Οι Κινέζοι δεν είναι τίποτα κορόιδα

του Κώστα Καίσαρη

ΜΕΓΑΛΑ λόγια μεγάλου ανδρός: «Η πάταξη της βίας στα γήπεδα είναι εθνική υπόθεση». Τάδε έφη Γιάννης Ανδριανός επί τη αναλήψει των καθηκόντων του υφυπουργού Αθλητισμού. Δύο πράγματα είναι δεδομένα και αναλλοίωτα στην πάροδο των χρόνων στην Ελλάδα: Οτι ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ανοίγει τον πόλεμο στη φοροδιαφυγή και ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού στη βία. Με το στόμα. Μέχρι να έρθει ο επόμενος για να πει και να επαναλάβει ακριβώς τα ίδια.
Ταυτόχρονα η κοινή γνώμη και ειδικότερα της Μακεδονίας, που τον έχει τιμήσει κατ' επανάληψη με την ψήφο της, χαιρετίζει τη δυναμική επανεμφάνιση του έκπτωτου περιφερειάρχη. Οποιος νομίζει ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αυτός ο γίγαντας της πολιτικής, θα λουφάξει επειδή είναι ένα βήμα πριν από τις φυλακές Διαβατών, προκειμένου να κάνει παρέα στον Παπαγεωργόπουλο, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η δήλωση του Ψωμιάδη σχετικά με το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει σήμερα ήταν βαρυσήμαντη: «Στο συνέδριο θα είμαι παρών, προβληματισμένος και ανήσυχος για το αύριο». Προηγούμενα έχει κάνει ειδική αναφορά για την προσφορά του στη ΝΔ: «Στην προηγούμενη εκλογική μάχη συμμετείχα ενεργά σαν ''αρχιστράτηγος'' της Βορείου Ελλάδος και δεν το μετανιώνω». Και καταλήγοντας τονίζει: «Πρέπει να κάνουμε το παν για τη σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών».

