Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ανέχεται τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια


του Κώστα Καίσαρη

ΔΥΟ χρόνια πίσω, πρωινές ώρες στο «Γκάλερι» στην Αμερικής. Στο πλέον κόζι μαγαζί της Αθήνας σκάει μύτη ο Δαραβίγκας. Πάντα ετοιμόλογος και καλός ατακαδόρος, ο Χάρης Γαλανός τον υποδέχεται: «Καλώς τον Γιάννη. Εμαθα ότι πολιτεύεσαι. Καλή επιτυχία. Τι να σου πούμε; Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς;». Υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ τότε ο Δαραβίγκας, γνωστός Κολωνακιώτης, αλλά ακόμα πιο γνωστός σαν πανελίστας του Στέφανου Χίου. Αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος την σήμερον ημέραν για να σε μάθει ο κόσμος: να βγαίνεις στην τηλεόραση. Αλλος δεν υπάρχει. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουν γίνει φίρμες τόσοι και τόσοι: ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος (φωτό) που έχει κατοχυρώσει τον τίτλο του εθνικού σταρ. Ο Μίστερ Μπούτιας και οι κατά καιρούς ήρωες της Αννίτας Πάνια: ο Ταμπάκης, ο Κατέλης και πάει λέγοντας. Ο Δαραβίγκας βέβαια δεν είναι τόσο καλτ. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Κι ένα επίπεδο πιο κάτω από τον Αργύρη Ντινόπουλο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις εκπομπές του Extra Channel. Οπως ο Δαραβίγκας είναι το πουλέν του Στέφανου Χίου, έτσι κι ο Ντινόπουλος ήταν το πουλέν του Γιάννη Παπαγιάννη.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η τηλεόραση είναι ο πλέον σίγουρος και ασφαλής δρόμος προς την αναγνώριση και την επιτυχία, ο εν λόγω Δαραβίγκας έστω και αργά βρήκε τον δρόμο του.

