Ολα είναι υπό έλεγχο για Σαμαρά - Βενιζέλο

του Κώστα Καίσαρη

ΤΕΛΙΚΑ επρόκειτο περί παρανόησης. Είχε δοθεί δηλαδή η λανθασμένη εντύπωση ότι κάτι μπορεί να είχε ο Ολυμπιακός με την Παναχαϊκή ή η Παναχαϊκή με τον Ολυμπιακό. Απολύτως τίποτα. Οπως τίποτα δεν υπήρχε ανάμεσα σε Μαρινάκη και Κούγια. Ολα καλά, λοιπόν, και πάμε παρακάτω. Στο δήθεν μέγα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Τασούλα, που σαν υπουργός Πολιτισμού έβαλε τσόντα σε νομοσχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες τροπολογία για ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΟΦΗ.
Να μπορούνε να παίζουνε δηλαδή στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα. Κι εξ αυτού του λόγου δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής. Πού είναι το περίεργο όμως ή το παράξενο; Αυτή είναι η δουλειά του Τασούλα και του κάθε Τασούλα. Αυτή είναι η δουλειά του πολιτικού: Να κάνει ρουσφέτια. Η καλύτερή του είναι, σαν βουλευτής Ιωαννίνων, του Τασούλα να κάνει ρουσφέτι στα Γιάννενα. Επί της ουσίας ωστόσο δεν τρέχει κάστανο. Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδύνευε από τίποτα ούτε κάποια άλλη ομάδα. Παραμύθι φούρναρης είναι η εξυπηρέτηση. Το ρουσφέτι όμως ρουσφέτι. Και γι' αυτό ακριβώς έχουνε λυσσάξει όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Επειδή δεν μπορούνε να κάνουνε ρουσφέτια.
Θυμάμαι τότε που γινότανε της πουτάνας με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, είχε βγει έξαλλος στην τηλεόραση ο Γιάννης Ιωαννίδης: «Ποιος είναι αυτός ο Πιλάβιος, που δεν σηκώνει το τηλέφωνο; Παίρνεις τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δεν σου απαντάει». Τι να βγει να πει ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Οτι ο Ιωαννίδης έπαιρνε τηλέφωνο πρωί, μεσημέρι, βράδυ για τον Ηρακλή; Αυτή ήταν η δουλειά του σαν βουλευτής Θεσσαλονίκης. Με το αυτοδιοίκητο ρουσφέτια κάνουν μόνο όσοι έχουν την ποδοσφαιρική εξουσία. Ακόμα και το τελευταίο γρανάζι της ποδοσφαιρικής μηχανής για να κινηθεί θέλει λάδωμα. Πριν από αρκετά χρόνια, μία από τις αποκαλούμενες μεγάλες ομάδες κι από τις «τίμιες» μάλιστα είχε βγάλει μεροκάματο στον άνθρωπο που συνόδευε τους ξένους διαιτητές. Αν σου λέει δεν του βγάλουμε χαρτζιλίκι, μπορεί να μας κάνει ζημιά. Θα λέει στον ξένο διαιτητή «εσύ κάνε τη δουλειά σου. Ο,τι βλέπεις σφύριζε. Εμείς δεν θέλουμε χάρες».
Αν όμως του βγάλουμε ένα καλό μεροκάματο, μια καλή κουβέντα θα την πει. Ας ξεφύγουμε όμως από τη μιζέρια κι ας ασχοληθούμε με τα σπουδαία και τα σοβαρά: Οπως το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε στη Σούπερλιγκ. Οτι δηλαδή Κομπότης και Σωπήλης που τα λένε ανέκαθεν καλά μεταξύ τους τα κανονίσανε να γίνει το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ ερήμην του Τάκη Αγραφιώτη. Της τεράστιας αυτής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας. Λίγο ακόμα και το θέμα θα έφτανε στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και δεν δόθηκε συνέχεια. Κλείνουμε για σήμερα με τη βαρυσήμαντη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου: «Ολα είναι υπό έλεγχο». Πράγματι. Ολα καλά κι ωραία όπως τραγούδαγε ο Γιώργος Νταλάρας. Ολα είναι υπό έλεγχο για Σαμαρά - Βενιζέλο. Τους άλλους τους ρωτήσανε; Πώς γίνεται να είναι όλα υπό έλεγχο όταν 2,4 εκατομμύρια πολίτες χρωστάνε στην Εφορία επειδή δεν μπορούνε να πληρώσουνε; Πώς γίνεται να είναι όλα υπό έλεγχο όταν τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες ξεπερνάνε τα 15 δισ. ευρώ; Ολα υπό έλεγχο όταν οι Ελληνες χρωστάνε συνολικά 70 δισ. στην Εφορία και 20 στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επειδή ο Ευάγγελος δεν είναι ο οποιοσδήποτε, πήγε µε το πρωθυπουργικό
