Λάκης Λαζόπουλος: Τελευταία φορά Αριστερά

Η Αριστερά στο διασπαστικό απόσπασμα.
Όταν έχεις ταλέντο μόνο στο να διαφωνείς, πρέπει να το κοιτάξεις.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πέρα για πέρα προφανές, ότι κυβερνάει μόνη της, δεν έχει σε καμία υπόληψη τον Πρωθυπουργό και θέλει να έχει ρεζερβέ τον τίτλο της αριστερής για την ίδια. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το, αν όσα λέει είναι ορθά ή όχι. Αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί της.

Αλλά το ότι είναι τόσο εξαιρετικά απαξιωτική απέναντι στον Τσίπρα, οφείλεται στην απόλυτη πίστη της ότι έχει το αλάθητο η ίδια και το λαθεμένο ο Τσίπρας.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι προσδοκούσαν με τον ερχομό της Αριστεράς την κατάργηση των μνημονίων. Όπως σίγουρο είναι, ότι οι άνθρωποι δεν θελαν να συμβεί αυτό εκτός Ευρώπης. Δεν θυμάμαι, τουλάχιστον την Ζωή, να έχει πει ότι αν δεν συμφωνήσουν πάμε στην δραχμή. Δεν θυμάμαι ΔΡΑΧΜΗ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαντάζομαι ότι και ο κύριος Λαφαζάνης, όταν συμπορεύτηκε να είχε στο νου του ότι ο κόσμος τους έδωσε εντολή για λύση εντός Ευρώπης.

Το αν τα πραγματικά περιστατικά άλλαξαν και πρέπει να πάμε στην δραχμή, ε νομίζω δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνος του ο κύριος Λαφαζάνης, ούτε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ούτε ο κύριος Τσίπρας. Να αποφασίσουν οι 30.000 σύνεδροι, είπε ο κύριος Τσίπρας. Θα αποφασίσουν τόσο λίγοι για την μεγαλύτερη απόφαση  του Ελληνικού λαού. Είμαστε στα σωστά μας;
Δεν συζητώ για την απάντηση του κύριου Λαφαζάνη . Αποφάσισε το 62% . Όχι κύριε Λαφαζάνη ξεκάθαρα. Ο λαός δεν είπε ΟΧΙ στο Ευρώ και ΝΑΙ στην δραχμή.

Αν η συζήτηση πρέπει να ανοίξει για αυτό το θέμα; Ναι. Να ανοίξει. Κι αν οι προοπτικές είναι καλύτερες με δραχμή και πειστούμε, ναι. Ποιος λαός δεν θέλει να ζήσει καλύτερα;!

Την σιχαίνομαι αυτή την Ευρώπη,ασφυκτιώ, όπως ασφυκτιά ένα ζώο όταν πέφτει σε μια παγίδα. Αλλά ο απεγκλωβισμός απαιτεί νηφαλιότητα, χειρισμούς, ελιγμούς ,υποχωρήσεις, επιθέσεις όταν απαιτείται. Κάνεις δεν απεγκλωβίστηκε με θεωρίες.
Όταν είσαι χοντρός, μπορείς μετά από εξαντλητική δίαιτα να αδυνατίσεις. Όμως το σώμα σου κρατάει την μνήμη του χοντρού και θέλει πάντα να επανέλθει. Στο αρχικό πάχος. Έτσι και του αδύνατου, το σώμα. Και να παχύνει, θυμάται ότι ήταν αδύνατο παλιά και προσπαθεί να επανέλθει.
Φοβάμαι ότι αυτό έχει πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να επανέλθει στο 4%.

Είναι το σύνδρομο του ΚΚΕ. Λίγοι και καλοί, λίγοι και πιστοί . Άλλοι να κυβερνάνε και εμείς να διαμαρτυρόμαστε.

Αυτές οι συζητήσεις που γίνονται μπορούν να χτίσουν μόνο την αριστερά της ανωριμότητας.
Ο Ελληνικός λαός θέλει μια κυβέρνηση να τον προστατεύει και να τον υπερασπίζεται και σ” αυτή την κυβέρνηση είναι χρήσιμος πρώτα ο Πρωθυπουργός, εξίσου χρήσιμη η Ζωή και Λαφαζάνης και όλοι.
Από την στιγμή όμως  που υπάρχουν δύο γραμμές, η μία μένουμε στην ευρωζώνη, η άλλη χρεοκοπούμε φεύγουμε από την ευρωζώνη πάμε στην δραχμή, πρέπει να πάρουν μια απόφαση. Γιατί μας τα χουν ζαλίσει λίγο. Αρκετά. Πολύ.
Έπρεπε ήδη να είχαν σκεφτεί όλοι μαζί, ποια στάση θα κρατούσαν σ” αυτή την περίπτωση που αναμφίβολα θα προέκυπτε. Όχι τώρα που κάνουν τους έκπληκτους.
Ο Λαφαζάνης γιατί δεν έκανε κόμμα με τον Αλαβάνο και πήγε με τον Τσίπρα. Τι ρωτάς;; Τι ρωτάς;;
Αν είχα Δέκα Μικρούς Μήτσους, o Τζίμης θα έλεγε:
ΠΑΜΕ ΔΡΑΧΜΗΗΗ;;
Γουααουυ!!
Η μάνα θα λεγε:
Αν υποψιαστώ ότι ο Λαφαζάνης και Σόιμπλε θέλουν δραχμή θα πεθααάνω!!
Η πλούσια θα έλεγε:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΑΑ! Δεν τους ξαναψηφίζω. Απάπα Παναγία μου. Και Χριστέ μου. Με παρέσυρε η Γιάννα και τον ψήφισα. Δεξιά και πάλι δεξιά.
Yπαλληλακος θα έλεγε:
Άσκηση θάρρους 520055.
Nα ζήσω με μνημόνιο και αριστερά μαζί. Ποιος να μου το λεγε;;
Βρέθηκε ένα από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που χάθηκε πριν 500 ημέρες. Άκουσα μια γυναίκα να λέει: Μ” αυτή την αποκάλυψη έσβησε η τελευταία μου ελπίδα.

Σκεφτείτε πόσες μέρες η ελπίδα της ήταν ζωντανή.

Χρειάστηκαν τα συντρίμμια για να σβήσει oριστικά η ελπίδα της. Ας κανονίσουν λοιπόν, εκεί μέσα στο ΣYΡΙΖΑ να δούμε τα συντρίμμια για να σβήσει κάθε μας ελπίδα.
Εξοργισμένη έφυγε η Ζωή. Ακουω στον ΣΚΑΙ.
Διάβασα την έκκληση του αγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη. Ναι. Ο λαός πρέπει να ξεφοβηθεί. Ναι τα μνημόνια πρέπει να καταργηθούν.
Αλλά η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να μην διαλυθεί. Γιατί αν διαλυθεί θα μπορούν να κάνουν για πολλά χρόνια κουμάντο όλα αυτά τα θλιβερά πρόσωπά της Ευρώπης που σήμερα κυβερνάνε.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ.

 http://www.altsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λάκης Λαζόπουλος: Το κλάμα της γάτας

Το Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, στους Αμπελόκηπους. Δείτε πως είναι σήμερα...

Έγκλημα χωρίς τιμωρία! Βομβάρδισαν με χημικά την Ιντλίμπ – Σκότωσαν γυναίκες και παιδιά - Φόβοι για 100 νεκρούς