«Τα ξένα χέρια»

της Άντας Ψαρρά

Να λοιπόν που όλοι στριμώχτηκαν στην ουρά για την όψιμη υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα των καθαριστριών. Με οξύτατες παρεμβάσεις σε έντυπα, σταθμούς και κανάλια, και λοιδορούν -και καλά κάνουν- την κυβέρνηση, αλλά και τα ΜΑΤ, πράγμα εξόχως εντυπωσιακό για ορισμένους. Μάλιστα, ο εκδότης της REAL, Νίκος Χατζηνικολάου, προχώρησε ένα βήμα, λέγοντας χθες το πρωί ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι Ελληνες δικαστές (ενν. την απόφαση του Αρείου Πάγου) δέχονται παραινέσεις ξένων (ενν. την τρόικα).

Δεν σχολίασε, βέβαια, ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί η τρόικα να ζήτησε απολύσεις και διαθεσιμότητες, αλλά οι Ελληνες κυβερνώντες αποφάσισαν να στραφούν στους εύκολους στόχους, οι Ελληνες εργολάβοι διεκδίκησαν και πήραν την άδεια να κάνουν «τράφικινγκ» εργαζομένων, κερδίζοντας χρήματα από δημόσια ταμεία, «στύβοντας» καθαρίστριες. Ελληνες δημόσιοι λειτουργοί αποφάσισαν να απολυθούν οι καθαρίστριες. Ελληνες αστυνομικοί τις έδειραν και, όσο κι αν δικαίως εξανίστανται όλοι αυτοί για την ένστολη βία απέναντι στις μητέρες και στις γιαγιάδες τους, δεν τους είδαμε να κάνουν το ίδιο στις μητέρες και στις γιαγιάδες που δάρθηκαν για παράδειγμα στην Ιερισσό, στις πορείες των ανέργων, στους καταυλισμούς Ρομά και σε κάθε άλλη αστυνομική επιχείρηση, που δέρνονται μητέρες και γιαγιάδες.

Η ανέξοδη επίκληση των κακών ξένων που βάλθηκαν να τα βάλουν με την ελληνική Δικαιοσύνη και τις Ελληνίδες καθαρίστριες δεν πείθει, όπως δεν πείθει και η χθεσινή δυσφορία για τα ΜΑΤ. Μην ξεχνάμε, δε, ότι πέρα από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, οι Ελληνες αστυνομικοί έχουν κακοποιήσει -χωρίς διαμαρτυρίες- και πολλά παιδιά μας! Οσο για τους κακούς ξένους, αυτοί είχαν χθες πρωτοσέλιδα με τις καθαρίστριες, ενώ οι έγκυρες ελληνικές εφημερίδες δεν… θυμήθηκαν να αναφερθούν στο θέμα.

http://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!