Μεταξύ δύο… αστείων

του Κώστα Βαξεβάνη


Το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά τον ανασχηματισμό, η κυβέρνηση βρέθηκε μεταξύ δύο αστείων. Το πρώτο αφορούσε τον κύριο Δένδια. Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην τελετή της παράδοσης του χαρτοφυλακίου, οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Ασύλου, του έδωσαν ως αναμνηστικό ένα δελτίο ασύλου, με τη φωτογραφία και τα στοιχεία του. Είναι άγνωστο ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει χιούμορ με ένα θέμα που σχετίζεται με χιλιάδες ανθρώπους που πνίγονται, ή που είναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά ο Δένδιας γέλασε. Ενεργοποιώντας ίσως την ίδια φαντασία που τον οδήγησε να ξεκινήσει το μεγαλύτερο πογκρόμ ενάντια σε ανθρώπους-μετανάστες επιλέγοντας την κωδική ονομασία "Ξένιος Ζευς". Αυτός ο "χαριτωμένος" επίλογος στη θητεία Δένδια στο Υπουργείο, αυτό το χαμόγελο που αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες ως οργασμός σε εκκρεμότητα, ήταν απλώς ο Δένδιας.
Το δεύτερο αστείο του εικοσιτετραώρου, ήταν η αποπομπή του ιδιότυπου τηλεαστέρα Γιάννη Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ.Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός, διόρισε τον Δαραβίγκα αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, εκτιμώντας ίσως τις τηλεοπτικές του επιδόσεις, που σε αρκετά προσομοιάζουν την τηλεκαριέρα Γεωργιάδη. Άλλωστε αμφότεροι κρατούσαν την πατριωτική σημαία του ΛΑΟΣ και στο πλευρό του Καρατζαφέρη έβριζαν τον Σαμαρά.
Ο έτερος ΛΑΟφιλής υπουργός Βορίδης, απέπεμψε τον Δαραβίγκα πριν καν στεγνώσει το μελάνι του διορισμού του.
Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο σύντομη καριέρα κρατικού λειτουργού και μια ιστορία που πλέον καθιερώνεται ως ανέκδοτο. Ο όρος «Δαραβίγκας» θα θυμίζει τις πολύ σύντομες καριέρες και βεβαίως τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο ίδιος δεν θα υπάρχει και δεν θα θυμίζει τίποτα.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ή μάλλον μεταξύ δύο αστείων, η κυβέρνηση συνεχίζει την αστεία πορεία της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!