Μια χαρά τα είχε πει ο Ανθιμος...

του Κώστα Καίσαρη


Ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται; Σε καμία περίπτωση. Η κατάσταση στην οικονομία και στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αντιμετωπίζεται από όλους με την πρέπουσα σοβαρότητα. Σαν δεύτερος Σακεσπήρος, ο Γιώργος Λιάγκας αναρωτήθηκε: Οχι βέβαια «to be or not to be», αλλά «πώς έκανε το παιδί ο Φώτης Σεργουλόπουλος»; Εκανε έρωτα ή με σπερματέγχυση; Την πήδηξε την κυρία δηλαδή ή τον έπαιξε; Επειδή ως γνωστό, διευκρίνισε ο δημοφιλής παρουσιαστής, ο Σεργουλόπουλος δεν τα πάει και τόσο καλά με τις γυναίκες. Στον τομέα του σεξ.
Επί πρώτης γερμανικής Κατοχής, λοιπόν, οι Ελληνες κάνανε χιούμορ και τραγουδάγανε «τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά». Επί γερμανικής Κατοχής Νο2 σήμερα, το μείζον ερώτημα εντοπίζεται στο πώς έκανε το παιδί ο Σεργουλόπουλος. Αυτά βλέπει ο ιεράρχης Ανθιμος και διαπιστώνει ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Ο ένας του καλός φίλος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι στη φυλακή. Ο Ψωμιάδης που είναι ακόμα πιο καλός του φίλος ένα βήμα πριν από τη φυλακή.
Και ποιοι κάνουνε κουμάντο στη χώρα; Οι Συριζαίοι και πριν την ώρα τους μάλιστα. Που κατέθεσαν πρόταση νόμου για την κατοχύρωση του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων για σύναψη συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης. Κατά τον Ανθιμο αυτό συνιστά «πρόκληση και για την ανθρώπινη φύση και για τον Θεό». Κι έτσι είναι. Αν είναι οι αδερφές να κάνουνε παιδιά, έστω και με σπερματέγχυση και να «παντρεύονται» στα δημαρχεία, τότε ο Θεός καλά θα κάνει να ρίξει φωτιά να μας κάψει. Οπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ετσι καταργείται η ισονομία. Ενας παπάς, δηλαδή, που είναι αδελφή, πράμα σπάνιο, αλλά κάποιες ελάχιστες φορές συμβαίνει, θα μπορεί να κάνει συμφωνία ελεύθερης συμβίωσης με το τέκνο του; Σε καμία περίπτωση. Ή όλοι, λοιπόν, ή κανένας.
Κι από τον σεβασμιότατο Ανθιμο, πάμε στην ιέρεια της δραματικής τέχνης που ακούει στο όνομα Ζέτα Μακρυπούλια. Η οποία έσπασε τη σιωπή της και αποκάλυψε το προσωπικό της δράμα: «Δεν έχω δεχτεί πρόταση γάμου από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη». Μάλιστα κύριοι. Εκεί έχει φτάσει, εκεί έχει καταντήσει η κοινωνία τη σήμερον ημέραν. Οι άντρες σαν τον Χατζηγιάννη να τραβολογάνε τα κορίτσια σαν τη Μακρυπούλια, δεξιά κι αριστερά. Να τα εκθέτουν και να μην τα αποκαθιστούν. Ντροπή.
Αντίθετα, χωρίς καμία ντροπή κάνουν δηλώσεις αυτοί της ΔΗΜΑΡ. Οπως ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου, που τοποθετήθηκε στο μείζον θέμα των ημερών, αν και κατά πόσο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαθέτει «μαξιλαράκι”ασφαλείας»: «Είναι τραγικό να ονειρεύεται ο πρωθυπουργός πολιτικά μαξιλάρια, αναγνωρίζοντας έτσι την πολιτική της κυβέρνησής του. Να τα αναζητήσει αλλού».
Και δεν είναι να πεις ότι η ΔΗΜΑΡ είχε συνεργαστεί μ' αυτόν τον τραγικό πρωθυπουργό και μ' αυτή την αδύναμη κυβέρνηση πριν από πέντε ή δέκα χρόνια. Πριν από κάτι μήνες ήντουσαν όλοι μαζί στην εξουσία. Αμνησία έχουνε πάθει εκεί στη ΔΗΜΑΡ; Ή ομαδικό Αλτσχάιμερ; Κι ούτε βέβαια έχουνε φύγει ολοκληρωτικά από την εξουσία. Οσα κομματόσκυλα έχουνε διορίσει σε συμβούλια και διοικήσεις φορέων και οργανισμών παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους και εισπράττουν τους μισθούς τους. Ποιος είναι μαλάκας ή ευαίσθητος να παραιτηθεί; Από την κυβέρνηση έφυγε άλλωστε η ΔΗΜΑΡ. Οχι από τη νομή της εξουσίας. Αυτά.
