Αλέξη, γιατί δολοφόνησες την Ευρώπη;

του Νίκου Δήμου

Σίγουρα δεν φταις εσύ για όλα. Η ιστορία είναι παλιά. Αρχίζει ήδη πριν από το 1054, όταν ολοκληρώνεται και επιβεβαιώνεται το Σχίσμα των Εκκλησιών. Σφραγίζεται με τη βάρβαρη κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους το 1204. Φτάνει σε κορύφωση πριν από την Άλωση με τη χαρακτηριστική φράση του Λουκά Νοταρά: «κρειττότερον έστιν ειδέναι εν μέσῃ τη Πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν Λατινικήν». Καλύτερα ο Τούρκος!
Χίλια τόσα χρόνια τώρα η Ορθόδοξη Εκκλησία κάνει συστηματική αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα. Οι «Παπιστές» ήταν κάτι συνώνυμο με τον Σατανά. Απέρριψε και αφόρισε την Επανάσταση του '21 επειδή οι ιδέες της προέρχονταν από την Ευρώπη του Διαφωτισμού.
Στον εικοστό αιώνα προστέθηκε και η άλλη ιδεολογική πηγή του Ελληνισμού: το ΚΚΕ. Μισούσε (και μισεί) τη Δύση επειδή ήταν η πηγή του Καπιταλισμού, του Ιμπεριαλισμού, του Νέο-φιλελευθερισμού.
Κι επειδή, ως γνωστόν, για ό,τι αρνητικό μας συμβαίνει, φταίνε Τρίτοι – η παράδοση συνεχίστηκε: Για το '22, τον Εμφύλιο, τη Χούντα, τον Αττίλα, την Κρίση, φταίνε οι Δυτικοί: Άγγλοι παλιότερα, Αμερικανοί αργότερα, Γερμανοί σήμερα.
Βρήκες λοιπόν, Αλέξη Τσίπρα, έτοιμο έδαφος. Και ήρθε τώρα η «πρώτη φορά Αριστερά» να δώσει τη χαριστική βολή ολοκληρώνοντας το απεχθές πορτρέτο των Ευρωπαίων.
Όλα αυτά που φώναζε ο Τράγκας, έγιναν κρατική πολιτική: Κατοχή, Κουίσλινγκ, Λογοθετόπουλοι, Γκαουλάιτερ συμπληρώθηκαν στην επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα με: εκβιαστές, τοκογλύφους δανειστές, καταπιεστές… Ακόμα και μετά την επίτευξη της συμφωνίας, επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι την αποκαλούν «προϊόν εκβιασμού».
Αλήθεια, θα δανείζατε κάποιον που σας αποκαλεί εκβιαστή και τοκογλύφο;
Έτσι έφτασε το 62% των Ελλήνων να πει ΟΧΙ στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι που μεγάλωσαν και διαμόρφωσαν γνώμη μέσα στην πρόσφατη αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα.
Σίγουρα η Ευρώπη δεν είναι παράδεισος. Αλλά όπως η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα με ατέλειες – όμως το καλύτερο που έχουμε, έτσι και η Ευρώπη. Ξέρετε και έχετε να προτείνετε μία περιοχή του πλανήτη που να σέβεται περισσότερο τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του πολίτη; Πιο ειρηνική, πιο πολιτισμένη, πιο προοδευμένη; Θα προτιμούσατε την Αφρική, τη Νότιο Αμερική ή την Άπω Ανατολή;

Φοβάμαι ότι το αντιευρωπαϊκό δηλητήριο που κυκλοφορεί πλέον στις φλέβες των περισσότερων Ελλήνων θα μας κάνει ιστορικά μεγαλύτερη ζημιά από τα χρέη και τα ελλείμματα. Είχαμε πάντα ένα πρόβλημα εθνικής ταυτότητας: Βαλκάνιοι; Ανατολίτες; Ευρωπαίοι; Τώρα το έχουμε οξύνει σε βαθμό που να μας απειλεί με εθνική ανυπαρξία. Κανείς – ούτε η μεγαλύτερη υπερδύναμη – δεν είναι αυτάρκης. Λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο παράδοσης, πολιτιστικού περιβάλλοντος και κανόνων. Εμείς, απορρίπτοντας την Ευρώπη, σε ποιο πλαίσιο ανήκουμε;
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

http://www.protagon.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!