Σα δεν ντρέπονται!

του Θανάση Καρτερού


Δεν είναι τυχαία η πολύ κοινή στη γλώσσα μας έκφραση "σα δεν ντρέπεσαι", η "σα δεν ντρέπεται", ή σα δεν ντρέπονται", που απευθύνεται σε όποιους κάνουν μια αθλιότητα, μια ατιμία, μια απάτη. Και όχι μόνο την κάνουν, αλλά συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτε, ή ακόμα χειρότερο βγαίνουν κι από πάνω.
Από χτες λοιπόν μπορούμε χωρίς το φόβο της υπερβολής να σκεφτούμε, να πούμε, να φωνάξουμε, χωρίς φόβο και με πολύ θυμό:
Σα δεν ντρέπεται μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ελεεινή και ετερόκλητη, όχι μόνο να σηκώσει το χέρι για το νομοσχέδιο-έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων και της χώρας, αλλά και να κλείσει το στόμα μπροστά στο αίσχος να απαγορευτεί η συζήτηση πρότασης μομφής κατά του Στουρνάρα, καταπίνοντας επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε παιδιά του νηπιαγωγείου.
Σα δεν ντρέπεται ο πρωθυπουργός, δημοκράτης, εθνικός σωτήρας Αντώνης Σαμαράς να απουσιάζει από μια τέτοια συνεδρίαση, που ο ίδιος και όλοι μηδενός εξαιρουμένου οι δικοί του χαρακτήρισαν εθνικά κρίσιμη. Και να δοξάζεται κρυπτόμενος και απευθύνων τηλεφωνικές διαταγές στο λόχο των βουλευτών και στο προεδρείο της Βουλής, πώς να αντιμετωπίσουν με κάθε μέσο τα "τσογλάνια".
Σα δεν ντρέπεται ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος απέδειξε χτες ότι όσα άθλια είχε πει παλιότερα στον Προκόπη Παυλόπουλο τα εννοεί και για τη Βουλή και τον κανονισμό της.
Σα δεν ντρέπεται ο υπουργός Επικρατείας Σταμάτης, που αποδέχτηκε στην αρχή την πρόταση μομφής, ύστερα όταν ήρθε η εντολή από το Μαξίμου τα γύρισε, και ύστερα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση ότι παραποίησε τα λόγια του. Και στρογγυλοκάθεται ακόμα στη θέση του, ο απίστευτος.
Σα δε ντρέπεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος -ή μήπως μ' αυτόν δεν έχει νόημα μα ασχοληθεί κανείς; Ίσως όχι. Για την ιστορία πάντως, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί, ο Βενιζέλος, έδωσε συγχαρητήρια στον Μεϊμαράκη ως εξής:
 "Σωστά αντιμετωπίσατε τον αδιανόητο και χυδαίο εκβιασμό του κ. Τσίπρα που απείλησε τον Πρόεδρο της Βουλής με πρόταση μομφής, εκτός εάν η απάντησή σας εξελήφθη ως βροχή ενώ ήταν φτύσιμο". Κάτι ξέρει προφανώς αυτός από την τέχνη να σε φτύνουν και να λες ότι βρέχει. Τον έφτυσε για παράδειγμα χτες ο Παπανδρέου, καταψηφίζοντας το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, κι αυτός είδε βροχούλα ευαισθησίας στον εαυτό του και μπόρα υποκρισίας στον πρώην αρχηγό του. Άπαιχτος!
Σαν δεν ντρέπονται όλοι τους. Και σα δεν ντρεπόμαστε κι εμείς που ανεχόμαστε αυτοί οι άνθρωποι να καθορίζουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας...

Το κουτί της Πανδώρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!