Γλέζος και Τσίμερ φέρνουν στην Ευρώπη τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα

του Γεώργιου Π. Μαλούχου


Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα σήμερα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς, το μεσημέρι στις 15.30 ώρα Ελλάδος, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος και η Πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ δίνουν κοινή  συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», στο κτίριο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες – όποιος το επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω διαδικτύου
Η κίνηση αυτή είναι πολλαπλά σημαντική: πρώτον, επειδή διεθνοποιεί το πρόβλημα στην καρδιά της Ευρώπης. Δεύτερον, επειδή αυτό γίνεται με την υποστήριξη μίας ολόκληρης ομάδας. Τρίτον επειδή η κίνηση αυτή έρχεται μέσα στο χρονικό πλαίσιο των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων και, τέταρτον, καθώς η επικεφαλής αυτής της πολιτικής ομάδας είναι Γερμανίδα, γεγονός με βαρύνουσα ασφαλώς σημασία.
Περιττό να σημειώσει κανείς ότι αυτό που κάνει ο Γλέζος έπειτα από λίγο μόλις καιρό στις Βρυξέλλες, δεν έχει καταφέρει (στην πραγματικότητα δεν έχει θελήσει φυσικά) ούτε καν να το πλησιάσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία κυριολεκτικώς κάνει το βλάκα όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την εποχή που συγκεντρώθηκε το σχετικό υλικό για τις ελληνικές διεκδικήσεις – όχι πώς είχε κανείς αμφιβολία περί του αντιθέτου, ήταν δεδομένο ότι θα συνέβαινε έτσι.
Η σημερινή πρωτοβουλία θα βοηθήσει ουσιωδώς να πάει το θέμα πιο πέρα και να γίνει κατανοητό από πολλούς που ως τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να το καταλάβουν στην ουσία και τις θεμελιώδεις ιδιαίτερες διαστάσεις του, ειδικά ως προς το ζήτημα του μοναδικού υποδείγματος του αναγκαστικού δανείου.
Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του Μανώλη Γλέζου. Και ιδίως μακάρι να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται άλλο να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει, ειδικά όταν το ζήτημα αρχίσει να λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις – γιατί αυτό ακριβώς ξεκινά σήμερα…
ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!