ΣΙΓΑ τ' αυγά. Οτι δηλαδή ο Βενιζέλος πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατευθείαν από τη Σκιάθο που έκανε διακοπές στις Βρυξέλλες. Και βρήκανε την ευκαιρία οι πολιτικοί του αντίπαλοι να τον χτυπήσουνε κάτω από τη ζώνη. Οτι είναι αρχοντοχωριάτης και βουλιμικός με την εξουσία. Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι όμως. Καταρχήν γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Για να κάνει δρομολόγια. Οχι για να σκουριάζει στα πιτς. Από κει και πέρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπάρχει κι ένα πρακτικό θέμα. Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά τα κιλά του είναι πολλά. Ενδεχόμενα πάρα πολλά και μ' αυτές τις ζέστες γίνονται ασήκωτα. Μια κουβέντα είναι, λοιπόν, να έκανε ο Βενιζέλος αυτό το ταξίδι με τα αεροπλάνα της γραμμής. Σκιάθος-Αθήνα δηλαδή κι Αθήνα-Βρυξέλλες. Μπορεί να ταξιδεύει πρώτη θέση, μπορεί παντού να υπάρχουν air condition, πρόκειται όμως για μεγάλη ταλαιπωρία. Συν τις μετακινήσεις προς και από τα αεροδρόμια. Ολα αυτά ντάλα καλοκαίρι για οποιονδήποτε κουβαλάει τα κιλά του Βενιζέλου είναι ένα μαρτύριο. Να ιδρώνεις δηλαδή πάνω-κάτω, μέσα-έξω, να γίνεσαι μούσκεμα, να φυσάς και να ξεφυσάς. Κι επειδή ο Ευάγγελος δεν είναι ο οποιοσδήποτε, πήγε με το πρωθυπουργικό. Και σιγά τ' αυγά. Εξι χιλιάρικα την ώρα καίει το αεροπλάνο.
Αν και άθεος, συµµάχησε µε τον Θεό, θα αφήσει ανοιχτο ό το µέτωπο µε την ΑΕΚ;
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μελισσανίδη - Τσίπρα επίκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Goal». Απόλυτα αναμενόμενο και απόλυτα φυσιολογικό. Πού είναι το παράξενο δηλαδή; Ο Τσίπρας τώρα που είναι ένα βήμα πριν ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου, έφτασε μέχρι το Αγιον Ορος. Λέγεται ότι κάποιος για να φτάσει στον στόχο του μπορεί να συμμαχήσει και με τον διάολο. Ο Τσίπρας, αν και άθεος, συμμάχησε με τον Θεό. Πήγε και προσκύνησε όχι μόνο τις εικόνες, αλλά και τα ράσα του Εφραίμ και των άλλων καλόγηρων. Θ' αφήσει ανοιχτό το μέτωπο με την ΑΕΚ; Κι ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, νερό κι αλάτι. Στις εκλογές του 2012 δηλαδή και τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι ο Μελισσανίδης είχε μαζέψει τους εργαζόμενους της Aegean και τους είχε πει ότι, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στη Βουλγαρία. Περασμένα ξεχασμένα. Η συνάντηση, άλλωστε, δεν αφορά τον Μελισσανίδη σαν επιχειρηματία. Δεν πρόκειται για μπίζνες. Αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ. Την «Αγια-Σοφιά». Ο σκοπός είναι ιερός. Στα νταραβέρια που ξεκίνησε ο Τσίπρας με την εκκλησία εντάσσεται και η «Αγια-Σοφιά». Οπως ακριβώς θέλουμε τις ψήφους των θρησκευομένων και των θρησκόληπτων για να γίνουνε κυβέρνηση, έτσι θέλουμε και τις ψήφους των ΑΕΚτζήδων. Προσωπικά, πάντως, κρατάω πισινή. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τη Ρένα Δούρου, που βαράει το δικό της το βιολί. Οταν ο Τσίπρας δηλαδή πηγαίνει στο Αγιον Ορος, η Ρένα δηλώνει ότι σαν περιφερειάρχισσα δεν θα δώσει θρησκευτικό όρκο αλλά πολιτικό. Οψόμεθα.
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Σαββίδης με τον Ορφανό συζήτησαν για το εμπάργκο στα ροδάκινα.
-Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο Βαγγέλης ξέρει ποιος έκλεισε το φιλικό ΑΕΚ - Ρόμα;
sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!