Αυτή κι αν έχει πρόβλημα να σκοτώνει την ώρα της

του Κώστα Καίσαρη


EΙΝΑΙ προφανές ότι η χώρα έχει λύσει όλα τα σπουδαία και τα σοβαρά προβλήματα που την απασχολούσαν: Το δημόσιο χρέος. Την ανάπτυξη. Την ανεργία. Ακόμα και στα εθνικά θέματα, τώρα που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο στιβαρός και ευθυτενής Δένδιας, οι Τουρκαλάδες βάλανε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Αφού, λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς και η χώρα έχει μπει στον δρόμο της ανάκαμψης και της προόδου, η πολιτική, και πολιτειακή ηγεσία, έχει τη δυνατότητα να πεζογλεντάει.
Ο Κάρολος Παπούλιας, αφού δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο την εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Σταύρος Θεοδωράκης, ετοιμάζεται να δεχθεί τον Γιάννη Δημαρά. Για όσους δεν το γνωρίζουν ή το λησμονούν, ο Δημαράς είναι αρχηγός κόμματος. Και σαν αρχηγός κόμματος, ζήτησε ραντεβού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οχι για να πιούνε τίποτα τσίπουρα ή να παίξουνε κανένα τάβλι. Για να συζητήσουν τα εθνικά θέματα.
Στο ίδιο μοτίβο και ο πρωθυπουργός. Εχοντας βάλει πλέον το νερό στ' αυλάκι, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κι αυτός τα περιθώρια να το ρίξει λίγο έξω. Να ξεσκάσει. Κατ' αυτή την έννοια, λοιπόν, δέχτηκε τις προάλλες τη Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτό). Αυτή κι αν έχει πρόβλημα να σκοτώνει την ώρα της: Με κομμωτήρια, μανικιούρ και πεντικιούρ, δεν περνάει με τίποτα η μέρα. Κάτι πρέπει να κάνει. Βρήκε, λοιπόν, να ασχοληθεί με εκδήλωση που θα διοργανώσει το Ιδρυμα Κλίντον του χρόνου τον Μάιο στην Αθήνα. Γι' αυτό και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως και η χθεσινή με τον Τσίπρα. Η Γιάννα όπως και τότε με τους Ολυμπιακούς, έτσι και τώρα, θέλει όλους τους Ελληνες ενωμένους. Γι' αυτό κι έβαλε στο παιχνίδι και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας αυτή την ενότητα, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τη σημαντική παρέμβαση της Φωτεινής Πιπιλή. Αν η πολιτική της καριέρα είχε φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τη συμμετοχή της στο «Dancing with the stars», τώρα πλέον εκτινάχθηκε. Ο λόγος της στο Βήμα FM ήταν πύρινος και καταγγελτικός. Μια Φωτεινή Πιπιλή δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο να περάσει έτσι: Οτι γυναίκες συναδέλφισσές της κυκλοφορούνε στη Βουλή με τσάντες-μαϊμού. Οι Γκούτσι, οι Λουί Βιτόν, οι Χερμές και οι Ντόλτσε Καμπάνα είναι από την Αγία Βαρβάρα. Ντροπή.
Εγώ όταν έβγαζα πολλά λεφτά είπε η Φωτεινή, έπαιρνα μόνο αυθεντικές. Κι αυτές έχω ακόμα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι βουλευτίνες επιμένουν να κουβαλάνε τσάντες-μαϊμού, η Πιπιλή θα επανέλθει με διευθύνσεις και ονόματα. Ταυτόχρονα, πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ μιλάνε για εισαγγελική παρέμβαση. Οπως δηλαδή στην είσοδο της Βουλής γίνεται έλεγχος για όσους τυχόν οπλοφορούν, ειδικευμένο προσωπικό θα ελέγχει τις τσάντες και τα γυαλιά των κυριών. Αν η τσάντα της Αννας Καραμανλή π.χ. είναι γνήσια, περνάει. Αν όχι, κατάσχεται. Στο ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει πάνω απ' όλα να υπάρχει τάξη και αισθητική. Δεν μπορεί το κάθε τσόκαρο να φοράει ό,τι γουστάρει.
Κατά τα άλλα, στο φύλλο της Πέμπτης είχα γράψει ότι ο Αγγελος θα το παρατήσει το ματς με τη Φιορεντίνα, αφού έχει σαν προτεραιότητα το πρωτάθλημα και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Και την πάτησα. Επεσα έξω. Και σχετικά με την ταπεινότητά μου, δεν έγινε και τίποτα. Ο Αναστασιάδης που έβαλε την ίδια ενδεκάδα Πέμπτη-Κυριακή, μύρισε όπως η Παναγία τον κρίνο. Αυτά.
