οι παίκτες της Μπάγερν αλλά πολύ περισσότερο αυτοί της Ντόρτμουντ. Κι όταν κερδίζεις τις προσωπικές μονομαχίες, όχι μόνο κερδίζεις το ματς, αλλά ρίχνεις και ντόρτια. Με τη Ρεάλ να μην κάνει ούτε μια φάση και την Μπαρτσελόνα να έχει όλη κι όλη μια μετρημένη. Και γι' αυτό είναι τόσο ωραίο το κωλοποδόσφαιρο. Αντε να σου λέγανε το καλοκαίρι ότι οι δύο φιναλίστ του τελικού θα είναι η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ. Ούτε πέντε ευρώ δεν θα πόνταρες σ' αυτό το σενάριο.
Στην ΑΕΚ θα παιχτεί για ακόμα λίγες μέρες το σενάριο Μελισσανίδη. Το αν θα βρεθούν δηλαδή οι δύο τρεις συμπαίκτες για να μπει μπροστά το μεγάλο πρότζεκτ. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι. Θεωρητικά, όπως έχουμε ξαναπεί, η δουλειά στην ΑΕΚ φαίνεται εύκολη. Με μηδέν χρέη δηλαδή βάζεις μπροστά το πλάνο και ξεκινάς. Αν είναι όμως τόσο εύκολο, γιατί δεν το προχωράει μόνος του ο Μελισσανίδης; Επειδή δεν έχει χρόνο; Τα λέγαμε και χθες: λεφτά από τις τσέπες δεν βγαίνουνε την σήμερον ημέραν. Κι όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο σχέδιο για την ΑΕΚ δεν θα υπάρχει ένα αφεντικό. Συνεταιρισμοί, πολυμετοχικότητες, πέστε τις όπως θέλετε, ποτέ δεν περπατήσανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ΑΕΚ μάλιστα τα είχανε σπάσει Μελισσανίδης και Καρράς που πρώτα ήταν φίλοι και μετά συνέταιροι.
Η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό ούτε δύο χρόνια σκάρτα δεν κράτησε, μόνο η ιστορική φωτογραφία έμεινε. Με Τζίγγερ, Παύλο, Βγενόπουλο και Πατέρα. Και σε δύο βερσιόν μάλιστα. Μία με τη ζώνη του Παύλου να εξέχει από το σακάκι και την άλλη με το ρετούς που η ζώνη έχει κοπεί στην άκρη. Κάτι παραπάνω κράτησε η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει στην ΑΕΚ το 2004, αλλά ο Ντέμης έτρεξε να πηδήξει πρώτος από το καράβι και τα διέλυσε όλα πριν από την ώρα τους. Πριν από την κρίση δηλαδή.
Τα συνεταιριλίκια έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο που είσαι συνέχεια στο «βάζε» και όχι στο «πάρε» και ειδικότερα αυτή την εποχή. Πριν από δέκα χρόνια τα λεφτά ήταν εύκολα. Οχι όλοι αλλά κάποιοι τα βάζανε. Σήμερα το χρήμα είναι ό,τι πιο ακριβό στον πλανήτη. Ακόμα κι οι τράπεζες έχουνε σταματήσει να το πουλάνε. Αυτά.
Για τόση εμπιστοσύνη μιλάμε
ΧΑΡΕΣ και πανηγύρια στον Παναθηναϊκό. Οι τρεις σωματοφύλακες, που ουσιαστικά είναι τέσσερις, είναι έτοιμοι να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Και Ελληνες απαξάπαντες. Ο Αναστασίου, που έχει δηλώσει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει Ελληνα προπονητή με ευρωπαϊκή νοοτροπία, αναλαμβάνει για πρώτη φορά προπονητής. Για πρώτη φορά παίρνει πόστο σε ομάδα ο Σαραβάκος.