Εδώ και είκοσι μέρες έλεγε ότι κάνει μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό
Δύο δεδομένα σχετικά με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο, ότι εδώ και είκοσι μέρες στα στέκια που αράζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και σε ανθρώπους που μιλάει έλεγε ότι σύντομα κάνει μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Δεν του ήρθε ξαφνικά δηλαδή το περασμένο Σάββατο. Το δεύτερο προέρχεται από τον Παναθηναϊκό. Σε συζήτηση με έναν από τους ποδοσφαιριστές που του οφείλονται λεφτά. Αν δηλαδή μέσα στον Δεκέμβριο βρεθούν χρήματα για να πληρωθεί κας (αντί για 45 δόσεις) τι σκόντο είναι διατεθειμένος να κάνει.
Αρα και στον Παναθηναϊκό κάτι είχαν υπόψη τους. Οψόμεθα. Από κει και πέρα επιβεβαιώνεται αυτό που έχει πει ο μέγας φιλόσοφος Βρασίδας Αλοίμονος: «Οσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις». Οπως ότι «πουλήθηκε ο Ηρακλής». Τίτλος δηλαδή σε σχετικό θέμα. Τι να πουλήσει δηλαδή ο Ηρακλής και ποιος να το αγοράσει; Το ρόπαλο; Ή την κατηγορία της βήτα εθνικής; Με το ζόρι έφτιαξε τους δύο ομίλους ο Καλογιάννης. Τι να πουλήσει ο Ηρακλής και η όποια ομάδα της βήτα εθνικής; Το τίποτα; Ή τα χρέη που έχει προλάβει να δημιουργήσει μέσα σ' έναν χρόνο; Και όχι ο Ηρακλής. Πόντιοι Κατερίνης είναι το σωστό όνομα.
Ο Παπούλιας επέλεξε εντελώς τυχαία να συναντηθεί με τον Γεωργιάδη
ΠΟΙΟΣ είπε ότι ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι διακοσμητικός; Οτι είναι εκεί δηλαδή για να κάνει δηλώσεις στας εθνικάς εορτάς, να πηγαίνει στις παρελάσεις και να δέχεται κόσμο. Να καλεί στο Προεδρικό Μέγαρο π.χ. τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού και να κάνει γνωριμίες. Πάντα είναι ενδιαφέρον, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος, να γνωρίζει κόσμο. Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις ρουτίνας. Και οι εκάστοτε δηλώσεις ότι «οι Ελληνες έχουνε πληρώσει πολλά» κι ότι «δεν αντέχουνε άλλο». Μπας δηλαδή και συγκινηθούνε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και μας λυπηθούνε. Εδώ δεν λυπάται τους Ελληνες ο Στουρνάρας. Θα τον λυπηθούνε οι ξένοι; Οσο λυπούνται οι χασάπηδες τα αρνιά και τα ερίφια, άλλο τόσο θα λυπηθούνε τους Ελληνες οι δανειστές τους. Ξεφύγαμε όμως.
Από χιλιάδες για να μην πούμε από εκατομμύρια Ελληνες, ποιον βρήκε να δεχτεί αυτές τις μέρες στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπούλιας; Ο ευρών κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Τον Αδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα κύριοι. Ο υπουργός τους άφησε όλους να περιμένουνε: Παπαδάκη, Πορτοσάλτε και λοιπούς. Υπεράνω όλων οι θεσμοί. Το αντικείμενο της συζήτησής τους δεν έγινε γνωστό, αλλά η συνάντηση και μόνο ήταν αρκετή. Την ώρα δηλαδή που γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι στην Υγεία. Νοσοκομεία κλείνουνε. Γιατροί και νοσηλευτές είναι στο πόδι. Οποιος αρρωσταίνει και δεν έχει λεφτά, αντί για το 166 τον παραλαμβάνει ο Αγιος Πέτρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε εντελώς τυχαία να συναντηθεί με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Να τον νομιμοποιήσει δηλαδή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι πιθανότητες να βγει άσπρος καπνός στη σημερινή συνάντηση είναι πάνω ή κάτω από πενήντα τοις εκατό;
Οι Ελληνες δεν πληρώνουν πολλούς φόρους. -Γιάννης Στουρνάρας

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!