Τις αρχές και τις αξίες αρχίζουμε να τις ανακαλύπτουμε μόλις βρεθούμε στην απ' έξω
ΛΕΜΕ και ξαναλέμε με κάθε αφορμή ότι αν περισσεύει κάτι στους Ελληνες πολιτικούς, αυτή είναι η υποκρισία. Επρεπε να μπει φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος για να πάρουνε χαμπάρι οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν κλέφτης. Είκοσι και πλέον χρόνια που ήταν υπουργός, δεν ξέρανε τίποτα. Ούτε όταν έκανε τον γάμο του στο «Four Seasons» στο Παρίσι είχανε πάρει χαμπάρι. Ετσι και ο παπανδρεϊκός Ραγκούσης (να μην το ξεχνάμε αυτό) ανακάλυψε το 2014 ότι ο Βενιζέλος είναι φαύλος: Οτι «έχτισε την πολιτική του καριέρα, χαρίζοντας δισ. στον ΠΑΟΚ».
Κι όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Και στον Αρη χάρισε και στον Ηρακλή. Και δεν είχανε χάσει τα λεφτά τους τότε μόνο το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Χάσανε τα λεφτά τους πέρα από αθλητές και προπονητές και οι εργαζόμενοι. Οι απλοί υπάλληλοι. Τώρα, όμως, ανακάλυψε την Αμερική ο Ραγκούσης; Η ιστορία αυτή ανατρέχει από τη δεκαετία του '90. Αφού, λοιπόν, ο Ραγκούσης είναι στρέιτ πολιτικός που τιμά και σέβεται το δημόσιο χρήμα, πώς συνυπήρχε στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση με τον φαύλο Βενιζέλο; Η απάντηση είναι απλή: Οταν είμαστε στην εξουσία, μας ενώνει το κοινό συμφέρον. Τις αρχές και τις αξίες αρχίζουμε να τις ανακαλύπτουμε μόλις βρεθούμε στην απ' έξω.
Η αποστολή της Εθνικής δείχνει τη γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου
ΜΕΤΑ τον Ντίνα και τον Τασουλή και ο Κολοβός στην Εθνική ομάδα. Σημεία των καιρών. Η Εθνική ομάδα που ξέρανε οι Ελληνες εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν υπάρχει πια. Τετέλεσται. Εχει αποδημήσει εις Κύριον. Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα, το Σάββατο στο Καραϊσκάκη παίζουν ο τελευταίος με τον προτελευταίο στον όμιλο. Η Ελλάδα που έχει έναν βαθμό με τα Φερόες, που είναι στον κανέναν. Και δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί. Αν η ομάδα είχε τρεις νίκες, δεν θα είχε ο Πανιώνιος δύο ποδοσφαιριστές στην Εθνική. Ολο αυτό το ανακάτεμα και το μπέρδεμα είναι απόρροια της πτώσης. Για να είμαστε ακριβείς, της κατάπτωσης.
Κάπως έτσι η Εθνική γύρισε στην εποχή του Χρήστου Αρχοντίδη. Οταν ο ένας στους δύο ποδοσφαιριστές της α' εθνικής ήταν διεθνής. Με βάση το ρεπορτάζ βέβαια, δεν υπάρχει θέμα να παίξει την Παρασκευή κάποιος από τους Ντίνα-Τασουλή. Η κλήση τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ρανιέρι θέλει να έχει στα διπλά, έντεκα εναντίον έντεκα και κατά συνέπεια στην αποστολή 23 ποδοσφαιριστές, μαζί με τους τρεις τερματοφύλακες. Και χωρίς βέβαια να φταίνε σε τίποτα οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, μια ματιά και μόνο στη συγκρότηση της αποστολής της εθνικής ομάδας δείχνει τη γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το που τραυματιστήκανε δυο-τρεις βασικοί, δεν υπάρχουν παίκτες για να συγκροτήσουν μια «αξιοπρεπή» αποστολή. Για να φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής πριν από κάποια χρόνια έπρεπε να φτάσεις ψηλά. Μέχρι τα Ιμαλάια. Τώρα, ίσα με τον λόφο του Στρέφη.
Πώς του διέφυγε του Ρέμου και δεν έτρεξε στον Μαραθώνιο;
Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, ο Μήτρογλου έχασε τη θέση του και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική. -Observer
sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!