Ζουλού...

του Δημήτρη Δανίκα


Ηταν ζήτημα χρόνου. Και τώρα έσκασε. Και όλα ήταν αναμενόμενα. Η μπόχα. Ο εσμός. Το αφοδευτήριο.

Ο υπόνομος. Ιδού το τοπίο του λεγόμενου «επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Να πιάνεις την μύτη σου. Να φεύγεις μίλια μακριά Να μην τους δίνεις ούτε το χέρι σου. Να μην σε βλέπουν και να τους βλέπεις μπας και σε λερώσουν. Από τα μαλλιά της κεφαλής μέχρι τα νύχια των κάτω άκρων!



Σ αυτή την δύσμοιρη Ψωροκώσταινα, τα αυτονόητα εκλαμβάνονται αδιανόητα. Ετσι η χώρα κατάντησε μπανανία των πάσης φύσεως παραγόντων. Γιατί αυτονόητο το γεγονός ότι το οργανωμένο κράτος, δια των κυβερνήσεών του, θα θεσμοθετούσε αυστηρές ποινές. Κακουργηματικού χαρακτήρα. Μπα σου λέει. Τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο

Αυτονόητο ότι οι μηχανισμοί της δικαιόσυνης θα έπρεπε να είχαν παρέμβει εδώ και χρόνια. Προκειμένου να βάλουν ταφόπλακα στον υπόνομο. Ωστε εμείς, που δεν εόμαστε χουλιγκάνοι και κανίβαλοι, να μην οσφριζόμαστε αυτή την μπόχα. Μπα σου λέει. Αυτό είναι αδιανόητο!

Αυτονόητο ότι το κράτος δεν θα επιδοτεί και δεν θα χορηγεί. Αφού το ποδόσφαιρο είναι ανεξάρτητο, γιατί τρομάρα τους το θέλουν επαγγελματικό. Ρε πανάθλιε ρεμπεσκέ είσαι αυτοδιάθετος; Απόδειξη! Μπα σου λέει. Αυτό είναι αδιανόητο!

Αυτονόητο ότι ομάδες που χρωστάνε ένα σκασμό λεφτά δεν πρέπει να λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Μπα σου λέει. Κι αυτό είναι αδιανόητο!

Αυτονόητο ότι κάθε χουλιγκάνος που θα ρίχνει κροτίδες η φιάλες νερού θα μπουζουριάζεται στο πλησιέστερο τμήμα. Μπα σου λέει. Αυτό είναι αδιανόητο!

Αυτονόητο ότι κάθε ομάδα θα μηδενίζεται με την πρώτη κροτίδα που θα σκάει στο γήπεδό της. Και φυσικά ο αγώνας θα διακόπτεται. Μπα σου λέει. Αυτό είναι αδιανόητο!

Ολα αυτά τα ευρωπαικά και αυτονόητα είναι εν Ελλάδι αδιανόητα. Επειδή κολλητάρια η κάθε εξουσία με όλους τους παραγοντίσκους. Επειδή οι κυβερνήσεις φοβούνται τους οπαδούς και ψηφοθηρούν ασυστόλως. Επειδή τα συνδρομητικά κανάλια κερδίζουν από αυτό τον υπόνομο. Επειδή ο αθλητικός Τύπος πουλάει φανατισμό και πλαγίως ενθαρρύνει την τυφλή βία. Και επειδή ο τζόγος με τα στοιχήματα και το ΠΡΟ ΠΟ είναι η κότα με τα χρυσά αβγά

Κάπως έτσι σε ομηρία η χώρα. Κάπως έτσι το αφοδευτήριο ξεχείλισε και όρμησε κατά μεριά της οργανωμένης Πολιτείας. Και κάπως έτσι διόλου αποκλείεται στην επόμενη σκηνή αυτού του έργου να βγουν και τα κουμπούρια

Εν ολίγοις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η μεγεθυμένη εικόνα αυτής της Ψωρομπανανίας. Απροσμέτρητη διαπλοκή. Κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή. Αέρας κοπανιστός. Και όλα αυτά προστατευμένα από στρατούς χουλιγκάνων

Από το ένα αδιανόητο στο έτερο αδιανότητο καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα. Οσο αυτονόητο είναι να κολυμπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο σ αυτό το τέλμα, άλλο τόσο είναι αυτονόητο ότι αυτή η χώρα ουδεμία μα ουδεμία σχέση έχει με Ευρώπη. Γκα Γκα Ου. Στην χώρα των Ζουλού!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!