Ιδού το μεγαλείον του ανδρός. Αντί να ασχοληθεί με τον εαυτό του και τον αδερφό του, αφού αμφότεροι αναμένουν με αγωνία την ενδεχόμενη απόφαση για προφυλάκισή τους, θέλει να σώσει την Ελλάδα και τους Ελληνες. Κι αφού, λοιπόν, μάθανε ότι πηδιόμαστε, δεν πλακώσανε οι γύφτοι, όπως λέει η σχετική έκφραση, αλλά οι Κινέζοι. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό) συναντήθηκε με την Κόσκο στο λιμάνι του Πειραιά. Με Ελληνες άλλωστε δεν έχει κανέναν λόγο να συναντηθεί. Οι πολίτες πεινάνε και με τους επιχειρηματίες οφείλει να είναι προσεκτικός. Οι παρτίδες και τα νταραβέρια δεν γίνονται φόρα παρτίδα. Οι Κινέζοι, λοιπόν, δεν είναι τίποτα κορόιδα. Και βλέπουνε και ξέρουνε ότι οι Ελληνες είναι λακαμάδες. Είναι εύκολοι δηλαδή στο δούλεμα και στο παραμύθι. Αυτούς που τους πηδάνε εδώ και σαράντα χρόνια, αυτούς επιμένουνε να ψηφίζουνε. Αφού σου λέει τους δουλεύουνε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, μέχρι και ο Ανδριανός με τον Ψωμιάδη που λέγαμε πιο πάνω γιατί να μην τους δουλέψουμε κι εμείς;
«Θα κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι της Μεσογείου» είπε ο Νο 1 Κινέζος της Κόσκο. Και για να δέσει το γλυκό υποσχέθηκε και καμιά χιλιάδα νέες θέσεις εργασίας. Δεν είπε με κινέζικα μεροκάματα, αλλά αυτό εννοείται. Και κλείνουμε με τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Σέντερ μπακ στα διακόσα χιλιάρικα μπορεί να μη βρήκανε ακόμα. Ο Καραγκούνης επιμένει να ψάχνεται για το εξωτερικό κι έχει τον Παναθηναϊκό σαν εσχάτη τελευταία λύση απελπισίας θα λέγαμε. Ωστόσο ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο Ντιαρά. Ο τέως «γκαλάκτικος» δέχεται να έρθει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και να πληρώνεται με το παιχνίδι! Εχει καμία σημασία όμως αυτό; Είτε με το παιχνίδι πληρώνεται είτε με τον μήνα είτε σε δυο τρεις δόσεις στο ετήσιο συμβόλαιό του, ένα και το αυτό είναι. Για να πάρει τα λεφτά στην ώρα τους, δεν υπάρχει περίπτωση. Πάντα στο περίμενε. Και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτά.
Αν είχε ανοίξει ρεστοράν, θα ήταν από τα καλύτερα στην Ευρώπη
ΚΑΚΩΣ δεν το είχε σκεφτεί ο Νίκος Παρίσης. Δεν λέω. Εξι μήνες τον χρόνο στη Μύκονο καλά περνάει. Εχοντας δηλαδή το Νο1 μαγαζί με μαγιό στη Χώρα και «Καλτσεντόνια» μάλιστα. Αν είχε ανοίξει όμως ρεστοράν, θα ήταν από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ποια Βέφα τώρα, ποια Μπαρμπαρίγου και μαλακίες; Μαγείρισσα σαν τη γυναίκα του, την Αργυρούλα, δεν υπάρχει δεύτερη. Κι όχι μόνο σε ελληνικές συνταγές. Να σου φτιάξει Οσομπούκο να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Να σου φτιάξει «τρίπα» α λα «ρομάνα» καλύτερη κι από την Ιταλία.
Είναι πραγματικά τυχεροί όσοι έχουνε φάει φαγητό από τα χέρια της. Ακόμα και οι τηγανητές πατάτες έχουν τη μοναδικότητά τους. Και δεν λέμε για το γλυκό. Αν το είχε δει το θέμα επαγγελματικά, όλους αυτούς τους σεφ που γυροφέρνουνε στα κανάλια θα τους είχε για κολατσιό. Η αγάπη και το μεράκι της κυρίας Αργυρούλας γι' αυτό που κάνει έχουν ανεβάσει τη μαγειρική της σ' αυτά τα υψηλά επίπεδα. Και αυτό ακριβώς σημαίνει καλή μαγειρική: Αγάπη γι' αυτό που κάνεις και προσφορά στους φίλους σου. Τυχερός ο Παρίσης. Ούτε καλύτερη γυναίκα μπορούσε να βρει ούτε καλύτερη μαγείρισσα. Οσοι την έχουνε γνωρίσει κι έχουνε φάει από τα χέρια της, έχουνε να το λένε.
Ατρόμητος: Η ασφάλεια που νιώθουν όσοι είναι εκεί
ΑΠΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο λείπουν τα αυτονόητα. Αυτά που οι δημοσιογράφοι αποκαλούν «οργάνωση», «προγραμματισμό» κλπ. Σε κάθε κανόνα, όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οπως στην προκειμένη περίπτωση ο Ατρόμητος. Ποιο ήταν το πρόβλημα στη σεζόν που πέρασε; Το γκολ. Στο πατ κιουτ πήρανε δύο κυνηγούς. Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που έκανε δώδεκα γκολ με τον Πανθρακικό και τον Γεωργίου του ΠΑΣ Γιάννινα που είναι καλή περίπτωση. Οι μεταγραφές, βέβαια, βγαίνουν και φαίνονται στο χορτάρι. Είναι σημαντικό, όμως, να ξέρεις για τι ψάχνεις και να το βρίσκεις έγκαιρα. Οπως τον Ούμπιντες που ήταν η επόμενη κίνηση. Μια χαρά δεκάρι, που ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα.
Κι αφού βέβαια ο Φυτανίδης δεν πήγε στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, λογικό κι αναμενόμενο ήταν ότι θα έμενε στον Ατρόμητο. Πού θα έβρισκε δηλαδή καλύτερα; Δεν είναι μόνο ότι ο Ατρόμητος πληρώνει στην ώρα του κι είναι νοικοκυρεμένη ομάδα. Είναι και το οικογενειακό κλίμα. Η ασφάλεια που νιώθουν όλοι όσοι είναι εκεί. Οχι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο τελευταίος υπάλληλος. Που νιώθουν τον Σπανό όχι μόνο ως αφεντικό αλλά ως τον άνθρωπο που είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Ούτε τρελάκιας είναι ο Σπανός ούτε κάνει τον σατράπη. Τους συνεργάτες του τους προσέχει για να μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες απαιτήσεις. Ολα αυτά που είναι γνωστά στην πιάτσα, έχουν κάνει τον Ατρόμητο ένα από τα καλύτερα μαγαζιά.
Ερώτηση: Πόσο ακόμη θα κρατηθεί ο Δώνης για να μην απαντήσει στον Σαββίδη;
«Δεν θα απαιτηθούν άλλα μέτρα, αν...» Γ. Στουρνάρας

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!