Τα δικαιώματα έχουν… εξαιρέσεις

Του Τάσου Παππά

Οι επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων δεν πρέπει να φλερτάρουν με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ούτε να πάσχουν από έλλειμμα κοινής λογικής. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στηλίτευσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη και Βασιλική Κατριβάνου επειδή προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη έχει ζητήσει «κατ’ οίκον νοσηλεία» λόγω προβλημάτων υγείας, προσκομίζοντας γνωματεύσεις ειδικών.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «κάθε πολίτης στην πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι». Εως εδώ καλά και ωραία. Επισημαίνεται το αυτονόητο. Αυτό που πρέπει να ισχύει σε κάθε κράτος δικαίου.

Ωστόσο, αμέσως παρακάτω οι συντάκτες του δελτίου Τύπου υποστηρίζουν ότι «είναι παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή, μας λένε πως στη φράση «κάθε πολίτης, ακόμη και φυλακισμένος…» δεν χωράει ο καταδικασμένος για πράξεις που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και επίσης ότι δεν δικαιούνται να καταθέτουν υπέρ του βουλευτές, ακόμη κι αν πιστεύουν ότι το αίτημά του είναι δίκαιο και στηρίζεται στον νόμο.

Η αντίφαση είναι προφανής. Απορώ πώς δεν την πρόσεξαν οι επαγγελματίες του είδους! Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα αφού, κατά την εκτίμηση των εκπροσώπων του προοδευτικού πόλου της κυβέρνησης, με την κίνησή τους τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών».

Από πού προκύπτει αυτό; Από πουθενά. Αντιθέτως, ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι «χωρίς να ταυτίζεται κανείς με το είδος του αδικήματος, η πολιτεία έχει υποχρέωση να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, σύμφωνα με τους νόμους». Ας μη γελιόμαστε. Τα δύο κόμματα επιμένουν στη διακίνηση του γνωστού προπαγανδιστικού κλισέ, σύμφωνα με το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση κλείνει συστηματικά το μάτι στην τρομοκρατία και δεν χάνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους καταδικασμένους για εγκλήματα τέτοιου χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ καλούν τον Α. Τσίπρα να πάρει επιτέλους θέση και να μη σφυρίζει αδιάφορα υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών.

Αναρωτιέμαι όμως: αν έχουν αυτήν την άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον καλούν να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, ώστε να αναλάβει κι αυτός μέρος της ιστορικής ευθύνης; Τι μπορεί να τους προσφέρει ένα κόμμα που ερωτοτροπεί με την ένοπλη ανυπακοή; Τεχνογνωσία για την κατασκευή και την τοποθέτηση βομβών;

ΥΓ.: Σωστά ο κ. Κουράκης είπε ότι το ίδιο θα έκανε και για οποιονδήποτε άλλο κατηγορούμενο με ανάλογα προβλήματα υγείας.
http://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!