Δέκα δις. σε ένα μπουκάλι γάλα...


Κυριακή πρωί, χθες δηλαδή, σε ραδιοφωνικό σταθμό, δυο δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ   μιλούν στο τηλέφωνο  με τον κ. Παπαδημούλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τι άλλο; Για τη συζήτηση που θα γινόταν από το μεσημέρι στη Βουλή.  Προσπαθεί ο βουλευτής να τους εξηγήσει ότι το πιο  σημαντικό θέμα είναι αυτό με τις Τράπεζες. Εκείνοι (που κάποτε ήταν συνήγοροι και των εταιρειών για φθηνότερο ρεύμα που άρπαξαν  με τα λεφτά για τη Δ.Ε.Η. μαζί και το χαράτσι των σπιτιών και τώρα τους κυνηγάει ο εισαγγελέας) μιλούν επάνω στη φωνή του, σκεπάζοντας τα λεγόμενά του. Κάποια στιγμή, καταφέρνοντας να βρει ένα μικρό κενό, ακούγεται να τους ρωτάει: Αυτό το θέμα με τη Eurobank δεν σας ενδιαφέρει; Εκείνοι συνεχίζουν να του μιλούν για το γάλα και μπροστά στην επιμονή του αναγκάζονται να του πουν πως «γι’ αυτά τα θέματα» να κλείσουν μια συνάντηση (προφανώς αφού θα έχει ψηφιστεί και χαθεί το θέμα), να πιούν τσάι και καφέ(!) να πουν και καμιά… κουβέντα. Λεπτομέρεια(;): Χορηγός σε βασική καθημερινή εκπομπή του ίδιου σταθμού η Eurobank.
Το προ-περασμένο καλοκαίρι είχα γράψει ότι οι επόμενοι (ταξικοί) εχθροί του ελληνικού λαού θα είναι οι Τραπεζίτες και οι «καλοντυμένοι ασβοί» που κυκλοφορούν εκεί γύρω στην Πλατεία Συντάγματος. Ο πόλεμος για το γάλα δεν ήταν παρά ένας καλοδεχούμενος αντιπερισπασμός (τους είδατε τους παλληκαράδες πώς είπαν ναι σε όλα τα μεσάνυχτα αφού έκαναν τη λεζάντα τους και ακούστηκε το ονοματάκι τους), για να μείνει στο σκοτάδι το θέμα των Τραπεζών. Που όπως είδαμε μέσα και έξω από τη Βουλή πολλοί ήθελαν να μην ακουστεί κουβέντα. Για να περάσει μεσάνυχτα και κάτι, εύκολα με την ψήφο βουλευτών που ούτε καν είχαν διαβάσει τις 800 περίπου απαραίτητες σελίδες (για να είσαι απλά ενημερωμένος για το περιεχόμενο, όχι να αποκτήσεις και άποψη). Και όπως παρατήρησε κάποιος, μερικοί από αυτούς ήταν στα τηλεοπτικά κανάλια (που απαιτούν βάψιμο μαλλιού, δέσιμο γραβάτας, νύχια, πούδρες, κόντρες) , άρα είχαν ακόμη λιγότερο χρόνο για να ξεφυλλίσουν έστω και λίγο τις σελίδες με τα επίμαχα άρθρα.
Ε, λοιπόν, από χθες βράδυ οι Έλληνες πολίτες θα είναι φτωχότεροι κατά 10 δισεκατομμύρια Ευρώ εξαιτίας των εσωτερικών κυβερνητικών πιέσεων, που κάνουν τελικά το κέφι των Τραπεζιτών. Με πρώτη κερδισμένη την ομάδα γύρω από τη Eurobank. Την περιβόητη Τράπεζα που έχει καταντήσει πληγή. Διότι και όταν ήταν να συγχωνευτεί με την Εθνική, ξαμολύθηκαν διάφοροι «αξιοπρεπείς» δημοσιογράφοι και εξυμνούσαν τις προοπτικές του «κόλπου» όπως θα αποδεικνυόταν τελικά. Διότι θα κόστιζε 18 δισεκατομμύρια, ένα υπέρογκο δηλαδή ποσό, και ο Λάτσης, το πολύ με 100 εκατομμύρια, θα αποκτούσε δεσπόζουσα θέση κυρίου μετόχου στις δυο Τράπεζες. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό. Τώρα έγινε νέα απόπειρα. Από το 2008 έχουμε δώσει στις Τράπεζες 208 δισεκατομμύρια για να σωθούν. Οι αποτυχημένοι ιδιοκτήτες-διευθυντές τους όχι μόνο δεν επέστρεψαν τα μπόνους (γιατί να παίρνουν μπόνους αφού  έπεσαν έξω; Και ας λένε ότι το ελληνικό κράτος τους έριξε έξω δίνοντάς τους με το ζόρι ομόλογα), αλλά δεν έφυγαν ποτέ και τώρα με τις χθεσινές μεθοδεύσεις θα  δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς και σε ξένους, με χαρτιά που έχουν στα χέρια τους(για να μην εξηγούμε εδώ τα περί warrants),  να αγοράσουν, ιδιαίτερα τώρα με τη Eurobank, μετοχές πιο φθηνά περίπου κατά 25% και από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της. Κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απέξω. Κάτι τέτοια δεν ήθελαν βέβαια να ακούσουν χθες το πρωί εκεί στο ραδιόφωνο και το βράδυ όσοι ψήφισαν Ναι, χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν, κι αυτοί σήμερα θα είναι αμέριμνοι και ευχαριστημένοι. Θα μου πεις ότι μερικές φορές καλύτερα και για εμάς θα ήταν να μην ξέρεις τίποτα για το Μέλλον σου, αφού είναι σίγουρα ζοφερό.
Όσο για το γάλα, πιστέψτε με, δεν το χρειάζονται οι ενήλικες, το ασβέστιο το βρίσκεις σε άλλες τροφές (τυρί, αμύγδαλα, όσπρια), και χωρίς την αγωνία αν είναι ημέρας ή όχι. Γυρίστε τους την πλάτη, θα τιμωρήσετε πολλούς με μια μόνον κίνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!