Θέλουν αιχμάλωτο τον Τσίπρα

του Απόστολου Διαμαντή

Διαβάζοντας τις κυριακάτικες εφημερίδες των πρόσφατων «φίλων» της κυβέρνησης αντιλαμβάνεσαι εύκολα τον σχεδιασμό. Ο ένας προτείνει εκλογές τον Νοέμβριο και ο άλλος, πιο τολμηρός, προτείνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τον Τσίπρα πρωθυπουργό και εκλογές την Άνοιξη! Πάλι καλά που δεν του προτείνουν και να παραιτηθεί δηλαδή.
Ας δούμε λοιπόν τον ειδικό σκοπό αυτών των όψιμων υποστηρικτών του Τσίπρα. Για να υπάρξει λένε πραγματική εθνική συνεννόηση και να σωθεί σίγουρα η χώρα, πρέπει να μην πάμε τώρα σε εκλογές, που είναι αχρείαστες, αλλά να κυβερνάει ο Τσίπρας με τον Μεϊμαράκη, την Φώφη και τον Σταύρο. Και αφού σωθεί η χώρα, σε μερικούς μήνες δηλαδή και έχουν πάρει το δρόμο τους οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημνονίου και έχει ρυθμιστεί το χρέος, τότε ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές. Όχι τώρα.
Και γιατί όχι τώρα; Διότι, λένε, η χώρα δεν έχει ακόμη σωθεί! Αλλά το θέμα δεν είναι να σωθεί. Θα σωθεί ούτως ή άλλως με κάποιο τρόπο. Το θέμα είναι ποιος θα τη σώσει. Όταν η θεία από το Σικάγο έστησε εικονικό πνιγμό στη Βουλιαγμένη και έτρεξε κάποιος να σώσει τη μικρή, τον ρώτησε. «Τι δουλειά είπαμε πως κάνεις;». «Δημόσιος υπάλληλος…», απάντησε δειλά ο διασώστης. «Δημόσιος υπάλληλος; Άσε παιδάκι μου να τη σώσει κανένας άλλος»!
Έτσι και το Βήμα. Θέλει να σώσει τη χώρα, σώνει και καλά. Δεν αφήνει καλύτερα να την σώσει κανένας άλλος;  Διότι εάν η χώρα σωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε το μεν  Βημα θα την έχει βολέψει μια χαρά με τους δικούς του, ενώ ο Τσίπρας θα έχει πέσει στο λάκκο με τα λιοντάρια. Θα έχει εφαρμόσει μια χαρά το μνημόνιο μερικούς μήνες, ο κόσμος θα έχει αφηνιάσει και θα τον βρίζει, θα έχει χάσει ότι συμπάθεια έχει μαζέψει από την κοπιαστική διαπραγμάτευση και θα ζητάνε όλοι το κεφάλι του επί πίνακι. Στο μεταξύ θα έχει διώξει και την Πλατφόρμα και θα έχει μείνει μόνος, παρέα με την Λυμπεράκη και τον Κυριάκο.
Και τότε; Ποιος θα τον σώσει τον Τσίπρα; Το Βήμα; Δεν νομίζω. Τότε θα πάει σε εκλογές. Αλλά τότε θα είναι αργά. Εάν ο Τσίπρας κυβερνήσει για μερικούς μήνες ακόμα, με τον τρόπο που κυβερνάει, ή εάν κάνει και κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα οδηγηθεί στις εκλογές ως πρόβατον επί σφαγήν. Ως αιχμάλωτος. Και θα χάσει. Διότι κανένας δεν εμπιστεύεται έναν πρωθυπουργό αιχμάλωτο.
Δεν πρέπει να το δεχθεί αυτό. Η μόνη λύση που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι να τελειώνει μέσα στον Αύγουστο με την συμφωνία, αμέσως μετά να λάβει έγκριση από ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο.
Άμεσα. Και αφού λάβει αυτοδυναμία να έχει μπροστά του 4 χρόνια κυβερνητικής σταθερότητας, μήπως και καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση, να κάνει όσες μεταρρυθμίσεις πιστεύει, να προσπαθήσει να στρώσει την οικονομία και τις τράπεζες και εάν το πετύχει αυτό να ελπίζει σε νέα νίκη.
Εάν δεν το πετύχει, τουλάχιστον να έχει προσπαθήσει με τον δικό του τρόπο. Όχι με τον τρόπο του Βήματος.

http://tvxs.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!