Θεϊκοί επιστάτες για την καταστροφή μιας χώρας

του Απόστολου Λυκεσά




Η μέθοδος και η τακτική των εξουσιαστών στα χρόνια των μνημονίων είναι μία και μοναδική, αλλάζοντας, μόνο σε ότι αφορά την κλιμάκωσή της: σπίλωση των κοινωνικών ομάδων που στοχοποιούνται, λοιδωρία, απαξίωση και επίκληση του φόβου για την αριστερά που είναι ο μαναδικός αντίπαλος.


Δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο στο ακολουθούμενο σχέδιο. Με το ίδιο, παρακάμφθηκαν ως και Θεοί. Από το 1089 μέχρι το 1101 μ.Χ. στο μακρινό Κασμίρ, το βασίλειο, κυβέρνησε πρίγκιψ που άκουγε στο όνομα Harsa. Ο αδίστακτος αυτός μπαγάσας, είχε οικονομικά ζόρια διότι οι ανάγκες του δεν συμβάδιζαν με τα έσοδα. Από τους φτωχούς είχε πάρει όσα είχαν, όμως ετούτος ήθελε περισσότερα, κι αυτά ήταν τοποθετημένα στους βουδιστικούς ναούς. Να κάνει έφοδο στα μοναστήρια ο Harsa δεν ήταν κομψό αλλά, η ιεροσυλία, είναι κακούργημα μόνο για τους πεινασμένους. Σιγά μην του γλύτωναν οι χρυσαφένιοι Βούδες των μονών. Στιγμή δεν καθυστέρησε την απληστία του. Σε μια στιγμή εκτυφλωτικής έμπνευσης, καθιέρωσε με νόμο μία νέα κυβερνητική θέση, τον «Επιστάτη για την καταστροφή των Θεών». Ο Επιστάτης προσέλαβε μια task force, μια τρόικα της εποχής. Η επιτροπή προσέλαβε έναντι γενναίου αντιμισθίου λεπρούς μοναχούς οι οποίοι ξαμολύθηκαν στην επικρατεία με ένα σκοπό: να κατουράνε και να κοπρίζουν τα χρυσαφένια αγάλματα του Βούδα. Μόλις τα κατουρούσανε, οι λεπροί, τα αγάλματα έχαναν την όποια δύναμη διέθεταν, πάθαιναν όπως λέγουν οι νεότεροι κοκομπλόκο, κρίνονταν μολυσμένα, οπότε, τα έβαζε στο χέρι ο πρίγκηψ, τα έλιωνε και αποκτούσε ωραιότατες πλάκες χρυσού που κάλυπταν στη συνέχεια μια χαρά τις ανάγκες του. Πήγες της εποχής αφηγούνται ότι δια της μεθόδου αυτής το πριγκιπόπουλο αφάνισε περί τα 4000 μοναστήρια.


Στις μέρες μας οι «Επιστάτες για την καταστροφή των θεών» έχουν μετατραπεί σε «Επιτσάτες για την καταστροφή μιας χώρας». Θέλει ο υπουργός κ. Μητσοτάκης 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Κανένα πρόβλημα. Ξαμολάει τους «λεπρούς» του να «κατουράνε» όπου βρουν δημόσιο ίδρυμα κι όποιον πάρουν τα ζουμιά. Έτσι και είσαι δημόσιος υπάλληλος και σε πάρουν τα ...σκάγια λύεται αυτομάτως η συνταγματική ιεροτήτα με την οποία ήσουν περιβεβλημένος και δεν σε σώνει τίποτα. Συνήθως βέβαια την πληρώνουν όσοι δεν έχουν φταίξει σε τίποτα αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Αφού 5000 δημόσιοι υπαλληλοι βγάλανε 1,5 δις εμβάσματα κάποιοι θα την πληρώσουν. Έρχονται κάποιοι και ρωτάνε: «γιατί δεν έγινε ήδη ο έλεγχος αυτός σε αυτούς που βγάλανε τα ποσά αυτά;», «ποιό χρονικό διάστημα βγήκαν τα λεφτά στην αλοδαπή;» «γιατί έγιναν οι ανακοινώσεις από τον υπουργό πριν διαπιστωθεί η παρανομία ή η νομιμότητα των πράξεων;» «εφόσον τόσο εύκολα γνωρίζουν ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν το παραδάκι στο εξωτερικό μήπως μπορεί να ενημερώσει και για όσους έβγαλαν πολαπλάσια δις;», «τι έκανε ο καλός μας υπουργός για όσους ήδη γνωρίζουμε ότι φυγάδευαν τους χρυσαφένιους Βούδες τους σε τράπεζες των Άλπεων;». Αυτές όμως, είναι ερωτήσεις που θα έθετε μόνο ο δήμαρχος Χαλανδρίου ή ένα «μη νορμάλ» κόμμα. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου εδέχθη κατακέφαλα μια ομοβροντία από συστοιχίες άρθρων, τύπου «Κατιούσα», για να μάθει ότι δεν μπορεί να παίζει την «Κατιούσα» όποτε θέλει και, μάλιστα, την 28η Οκτωβρίου. Το πόσο «νοσηρή» πράξη ήταν αυτή το εντόπισε μοναχός ακούων στο όνομα Παύλος Τσίμας. Άλλος, πάλι, τον απομάγευσε τον δήμαρχο με το ερώτημα ξόρκι «μα ποιός είναι αυτός ο δήμαρχος που δεν το ξέρω εγώ που ξέρω όλους όσοι ήταν ή θα γίνουν δήμαρχοι;». Το «μη νορμάλ» κόμμα ανέλαβε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξέρει πολύ καλά τι είναι φυσιολογικό. Να φανταστείτε, σε μια κρίση αυτοκριτικού μαστιγώματος, έσπευσε να πληρώσει ένα λογαριασμό σε εταιρεία από την οποία είχε πάρει τηλέφωνα και αποχυμωτές, είχε ξεχάσει τον λογαριασμό σε ένα συρτάρι, αλλά μόλις του το θύμισαν έσπευσε αμέσως να αποκαταστήσει την νορμάλ πολιτική του συμπεριφορά του.
Αυτές είναι δύο από τις τελευταίες γνωστές επιχειρήσεις των «Επιστατών για την καταστροφή των Θεών», υπάρχει μία επιπλέον η οποία Φορτσάρει στα πανεπιστήμια και ένας μακρύς κατάλογος προηγούμενων μα και επόμενων που δεν θα τις αποσιωπήσουμε αλλά δεν είναι της στιγμής να τις μνημονεύσουμε.
* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 12:00.
alterthess.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!