Ο πρώην συναγωνιστής του στο ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, τον διόρισε στην άμισθη αλλά ιδιαίτερα τιμητική θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Οχι για πολύ όμως. Αμέσως μετά ήρθε αυτός ο καταραμένος ο ανασχηματισμός. Κι ο Βορίδης στην πρώτη του απόφαση σαν υπουργός Υγείας τον ξήλωσε. Στο Κολωνάκι έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές, ενώ οσονούπω θα γίνει και η πρώτη διαδήλωση με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον Δαραβίγκα».
Ποιος έχασε όμως την ευαισθησία, για να τη βρει η ανάλγητος κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά; Και η αναφορά του ονόματος του πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Οπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Βορίδης σφουγγάρισε τον Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Σαμαρά. Κατόπιν τούτου η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το τιμόνι της χώρας βρίσκεται στα πλέον ικανά και σταθερά χέρια: ο πρωθυπουργός έλυσε το θέμα της ανεργίας.
Σχετικά με το δημόσιο χρέος έχει βάλει το νερό στ' αυλάκι. Εβαλε τον Γιακουμάτο στο Ανάπτυξης για να χτυπήσει την ακρίβεια κατακούτελα. Εστειλε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην Ευρωβουλή. Σύντομα, όπως δεσμεύθηκε, θα πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές. Αφού τα έκανε όλα αυτά κι αφού με τον Γκίκα Χαρδούβελη έχει το κεφάλι του ήσυχο σχετικά με την Οικονομία, πήρε απάνω του το θέμα Δαραβίγκα:
«Ποιος είναι αυτός ο ξεσκέπαστος που θα χαλάσει το ίματζ και τη σοβαρότητα της κυβέρνησής μου; Διώξτε τον από τον ΟΚΑΝΑ με τις κλωτσές! Να επιστρέψει στις εκπομπές του Χίου και να μην ξαναγυρίσει».
Ετσι πάει. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ανέχεται τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια. Χάθηκε δηλαδή ο Αδωνις να έχει βρει για τη θέση αυτήν έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Αρβανιτόπουλος τον Ανατολάκη στο Παιδείας; Να δίνει το καλό παράδειγμα «ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά». Μέχρι τον Ανατολάκη το καραγκιοζιλίκι αντέχεται. Οταν φτάνει σε Δαραβίγκα, είναι πολύ. Αυτά. 
  • «Ποιος είναι αυτός ο ξεσκέπαστος που θα χαλάσει το ίματζ και τη σοβαρότητα της κυβέρνησής μου; Διώξτε τον από τον ΟΚΑΝΑ με τις κλωτσές! Να επιστρέψει στις εκπομπές του Χίου»
Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ο οπαδός, ούτε καθηγητής 'η δάσκαλος, να αράζει όλο το καλοκαίρι
ΤΟ σωστό να λέγεται. Οπως ο Μπαλτάκος έχει πει για τον εαυτό του και τον Σαμαρά ότι «είμαστε δαυλοί αναμμένοι στον βωμό της πατρίδας», έτσι και ο οπαδός. Είναι δαυλός αναμμένος στον βωμό της ομάδας. Δεν σβήνει ποτέ. Δεν ξεκουράζεται. Δεν κάνει ρεπό. Δεν τα παρατάει. Και για του λόγου το αληθές, τα ντερβισιλίκια των οπαδών του Αρη που μπουκάρανε διά νυκτός, όπως λέει ο Παπαδιαμάντης, στο «Βικελίδης» και το κάνανε καλοκαιρινό. Κόψανε τα δοκάρια, γεμίσανε τον αγωνιστικό χώρο με καρφιά και γράψανε συνθήματα κατά του Μπέου και του Πανόπουλου. Ποιοι είναι, σου λέει, αυτοί που θα έρθουνε εδώ και θα μαγαρίσουνε το γήπεδό μας. Οπως ακριβώς είχανε κάνει οι Πάνθηρες όταν ήταν να παίξει η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη.
Δεν υπάρχει για τον οπαδό θερινή περίοδος. Οτι τώρα δηλαδή είναι καλοκαίρι κι αφού δεν υπάρχει πρωτάθλημα δεν κάνουμε τίποτα. Ο οπαδός θα τη βρει την ευκαιρία. Θα τη βρει την αφορμή για να τα κάνει μπουρδέλο.
Αυτό έλειπε Σουπεράδες και λοιποί στον Αρη να περιμένουνε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θ' αρχίσει το πρωτάθλημα. Κι αν είναι τελικά στη Γ' Εθνική τον Οκτώβριο; Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ο οπαδός, ούτε καθηγητής ή δάσκαλος, να αράζει όλο το καλοκαίρι. Ειναι δαυλός αναμμένος που δεν σβήνει ποτέ. 
Σήκωσε τα μανίκια κι άρχισε να τακτοποιεί τα ρουσφέτια
ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΑ κι ας άργησε. Πριν ακόμα εγκατασταθεί στο υπουργείο ο Ορφανός (φωτό), άρχισε τις δηλώσεις. Τις υποσχέσεις: «Πρώτο θέμα στη σειρά για να προχωρήσει είναι η υπόθεση του ΠΑΟΚ στη Θέρμη. Στόχος να συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί». Μάλιστα.
Ολα τα άλλα τα θέματα σε Μακεδονία και Θράκη, που υποτίθεται ότι υπουργεύει ο Ορφανός, μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προηγείται, αυτό που είναι Νο 1 στη σειρά, είναι του ΠΑΟΚ.
Ετσι πάει. Πόσο θα αντέξει δηλαδή αυτή η κυβέρνηση; Και πόσους βουλευτές θα βγάλει η Νέα Δημοκρατία όταν γίνουν εκλογές σαν δεύτερο κόμμα; Γι' αυτό και ο Ορφανός σήκωσε τα μανίκια κι έπιασε δουλειά. Να τακτοποιεί τα ρουσφέτια.
Πρώτο κόμμα είναι ο ΠΑΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα. Να βρεθεί, λοιπόν, γρήγορα λύση για τη Θέρμη κι όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθ...
Και μην έχει κανένας την εντύπωση ότι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτεροι: πρώτος που έτρεξε να συναντήσει ο Στρατούλης μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές ήταν ο Μελισσανίδης. Κι ας μην έχει καμία απολύτως θεσμική ιδιότητα με την ΑΕΚ. Αυτό έλειπε άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους επιχειρηματίες βορά στις ορέξεις της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά. Το τι λέγανε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια τα έχουνε ξεχάσει. Αυτό που προέχει είναι οι ψήφοι των ΑΕΚτζήδων και η αποκατάσταση των σχέσεων με επιχειρηματίες που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Αφού τα βρήκανε με τον Μαρινάκη, θα τα χαλάγανε με τον Μελισσανίδη; 
Ερώτηση: Πότε θα τοποθετηθεί ο Πιτ Παπαδάκος σχετικά με την πορεία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ;
Δηλαδή η κυβέρνηση απολύει τις καθαρίστριες για να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και να τους δίνει μετά πεντακοσάρικα. -Observer
sentagoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!