Μήπως βλέπεις και την ψήφο μου;

του Θανάση Καρτερού

Τα μάθατε; Η ανάπτυξη άρχισε ήδη. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι περίμεναν οι πιο αισιόδοξοι. Και θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και κανένας Έλληνας δεν θα μείνει πίσω. Και είναι η ταχύτερη ανάπτυξη σε όλη την Ευρωζώνη. Και, σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα (με έψιλον κεφαλαίο) επιστρέφει.
Αυτά διαγγέλθηκε προχθές ο πρωθυπουργός, αφού στήθηκε με ύφος, χτένισμα και κουστούμι διαγγέλματος μπροστά στις κάμερες. Φροντίζοντας το όλον της στάσης του να αποπνέει σίγουρη αισιοδοξία και αισιόδοξη σιγουριά. Να υποδηλώνεται το μη λεχθέν. Μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ. Και να εντυπώνεται το λεχθέν: Η Ελλάδα επιστρέφει!
Τι τον παρακίνησε όμως σε άλλη μια εμφάνιση του είδους Σαμαρά-Σαμαρά; Τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το τρίτο τρίμηνο, που δείχνουν μια απειροελάχιστη ανάπτυξη, 0,4% σε ετήσια βάση για το 2014. Ως εκ τούτου η χώρα βγαίνει -πάλι- από το τούνελ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Κι εδώ υποδηλώνεται το άλλο μη λεχθέν: Καιρός είναι να βγάλετε από το τούνελ κι εμένα.
Απορία: Η Ελλάδα που επιστρέφει, πού ήταν τόσο καιρό; Γιατί είχαμε την -προφανώς λαθεμένη- εντύπωση ότι ήταν εδώ. Με τη φτώχεια και τους αγώνες της, με την ανεργία και τις αγωνίες της, με τα κλειστά μαγαζιά και τους ΕΝΦΙΑ της. Αν όμως ο πρωθυπουργός λέει ότι κάπου έλειπε, και τώρα επέστρεψε, καλόν είναι να μην του πάμε κόντρα. Πολύ περισσότερο που αιωρείται και η κατηγορία της μιζέριας.
Πάντως με κάθε σεβασμό κάτι ξέχασε, μιλώντας για επιστροφές. Επιστρέφει και η τρόικα. Επιστρέφει και άλλο ένα μνημόνιο. Δεν επιστρέφει γιατί δεν έφυγε ποτέ η σιδερένια φτέρνα, που θα εξακολουθήσει να καταστρέφει μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις, ανθρώπους, με την εφαρμογή των εκατοντάδων μνημονιακών δεσμεύσεων. Αλλά, η αλήθεια να λέγεται: Θα έχουμε ανάπτυξη.
Έτσι πάει το πράγμα. Το συνηθίσαμε. Μαζί με τα προαπαιτούμενα και τα απαιτούμενα, έχουμε και τα πετούμενα του Σαμαρά. Ο οποίος δεν επικοινωνεί πια όπως φαίνεται με την πραγματικότητα. Έτσι που να θυμίζει διαγγελλόμενος ένα παλιό ανέκδοτο. Λίγο παραλλαγμένο. Αγάπη μου, λέει ένας ερωτευμένος, στα μάτια σου βλέπω την Ελλάδα που επιστρέφει. Κι ο ταλαίπωρος που κρυφακούει, δεν κρατιέται: Μήπως βλέπεις και την ψήφο μου;

Η ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!