“Führerprinzip” κύριε Κουβέλη! (επιστολή πρώην ΔΗΜΑΡΙΤΗ)

Του Γιώργου Ε. Γιακουμίδη

Ελπίζω πως γνωρίζετε την γερμανική γλώσσα κ. Κουβέλη. Επειδή “Führerprinzip” σημαίνει η “Αρχή του Ηγέτη”. Μεταξύ 1933 και 1939 και πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ναζί του Χίτλερ, με την εξωραϊστική - προπαγανδιστική χρησιμοποίηση της λέξης και της έννοιας αυτής δημιούργησαν στη χώρα τους μια τυραννία, που δεν είχε όμοιά της στην Ιστορία. Κι αν τότε είχαν ενθαρρύνει και είχαν ενισχύσει το ρατσιστικό μίσος υπό της αρχής της “Ανώτερης Φυλής”, με έσχατο κι αναπόφευκτο στόχο την παγκόσμια ηγεμονία, σήμερα επαναλαμβάνουν σχεδόν την ίδια τακτική με πιο σύγχρονο εξωραϊστικό όρο: “Das prinzip der Wirtschaft”, δηλαδή την “Αρχή της Οικονομίας”. Άραγε με τον ίδιο στόχο;
Έτσι έχουν θεωριτικοποιήσει την γερμανική αντίληψη περί της δήθεν Ενωμένης Ευρώπης. Και τούτη τη φορά με την “αρχή” όχι της “Ανώτερης Φυλής” μα με την προβολή της “Ανώτερης Οικονομίας” τους (που είναι άλλη ιστορία πως προέκυψε “ανώτερη”). Όπως τότε, μεταξύ 1933 και 1939 που ο Χίτλερ και οι Ναζί κατασκεύαζαν ως ενιαία και αναπόσπαστη θεώρηση της Führerprinzip, την αντίληψη περί ολοκληρωτικού πολέμου για την επικράτηση της “Ανώτερης Φυλής” τους. Που κατέληξε ως ένα προμελετημένο και προσυμφωνημένο σχέδιο τρομοκράτησης και εκμετάλλευσης του πληθυσμού των κατακτημένων και κατεχόμενων περιοχών και εξόντωσης όλων εκείνων που ήταν εχθρικά διακείμενοι στην γερμανική κατάκτηση και Ναζιστική κυριαρχία. 
Στα ιστορικά πρακτικά της Δίκης της Νυρεμβέργης υπάρχουν όλες οι αποδείξεις, κ. Κουβέλη για τα ανωτέρω. Μαζί με τα εκατομμύρια θύματα των βάρβαρων και άγριων εγκλημάτων πολέμου του Γ’ Ράιχ και της μάστιγας του Ναζισμού. Κι αν ως νομικός που είστε δεν έχετε μελετήσει τα της Δίκης της Νυρεμβέργης είναι κατανοητό, αποδεκτό και συγχωρείται. Ως πολιτικός ωστόσο, θα είστε ασυγχώρητος εάν δεν έχετε λάβει υπ’ όψιν σας την πολιτική ιστορία της Ευρώπης και τον ρόλο της Γερμανίας (σε ανάλογη περίοδο) τότε και σήμερα.
Επειδή κ. Κουβέλη η πολιτεία σας, από το 2011 και εντεύθεν, είναι αντιστρόφως ανάλογη της ιδεολογικής σας αφετηρίας και του πολιτικού παρελθόντος σας (όπως σεις ο ίδιος προσδιορίζετε) κι επειδή έχετε “πλανέψει” πολύ κόσμο (συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντα για ένα διάστημα), θρασύνομαι να σας εξηγήσω γιατί μαυρίστηκε η ΔΗΜΑΡ και γιατί η συνολική έννοια της Αριστεράς τραυματίστηκε βαρύτατα ίσως κι ανεπανόρθωτα.
Το Διεθνές Στρατοδικείο της Δίκης της Νυρεμβέργης  (τα πρακτικά τους είναι διαθέσιμα σε όλους για ανάγνωση) που δίκασε τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου, αρνήθηκε να ανακηρύξει το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τη Γερμανική Ανώτατη Διοίκηση ως εγκληματικές οργανώσεις. Μολαταύτα, στη δικαστική τους απόφαση, τα μέλη του Δικαστηρίου είπαν γι’ αυτούς τους άντρες:
“ Είναι υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για τη δυστυχία και την οδύνη που προκλήθηκε σε εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ατίμασαν το έντιμο επάγγελμα του στρατιωτικού. Χωρίς τη στρατιωτική τους καθοδήγηση, οι επιθετικές βλέψεις του Χίτλερ και των οπαδών του, θα ήταν θεωρητικές και άκαρπες... Οι άντρες αυτοί αποτέλεσαν μια ανηλεή μιλιταριστική κάστα... Πολλοί απ’ αυτούς εμπαίζουν “κατά το δοκούν” το στρατιωτικό όρκο της υπακοής στις στρατιωτικές διαταγές. Η αλήθεια είναι ότι συμμετείχαν ενεργά σε όλα αυτά τα εγκλήματα ή σιώπησαν και συναίνεσαν, βλέποντας να διαπράττονται εγκλήματα σε μια κλίμακα πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο σοκαριστική απ‘ όση είχε ποτέ ο κόσμος την ατυχία να βιώσει”.
