Τα χάπια, οι σφαίρες και το Ισραήλ

του Τάσου Τέλλογλου
Αυτό το «άρθρο» δημοσιεύθηκε στο σάιτ Newsbomb (της οικογένειας Γιαννακόπουλου που, ως γνωστόν, δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου) δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ. Δεν το σχολιάζω, είναι εύγλωττο...
"Η επανεμφάνιση των τρομοκρατών και το χτύπημα που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, αποδίδεται -βεβιασμένα- σε... φιλοπαλαιστινιακούς λόγους. Μπορεί, ένα σκέλος να «ακουμπάει» και αυτό το ευαίσθητο (παραδοσιακά) για την Ελλάδα ζήτημα, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr έχει να κάνει με μια σειρά ενεργειών που εδώ και καιρό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ενέργειες που φέρουν την... υπογραφή κυβερνητικών στελεχών και ανώτατων επιχειρηματικών κύκλων της χώρας που θέλουν να προκαλέσουν την «εισβολή» ισραηλινών υπηρεσιών και όχι μόνο στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, μετά την επιβολή των μνημονίων από το ΔΝΤ και τη Γερμανία. Μπορεί η Ελλάδα επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και λίγο αργότερα να είχε εκδηλώσει επισήμως τάσεις και δραστηριότητες υπέρ των Παλαιστινίων, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτές διαλύθηκαν ολοσχερώς τα τελευταία χρόνια, λόγω και της «επέλασης» των ισραηλινών επιχειρήσεων στην χώρα μας και της πολιτικής που ακολουθούν οι Ισραηλινές επιχειρήσεις.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ειδικά από συγκεκριμένους υπουργούς να αγκαλιάσουν την ισραηλινή επιχειρηματικότητα, προσφέροντας γη και ύδωρ στο Ισραήλ, είτε στον τομέα της Υγείας (ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μόσιαλος γνωρίζουν καλά τι εννοούμε...), είτε στον τομέα της ανάπτυξης, είτε στον τομέα της ασφάλειας. Τρεις τομείς... ζωής για την Ελλάδα, τους οποίους οι Ισραηλινοί θέλουν να ελέγξουν πλήρως και -δυστυχώς- κατορθώνουν να βρίσκουν πρόθυμους «συνεργάτες» στα πιο κρίσιμα κέντρα λήψης καθοριστικών αποφάσεων..".
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Και αυτή ήταν η απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας, δώδεκα μέρες αργότερα.
«Θα θέλαμε να απαντήσουμε σε εξωφρενικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας αναφορικά με την επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ ("Γι' αυτό χτύπησαν την Πρεσβεία του Ισραήλ", 12.12.2014). Με απίστευτο τρόπο, το άρθρο ισχυρίζεται ότι η επίθεση την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία τρομοκράτες έριξαν 56 βολές με Καλάσνικοφ κατά της Πρεσβείας, ήταν το αποτέλεσμα "εισβολής" Ισραηλινών εταιρειών και "υπηρεσιών" στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, αναφέρεται σε υποτιθέμενη προσπάθεια από το Ισραήλ να "καταλάβει" τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της ανάπτυξης και της ασφάλειας στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, το άρθρο χρησιμοποιεί αντι-ισραηλινές θεωρίες συνομωσίας για να δικαιολογήσει την τρομοκρατία! Ειλικρινά αμφιβάλλουμε εάν κάποιος σε όλο δημοκρατικό φάσμα του πολιτικού συστήματος και στην ελληνική κοινή γνώμη υποστηρίζει τόσο αβάσιμες και άθλιες θεωρίες.
Το newsbomb έχει κάνει κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών σχέσεων, με αρνητικό τρόπο. Παραδείγματος χάριν, ισχυρίζεται ότι πρόσφατο Ελληνο-Ισραηλινό Εργαστήριο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης, "δυσαρέστησε πολύ κόσμο" και αποτελεί παράδειγμα για το πώς το Ισραήλ θέλει να "κατακτήσει επιχειρήσεις." Στην πραγματικότητα, το άκρως επιτυχημένο εργαστήριο, κατά το οποίο Ισραηλινοί επιχειρηματίες νεοφυών εταιρειών ήρθαν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τη μεγάλη τεχνογνωσία τους με Έλληνες συναδέλφους, πραγματοποιήθηκε με την μεγάλη υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ), που εκπροσωπούν τις πιο καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις.