Για πρώτη φορά αναλαμβάνει ρόλο σαν σύμβουλος προέδρου ο Νταμπίζας. Πλήρης εμπειριών αντίθετα είναι ο Βαζέχα που ενδεχομένως επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Μετά τη μάταιη περιπλάνησή του στο Αιγάλεω και στον Φωκικό. Αντί λοιπόν ο Παναθηναϊκός να έχει όπως φέτος τέσσερις προπονητές στη σεζόν, παίρνει τώρα τέσσερα στελέχη μαζί, που τα περιβάλλει με απεριόριστη εμπιστοσύνη. Σε σημείο μάλιστα που σχετικά με τον Αναστασίου ν' αποτελεί θέμα τριβής και διαπραγμάτευσης η αποζημίωση.
Με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή του Αλαφούζο, να υποστηρίζει την άποψη ότι αν λυθεί η συνεργασία τον πρώτο χρόνο, το τιμ να μη δικαιούται αποζημίωσης. Για τόση εμπιστοσύνη μιλάμε. Τόσο πολύ πιστεύουνε ότι θα εξαντλήσουν το διετές συμβόλαιο ο Αναστασίου και το επιτελείο του.
Μαζί με τα βιβλία που πουλάει να δίνει δωρεάν κι ένα DVD με τα χαϊλάιτ των τηλεοπτικών εμφανίσεών του
Ο πρώτος μάγκας και νταής στην πολιτική ήταν ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Με αβάντες ότι είχε διατελέσει πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την «Ελευθεροτυπία» σαν μπατζανάκης του Κίτσου του Τεγόπουλου. Μπήκε στη Βουλή και έμεινε. Ο Γιαννόπουλος ήταν ο πρώτος που είχε ανακαλύψει τη δύναμη της τηλεόρασης. Πανέξυπνος. Με την ίδια άνεση, που τις καθημερινές παρίστανε τον επαναστάτη από το Κανάλι 29 του Κουρή, χόρευε τα Σαββατοκύριακα ταγκό με τη Ρούλα Κορομηλά στο Μega.
Ο Γιαννόπουλος, λοιπόν, δημιούργησε σχολή. Ο επόμενος που ακολούθησε τα χνάρια του ήταν ο Πάγκαλος. Σε άλλο επίπεδο βέβαια. Πολύ πιο σκληρό. Κάτι σαν τους εκτελεστές που αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου. Είτε απέναντι ήταν ο αντίπαλος είτε κάποιος εσωκομματικός, ο Πάγκαλος θα ήταν αυτός που θα έκανε τη βρώμικη δουλειά να τον βάλει στη θέση του. Οπως σε κάθε προεκλογική περίοδο θυμίζανε τα οικονομικά του ΚΚΕ. Σήμερα άξιος συνεχιστής του Βαγγέλη Γιαννόπουλου είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης: δωδεκάωρα και βάλε χτυπάει στην τηλεόραση. Πιο σκληρά κι από τους Μπαγκλαντέζους της Μανωλάδας δουλεύει.
Στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του μνημονίου. Το πρωί να τσακώνεται με τον Καμμένο, το μεσημέρι με τον Κασιδιάρη και το βράδυ να ρίχνει μπηχτές από το Twitter. Προχθές λίγο ακόμα και θα πιανότανε μαλλί με μαλλί μ' αυτή τη Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το μόνο που δεν έχει σκεφτεί είναι μαζί με τα βιβλία που πουλάει να δίνει δωρεάν κι ένα DVD με τα χαϊλάιτ των τηλεοπτικών εμφανίσεών του.
Σαφώς και είναι αναρμόδιος να ασχοληθεί με το θέμα της ΑΕΚ ο Ιωαννίδης. Αρμόδιος είναι μόνο για τον Αρη και τον Ηρακλή. Αρμόδιος είναι μόνο για τον Αρη και τον Ηρακλή. - Οbserver
Eρώτηση: Αφού ο Σπάθας αδίκησε την Τρίπολη με τον Ολυμπιακό, γιατί δεν φωνάζουν τώρα που τους σφυρίζει με τον ΠΑΟΚ;
ΠΗΓΗ: www,sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!