Αντικαταστήστε κ. Κουβέλη μερικές λέξεις εκ των ανωτέρω όπως: του πολιτικού αντί στρατιωτικού, πολιτική κάστα αντί για στρατιωτική, πολιτικό όρκο στο Σύνταγμα των Ελλήνων αντί στις στρατιωτικές διαταγές, Τρόικα αντί για Χίτλερ και θα αντιληφθείτε όλες τις κατηγορίες (που ενυπάρχουν στην ψυχή των συμπολιτών μας εναντίον σας), για τις οποίες ήδη τιμωρηθήκατε από τον ελληνικό λαό και βυθίσατε την ΔΗΜΑΡ στην εκλογική ανυπαρξία των ευρωεκλογών και τον επερχόμενο βέβαιο εγχώριο πολιτικό της θάνατο, οριστικά, στο εγγύς μέλλον.
Τον Νοέμβριο του 2011, λίγο πριν από την πραξικοπηματική καθαίρεση του ολίγιστου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την παράνομη - αντισυνταγματική  αντικατάστασή του από τον φερέφωνο Λ. Παπαδήμο, σας είχα ειδοποιήσει με επιστολή μου, να μη γίνετε συνεργός και συνένοχος στα προγραμματισμένα κοινωνικά εγκλήματα που ακόμη βιώνει ο ελληνικός λαός. Φαντάζομαι πως δεν ήμουν ο μόνος...
Τα γεγονότα κ. Κουβέλη, πολλές φορές στο πέρασμα του χρόνου συσκοτίζονται και ξεχνιούνται. Ιδιαίτερα όταν ο εύπιστος λαός παραπλανάται συστηματικά από φανατισμένους και δόλιους προπαγανδιστές. Που τον “εξαναγκάζουν” να πιστεύει πως είναι όμοια ένοχος όσο κι οι αντίπαλοί του, γι’ αυτό το οποίο κι ο ίδιος καταδικάζει. 
Ωστόσο τα γεγονότα, όπου η συμμετοχή σας συνέτεινε στην δυστυχία και στην παρακμή του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, παραμένουν αξέχαστα. Επειδή δίνοντας απλόχερα άλλοθι και ίσως συγχωροχάρτι στα πολιτικά κόμματα, που είναι απόλυτα υπεύθυνα για τα δεινά του ελληνικού λαού και την άνευ όρων υποδούλωση στην τρόικα και ιδιαίτερα στην Γερμανική ηγεμονία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, διαπράξατε το απόλυτο λάθος. Ή μήπως δεν είναι λάθος;
Στη συλλογική μνήμη του έθνους μας, κ. Κουβέλη, ευτυχώς εξακολουθεί και υπάρχει η βία της γερμανικής κατοχής. Και πως να σβήσει; Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης για να μη ξαναζήσουμε τον Ναζισμό και τα εγκλήματά τους καταρρέει πανευρωπαϊκά! Επειδή κανείς ευρωπαίος δεν θέλει να ξαναζήσει αυτό που απεργάζεται η πολιτική της Γερμανικής Καγκελαρίας στο όνομα της “Das prinzip der Wirtschaft”. Η οικονομική εξόντωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας είναι η αρχή μιας διαδρομής που την αντιλήφθηκαν οι Άγγλοι που θα κάνουν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., οι Γάλλοι που δυσφορούν , δίνοντας την πρωτιά στην Λεπέν, καθώς βλέπουν να έρχεται η σειρά τους αλλά και η πρώην ανατολική Ευρώπη που πένεται αδικαιολόγητα, με τις οικονομίες τους υποταγμένες τεχνητά στα κελεύσματα της γερμανοκρατούμενης ασφυκτικά Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης του ευρώ.
Κ. Κουβέλη,
Στην κοινή συνείδηση των Ελλήνων είστε καταταγμένος ως συνεργός και συνένοχος των θυτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που ρήμαξαν την χώρα μας και την κατάντησαν περίγελο του κόσμου. Δυστυχώς! Ταυτόχρονα εξευτελίσατε την ευρεία έννοια της ιδεολογίας Αριστεράς, παρουσιάζοντάς την ως μία από τα ίδια με τους άλλους.

Να πάτε στο σπίτι σας για πάντα κ. Κουβέλη. Στην αναμέτρησή σας με την πραγματικότητα αποδειχτήκατε ολίγιστος. Η ιστορία ήδη σας έχει κρίνει...
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!