ΜΙΚΗΣ

του Δημήτρη Δανίκα

Τα  ερωτήματα αμείλικτα. Οριακά. Ακραία. Αφού ακραίες  οι  συνθήκες, ακραίες οι καταστάσεις και  αμείλικτοι οι δανειστές μας. Δηλαδή. Τα διλήμματα καταλήγουν  ως εξής:

Θέλεις  η δεν  θέλεις να  είσαι  μέσα στην ευρωζώνη; Αντέχεις η δεν αντέχεις να  βγεις από την ευρωζώνη; Αν  αντέχεις απόδειξη! Που πάει να πει « η ταν  η  επί  τας»!



Αφού  λοιπόν η νέα  κυβέρνηση κέρδισε  τις εκλογές με την  τελική και   αδιαπραγμάτευτη  στρατηγική «μέσα στην ευρωζώνη».  Αφού οι δανειστές  ήταν (η φάνηκαν) αποφασισμένοι να μας πετάξουν  από  την  ευρωζώνη. Και  αφού  η πλειοψηφία των πολιτών  δεν μπορεί,  δεν  θέλει,  δεν έχει  τα κότσια   να ματώσει και να υποφέρει.  Ε  τότε πως  διάολο αυτή η διαπραγμάτευση  μπορούσε ποτέ να δικπεραιωθεί  με ίσους όρους;  Στοιχειώδες!

Αρα  εκ των πραγμάτων ο Βαρουφάκης και ο Δραγασάκης ήταν, από την αρχή, σε δυσμενή θέση. Αρα ήταν αδύνατον  στο  «Nein»  του Σόιμπλε να  απαντούσαν μ ένα Μεταξικό «Οχι». Αρα είχαν  βάλει κόκκινη γραμμή. Και άρα ήταν αποφασισμένοι να κάνουν μεγάλες  υποχωρήσεις!

Και άρα το  ζήτημα  αυτής της προσωρινής συμφωνίας  δεν είχε να κάνει με την «ανικανότητα»,  την «αδεξιότητα», την  «άγνοια»  των ελλήνων  διαπραγματευτών. Η ελληνική υποχώρηση έχει να κάνει με συγκεκριμένους αντικειμενικούς παράγοντες. Πως να  το κάνουμε. Είμαστε από κάτω!

Επομένως ο ισχυρισμός του Κώστα Λαπαβίτσα είναι ανυπόστατος. Πως  δηλαδή η κυβέρνηση με την  συγκεκριμένη  αυτή συμφωνία  είναι αδύνατον να  χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές εξαγγελίες της «Θεσαλονίκης».  Μεθερμηνευόμενο πάει να πει  το εξής: Αν  η  Ελλάδα έβγαινε από  την ευρωζώνη  υπήρχε πιθανότητα  η   κυβέρνησή του να  χρηματοδοτούσε αυτό το πρόγραμμα; Ούτε μία στο εκατομμύριο. Με τι; Με  δραχμές και  φραγκοδίφραγκα;

Επομένως  η διαπίστωση του Μανώλη Γλέζου  ότι ο Τσίπρας βάφτισε το  κρέας ψάρι, είναι και  σωστή και λανθασμένη

Σωστή  γιατί μπήκαμε στο πρόγραμμα.  Σωστή γιατί πρέπει να  εκπληρώσουμε  συγκεκριμένες  δεσμεύσεις. Σωστή  γιατί πρέπει διαρκώς να  υφιστάμεθα τον εποπτικό έλεγχο των  δανειστών

Ομως είναι λάθος επειδή καταφέραμε να   βγάλουμε από την μέση   το κούρεμα  των συντάξεων,  την αύξηση  στους φόρους  των ξενοδοχείων και τις μαζικές απολύσεις

Με απλά  λόγια. Από  τα εκατό  που υποσχέθηκε  ο Τσίπρας προεκλογικά, κατάφερε, προς το παρόν  τα δέκα. Και ούτε!

Γι αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των  πολιτών  είναι με το μέρος  της νέας  κυβέρνησης.  Γιατί αντιλαμβάνεται  το στοιχειώδες. Αφού  δεν μπορώ  και δεν αντέχω  τις συνέπειες  μιας εξόδου από το  euro, τότε από το  ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Στοιχειώδες αγαπητέ μου Μίκη!

Γιατί το  ελληνικό και υπερήφανο  Οχι, απαιτεί λαό  ενωμένο,  ετοιμοπόλεμο και αποφασισμένο. Τα μεταξωτά  βρακιά απαιτούν και επιδέξιους κώλους!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!