Τρομοκρατίας βίοι παράλληλοι...


Οι ακροδεξιές, παρακρατικές, τρομοκρατικές οργανώσεις της μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας αποκαλύφθηκαν και μερικώς εξαρθρώθηκαν το 1963-64, με την ανακριτική τόλμη του Χρήστου Σαρτζετάκη, αλλά και τη συνδρομή του δημοσιογραφικού τριδύμου Γιώργος Ρωμαίος, Γιάννης Βούλτεψης και Γιώργος Μπέρτσος.
Το βαρύτατο τίμημα αυτών των αποκαλύψεων ήταν η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Μάιο του '63.
Τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, η πρόσφατη δολοφονία ενός δημοφιλούς αντιφασίστα τραγουδιστή, γόνου οικογένειας δημοκρατών βιοπαλαιστών, είναι ο σπινθήρας που προοιωνίζεται κάποιες επίσης εκρηκτικές αποκαλύψεις για το ρόλο τών, καθώς φαίνεται ενσωματωμένων στο επίσημο σημερινό κράτος, νεοφασιστικών-νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων.
Τα δύο αυτά αποτροπιαστικά ορόσημα της βαρβαρότητας και της βίας (δολοφονίες Λαμπράκη και Φύσσα) τα χωρίζει μια διαφορά: ότι δηλαδή τα γεγονότα του '63 και της μετέπειτα Αποστασίας ήταν ο βεβαιωμένος προπομπός της εφτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Ενώ τα σημερινά γεγονότα, με κεντρικό αποσταθεροποιητικό άξονα τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως διαφαινόμενο στόχο το διασυρμό του κοινοβουλευτισμού και τη μετατροπή της πατρίδας μας σε πειραματόζωο όχι μόνον της διεθνούς τοκογλυφίας, αλλά της βαθμιαίας μετατροπής των πιο αδύναμων κρίκων της ευρωπαϊκής αλυσίδας (Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος κ.ά.) στα πρώτα πειραματικά υβρίδια ενός νέου φασιστικού φυτωρίου. Προφανής βέβαια στόχος αυτής της κοινωνικοπολιτικής μετάλλαξης είναι ο δυναμιτισμός τής ήδη χαλαρής συνοχής των πολιτικών δυνάμεων του «συνταγματικού δημοκρατικού τόξου», οσοδήποτε και αν ο χαρακτηρισμός αυτός ενοχλεί τα φασιστοειδή, που με το δούρειο ίππο της κομματικής οντότητας κυριολεκτικά διασύρουν το Κοινοβούλιο.
Σ' αυτή λοιπόν τη φάση της βαθμιαίας εισχώρησης του φασιστικού ιού στα μύχια του Κοινοβουλίου, οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει χωρίς άλλη υπαίτια βραδύτητα:
- Ν' αναστείλουν τις ατέρμονες αλεκτορομαχίες και ενωμένες να δώσουν την απάντηση του οριστικού τέλους στην επιχρυσωμένη και βαριά οξειδωμένη νεοναζιστική «Αυγή».
- Να στείλουν στο σπίτι τους, ενδεχομένως και στις φυλακές, τυχόν επίορκους αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας, που αποδεδειγμένα καθοδηγούν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου. Ο Ταγίπ Ερντογάν διέλυσε έτσι το νεοφασιστικό φιλοκεμαλικό τουρκικό μιλιταρισμό, χάριν μιας «ηπιότερης» ισλαμικής πολιτείας. Το δικό μας χρέος είναι η αποκατάσταση της αμιγώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!