Βαρουφάκης

του Δημήτρη Δανίκα

Ο «μέσος» Ελληνας ακούει, διαβάζει και κυκλοφορεί φορώντας ζουρλομανδύα. Τι από τα δύο να πιστέψει; Ποιος απ όλους λέει την αλήθεια; Τι από τα δύο συνέβη;

Το πρώτο. Οτι ο Βαρουφάκης είναι επιπόλαιος, νάρκισσος, αδιάβαστος, ηθοποιός, μεγαλομανής, ερασιτέχνης, κοπανατζής, κουφιοκεφαλάκης, ανεκδιήγητος. Και εντελώς μπαρουφολόγος και Μπαρουφάκης. Ο υπουργός που θα μείνει στην Ιστορία ως ο χειρότερος όλων!



Το δεύτερο. Οτι το διεθυντήριο της Ευρώπης, σχεδιασμένα, σκηνοθετημένα και προμελετημένα, οργάνωσε χλευαστική επίθεση στην χώρα με «θύμα» τον Βαρουφάκη. Αυτός ο αρμόδιος διαχειριστής των διαπραγματεύσεων. Αυτός ο στόχος. Αυτός από την πρώτη στιγμή στοχοποιήθηκε. Αυτός το εύκολο «θύμα». Οχι μόνο επειδή κυκλοφορεί με το πουκάμισο έξω και χωρίς γραβάτα. Αλλά επειδή επιχείρησε να κατεδαφίσει όλο το πρωτόκολλο των ευρωπαίων χαρτογιακάδων. Το διευθυντήριο είχε κάθε λόγο να λοιδωρήσει και να χλευάσει. Γιατί έτσι τσαλακώνει την εικόνα μιας μικρής χώρας που ανθίσταται. Γιατί έτσι στέλνει ένα εκκωφαντικό σήμα απειλών προς την Ψωροκώσταινα. Αλλά και γιατί έτσι ακυρώνει εντελώς κάθε αριστερή «παρεκτροπή»!

Υπάρχει και μια τρίτη αλήθεια. Δια στόματος του Γάλλου Πιέρ Μοσκοβισί. Του Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωζώνης. Οτι δηλαδή «ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος αλλά δύσκολος»!

Αν ισχύει η πρώτη εκδοχή, τότε ο Μοσκοβισί είναι κι αυτός μπαρουφολόγος. Αν ισχύει το δεύτερο τότε η Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη πρέπει να τα υπογράψει όλα!

Προσέξτε τώρα την ουσία του προβλήματος. Οτι δηλαδή δεν είναι ακριβώς τόσο υπόθεση ανθρώπου αλλά ζήτημα πολιτικής. Οτι η λίστα των μεταρρυθμίσεων έχει αποσταλεί στους δανειστές. Οτι από την λίστα απουσιάζουν περικοπές σε συντάξεις, επικουρικές και σε μαζικές απολύσεις. Οτι δηλαδή δεν είναι ακριβείς οι κατά καιρούς δηλώσεις των ευρωπαίων που λένε «περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση την λίστα των μεταρρυθμίσεων»

Η λίστα υπάρχει. Ομως οι δανειστές διαφωνούν. Και όταν ισχυρίζονται ότι περιμένουν την λίστα, εννοούν να συμφωνήσει η Αθήνα με αυτές τις περικοπές!

Με άλλα λόγια. Υστερα από τόσους μήνες εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με το e mail Χαρδούβελη. Το e mail που ανάγκασε τον Σαμαρά να προχωρήσει στην επίσπευση της εκλογικής αναμέτρησης. Κι έτσι να παραδώσει την καυτή πατάτα στον αριστερό Τσίπρα!

Αν το διευθυντήριο υποχωρήσει, τότε μ αυτή την πράξη θα ενθαρρύνει όλες τις ευρωπαικές, αντιμνημονιακές παρατάξεις. Αν ο Τσίπρας υποχωρήσει τότε «ο Μανωλιός άλλαξε τα ρούχα του και τα φόρεσε αλλιώς»

Κοντολογής πρόκειται για μάχες χαρακωμάτων. Για συμβολισμούς. Για το γόητρο. Τόσο του Βερολίνου, όσο και της Αθήνας!

Επομένως η mediaκή διόγκωση της περίπτωσης Βαρουφάκη ήταν πράξη εντελώς «θεατρική»

Επομένως συμβολική και η συνάθροιση των υπουργών στο δείπνο χωρίς τον Βαρουφάκη. Που σηματοδοτούσε το γνωστό «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια»

Επομένως με η άνευ Βαρουφάκη η Ελλάδα εκλαμβάνεται ως πτυελοδοχείο, ως μίασμα, ως ψωριάρης, ως μύξα!

Και επομένως με την «απόσυρση» Βαρουφάκη και την επιλογή Τσακαλώτου και Χουλιαράκη, θα αποδειχθεί η ουσία

Οτι η πολιτική γραμμή είναι μία. Οτι άλλη επιλογή απ αυτή δεν υπάρχει. Και ότι αν θέλεις φράγκα πρέπει να τα υπογράψεις όλα. Τουτέστιν «σκάσε και κολύμπα»!
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!