Το εργαστήριο καλύφθηκε θετικά από την πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ, με την εξαίρεση της ιστοσελίδας σας. Επομένως εγείρεται εύλογα το ερώτημα για το ποιος ακριβώς ήταν ο "πολύς κόσμος που δυσαρεστήθηκε" από την εκδήλωση. Μήπως ήταν το newsbomb ή τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπεί;
Όλες οι σημαντικές ελληνικές οικονομικές οργανώσεις υποστηρίζουν πλήρως την αυξανομένη συνεργασία μεταξύ Ισραηλινών και Ελλήνων επιχειρηματιών η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Μόνο η ιστοσελίδα σας θεωρεί την οικονομική συνεργασία μεταξύ χωρών αρνητικό φαινόμενο. Είναι αμφίβολο ότι οποιοσδήποτε, ακόμα και οι αναγνώστες σας, θεωρούν την δημιουργία θέσεων εργασίας ως κάτι ευκαταφρόνητο. 
Οι Ελληνο-Ισραηλινές εκδηλώσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων δεν φαίνεται να είναι τα μοναδικά πράγματα που ενοχλούν το newsbomb. Οι προσπάθειες ενίσχυσης της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της υγείας φαίνεται να αποτελούν κι' αυτά ανάθεμα για την ιστοσελίδα.  Για παράδειγμα, άρθρο στο newsbomb (14.10.2014) προβαίνει στον γελοίο ισχυρισμό ότι η επίσκεψη στην Αθήνα τον Οκτώβριο του Δρ. Zeev Rotstein, του Γενικού Διευθυντή του Ισραηλινού Ιατρικού Κέντρου Sheba, αποτελεί "προσπάθεια κατάληψης" του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, το Ιατρικό Κέντρο Sheba είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ και αποτελεί ένα από πιο διακεκριμένα ιατρικά κέντρα παγκοσμίως. Ο Γενικός Διευθυντής του επισκέφθηκε την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να προωθήσει την συνεργασία, που περιλαμβάνει και μια ανταλλαγή τεχνογνωσίας με ελληνικά ιατρικά κέντρα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, υπέγραψε και συμφωνία συνεργασίας με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα," και την Πρόεδρό του, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την από κοινού καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου. Η σύμπραξη σημαντικών Ελληνικών και Ισραηλινών οργανισμών για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου αποτελεί "Ισραηλινή εισβολή" σύμφωνα με την δική σας διαστρεβλωμένη λογική.
Οι Ισραηλινές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, μεταξύ των οποίων και πολλές τις οποίες δυσφημείτε συνεχώς στην ιστοσελίδα σας, σώζουν τις ζωές ανθρώπων κάθε μέρα με πρωτοποριακές ιατρικές ανακαλύψεις. Παραδείγματα αποτελούν: το Copaxone, φάρμακο που αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία TEVA για την επιτυχημένη περίθαλψη ασθενών που υποφέρουν από Σκλήρυνση κατά πλάκας. Η Ισραηλινή "Given-Imaging" έχει αναπτύξει το "Pillcam," μια μίνι κάμερα σε μορφή χαπιού που καταπίνεται. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση γαστρεντερικών παθήσεων και επιτρέπει στους ασθενείς να αποφύγουν την δυσφορία και τους πιθανούς κινδύνους των κολονοσκοπήσεων. Η εταιρεία "Rewalk" έχει αναπτύξει ρομποτικό εξωσκελετό που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη να ξαναπερπατήσουν. Εγκρίθηκε πρόσφατα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ενώ επαινέθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα. Όμως το newsbomb θέλει να στερήσει την συνεργασία με αυτές τις εταιρίες από την Ελλάδα και τους αναγνώστες του από αυτές τις σημαντικές πληροφορίες.
Είναι σαφές ότι σε ότι αφορά στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, το newsbomb κάνει κάθε προσπάθεια να "βομβαρδίσει" την αλήθεια και την κοινή λογική. Σκάβετε σε ένα λάκκο κιτρινισμού και θεωριών συνομωσίας με σκοπό να πιάσετε πάτο. Δικαιολογώντας την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ισραηλινής Πρεσβείας πραγματικά ξεπεράσατε κάθε όριο…»
Θυμίζω ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος πολέμησε την εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων από άλλους και κυρίως εκείνων των οποίων η τιμή απελευθερώνεται από τη σχέση τιμής με το πρωτότυπο. Για αυτό, εκτός από τον κ. Μόσιαλο και Λοβέρδο, τα πυρά του κυρίως δέχθηκε ο προκάτοχος του κ. Μάκη Βορίδη, Άδωνις Γεωργιάδης. Θυμίζω ακόμα οτι μία σειρά βουλευτών της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την εταιρεία Teva, τον μεγαλύτερο παραγωγό γενοσήμων στην Ευρώπη, για διάφορους λόγους. Μία ματιά στο σάιτ που δημοσίευσε την ανάρτηση για την επίθεση φθάνει για να βρείτε ποιοι είναι. Και όλα αυτά εν ονόματι της προστασίας της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Θα έπρεπε να έχουν κάποιο όριο όλα αυτά, αλλά δεν έχουν. Και έτσι φτάνουν τα εκατομμύρια πίσω από τα χάπια να οχυρώνονται πίσω από τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.
http://www.protagon.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!