Οι εγκυμοσύνες της Μενεγάκη

γράφει το κορίτσι του διπλανού portal


Χτες το πρωί μου χτύπησε το κουδούνι η διπλανή μου, η Τασούλα. Είναι μια λίγο γεια σου κοπέλα με χρυσή καρδιά, τέως πωλήτρια σε πολυκατάστημα και νυν ατασέ του ταμείου ανεργίας, που μόλις γιόρτασε τα 25 (επειδή φράγκα για τούρτα δεν ανευρέθηκαν, σχημάτισε με γαριδάκια τον αριθμό 25 πάνω στο τραπέζι και μετά φύσηξε τα γαριδάκια κάνοντας μια ευχή που δεν θέλω να ξέρω. Εμείς χειροκροτήσαμε, τη φιλήσαμε, φάγαμε από 1 γαριδάκι και είδαμε όλοι μαζί το τελευταίο επεισόδιο του modern family. Γαμάτα ήταν!).
Το τρελό είναι πως η Τασούλα, παρότι 25, έχει δυο μικρά παιδιά, τα οποία απέκτησε ως εξής: Η Τασούλα γνώρισε τον Αντωνάκη τον φλου, μέγα θαυμαστή του Μπάμπη του φλου, ετών 19 όταν αυτή ήταν 20. Ο Αντωνάκης δεν γούσταρε προφυλακτικά γιατί δεν ήθελε να «χάσει όλο το θριλ» (η διατύπωσή του ακριβώς) και η Τασούλα συμφώνησε γιατί δεν ήθελε να χάσει τον Αντωνάκη. Έτσι, βρήκε το γιο της σε 9 μήνες. Ο Αντωνάκης την έκανε τρέχοντας με το επιχείρημα 1) ότι η οικογένεια είναι θλιβερό αστικό κατάλοιπο και 2) ότι ο ίδιος είναι πολύ φλου για να γίνει πατέρας. Και τα δύο σωστά, σχολίασε η Τασούλα αλλά ήταν ήδη 4 μηνών και είκοσι ημερών, οπότε δεν μπορούσε να το ρίξει. Μετά διάβασε στο Λοιπόν ότι και η Ελένη Μενεγάκη ήταν έγκυος για δεύτερη φορά και ασχολιόταν νυχθημερόν με το όνομα του παιδιού της: να το πει Βενεδίκτη που είναι old money; Να το πει Πασιφλόρα που κάνει και ζεν; Να το πει Ασουρμπανιμπάλ για να καλυφθεί η περίπτωση που βγει τρανσέξουαλ; (Να το πει Τασούλα, πάντως, στοιχηματίζω πως δεν της πέρασε απ' τον νου…).
Το αποτέλεσμα ήταν πως η Τασούλα αντί να καθίσει να σκεφτεί πώς διάολο θα ζήσει το παιδί της, σκεφτόταν πώς θα το βαφτίσει. Για τους υπόλοιπους 4 μήνες ήταν ανάμεσα στο Φλομπέρ (επίδραση δική μου) και  Σωκράτη (επίδραση αρχαίας Ελλάδας και Κόκκαλη). Όταν γεννήθηκε ο Σωκράτης (σιγά μην κέρδιζε ο Φλομπέρ τον Κόκκαλη!), κουβάλησε τη μάνα της μαζί με τη σύνταξή της από τη Λαμία να τον προσέχει. Πάνω που το παιδί έγινε δύο χρονών τα ΄φτιαξε με το αφεντικό της, ωραίο κύριο αλλά ελαφρώς παντρεμένο (λέω ελαφρώς γιατί είχε πηδήξει όλο το προσωπικό πλην του παιδιού για την αποθήκη που δεν έβαζε αποσμητικό). Προφανώς κι αυτός ήταν οπαδός του θρίλ γιατί η Τασούλα ξαναέμεινε έγκυος. Μόλις το κατάλαβε η μάνα της, την άρπαξε απ' το μαλλί και την πήγε στο γιατρό του ΙΚΑ για έκτρωση. Ο ντόκτορ όμως ήταν χριστιανός και της είπε 1) ότι ο Κύριος είναι κατά της δολοφονίας αγέννητων παιδιών και 2) ότι άμα κάνει έκτρωση θέλει 1.000 ευρώ φακελάκι. Η Τασούλα δεν είχε 1.000 ευρώ (άσε που δεν ήθελε να δυσαρεστήσει και τον Κύριο) με αποτέλεσμα να έχει σήμερα κι άλλο παιδί. Η τραγική σύμπτωση ήταν ότι την ίδια εποχή ξαναέμεινε έγκυος και η Μενεγάκη, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η καριέρα της. Η Τασούλα θεώρησε πως θα κορυφωθεί και η δικιά της. Το αφεντικό θα συγκινηθεί που θα γίνει μπαμπάς και θα την κάνει προϊσταμένη του τμήματος βρακιά-σουτιέν-ζαρτιέρες. Όπως αποδείχτηκε, το αφεντικό παρέμεινε ασυγκίνητο. Πρώτα την έστειλε στο σπίτι της για να μην υποψιαστεί τίποτα η γυναίκα του άμα την έβλεπε έγκυο (είναι παθολογικά ζηλιάρα η μαλακισμένη, είπε. Μα τι ζώα που είναι μερικές γκόμενες, συμπλήρωσε το ζώον η Τασούλα). Μετά, σιγά-σιγά εξαφανίστηκε.
Σήμερα το πρωί, καθώς έπινα τον καφέ μου, μου χτύπησε η Τασούλα, παίδες μου αγαπημένοι. Όταν άνοιξα την είδα να κρατάει το καινούργιο Λοιπόν στο χέρι. Ρε μαλάκα, η Ελένη είναι ξανά έγκυος, μου είπε θριαμβευτικά. Χλόμιασα. Και επειδή στερούμαι γνωριμιών στον χώρο, γράφω αυτό για να απευθύνω έκκληση: Ελένη, κάνε κράτει. Το ταμείο ανεργίας τελειώνει σε 34 μέρες. Μετά θα σου φέρω τον Σωκράτη και τον Πέτρο (επίσης επίδραση Κόκκαλη) να τους μεγαλώσεις εσύ!
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!