Επικίνδυνος με 90% αναπηρία!

του Τάσου Παππά
Περίεργη αντίληψη για τη νομιμότητα έχουν διάφοροι τύποι που υποδύονται τους προστάτες της δημοκρατικής τάξης. Τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο γιατί, λένε, ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα ευνοείται ο Σάββας Ξηρός. 
Προφανώς ξεχνούν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει ποσοστό αναπηρίας κοντά στο 90%, όπως προκύπτει από γνωματεύσεις των ειδικών γιατρών που ορίστηκαν από το δικαστήριο. Ωστόσο, οι δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεση του αρνήθηκαν -είτε γιατί πιέστηκαν είτε γιατί φοβήθηκαν- να πράξουν το αυτονόητο. Γεννάται το ερώτημα: αν στη θέση του Σάββα Ξηρού βρισκόταν άλλος έγκλειστος με εξίσου βαριές ποινές κι αυτό το ποσοστό αναπηρίας θα είχαμε ανάλογο καταιγισμό επιθετικών σχολίων; Σίγουρα όχι. 
Πολλοί καταδικασμένοι για σοβαρά εγκλήματα έχουν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου και δεν κουνήθηκε φύλλο. Υπό ποία έννοια δικαίου ο σατανιστής δολοφόνος, ο έμπορος ναρκωτικών, ο εγκληματίας του λευκού κολάρου με προβλήματα υγείας είναι λιγότερο επικίνδυνοι για την κοινωνία από ένα μέλος μιας προ πολλού διαλυμένης ένοπλης οργάνωσης που αποδεδειγμένα είναι ανίκανο να διαπράξει αδικήματα παρόμοιου τύπου; 
Και για να το πάμε παραπέρα: Υπό ποία έννοια δικαίου δικαιούνται να παίρνουν ολιγοήμερες άδειες από τις φυλακές όλοι οι καταδικασμένοι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν μπορεί να παίρνει άδεια, αν και έχει όλα τα κριτήρια, ο καταδικασμένος για πολιτικά εγκλήματα; Ο νόμος υπάρχει και είναι υποχρέωση των εντεταλμένων οργάνων να τον σέβονται. 
Αν η πολιτεία κρίνει ότι ο νόμος δεν είναι σωστός, τον αλλάζει. Όσο υπάρχει όμως πρέπει να τον εφαρμόζει προς όλες τις κατευθύνσεις και για όλες τις κατηγορίες κρατουμένων. Η ειδική μεταχείριση με σκεπτικό που κινείται εκτός του πλαισίου ενός κράτους δικαίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.
http://www.efsyn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!